Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/standsome-worklifestyle-R5Y--VvSXsk-unsplash.jpg
Inzicht

Thuiswerken tijdens corona

Door corona is er een grote shift van kantoorwerk naar thuiswerk ontstaan. Positief: je moet in de ochtend niet meer urenlang in de file staan en je ervaart meer flexibiliteit om je werkdag in te delen. Toch voelt dit voor sommige ook aan als een vervaging tussen werk en privéleven, waardoor de balans soms zoek is. In dit artikel deelt Julie Vertommen, Gezondheidspsychologe en Career Counselor bij Skill BuilderS, enkele tips over hoe men die balans kan terugvinden om zo het thuiswerken aangenamer te maken.

Herprogrammeren

Tijdens je werk is het belangrijk om jezelf bewust te maken van hoe je je werkdag indeelt. Ga eens na welke taken je belangrijk vindt en scoor deze van 0-10. Neem dan ook eens een kijkje in je agenda en controleer hoeveel tijd je hier effectief in steekt. Is er een mismatch? Probeer dan enkele aanpassingen te maken zodat de tijd en belangrijkheid van de taak meer matchen. Door je agenda meer aan te passen aan de belangrijkheid van de taken, krijgen we ook meer controle over ons denken en gaan we er bewuster voor kiezen om voor bepaalde taken meer tijd te maken.

Verbinding

Door het thuiswerken missen we soms verbinding met de collega’s. Er is geen koffiepauze meer en elke meeting verloopt online waardoor we het ‘echte’ offline contact soms kwijt zijn. Daarnaast krijgen we ook te maken met sociale dissonantie, je mist de non verbale communicatie waardoor je deze zelf probeert in te vullen omdat je deze niet kan zien. Daardoor interpreteren we dingen anders of geraakt men vermoeid na een digitiale meeting.

Hoe kunnen we dan toch voor verbinding zorgen tussen collega’s desondanks het thuiswerken? Ten eerste kan je proberen om je meetings niet altijd formeel te maken, het mag ook eens over andere zaken gaan dan het werk. Je kan het ook hebben over elkaars passie of je kan je collega’s virtueel rondleiden door je huis. Woon je dicht bij je collega? ga samen eens wandelen! Zelfs als je niet dichtbij elkaar woont kan je walkdates houden waarbij je al wandelend met elkaar belt om te horen hoe het met de ander gaat of je kan er bv een stappenchallenge aan verbinden met het team om zo de meeste stappen te zetten per maand.

Offline tijd

Net doordat je thuiswerkt is de grens tussen privé en werk soms vervaagd. Sommige nemen kortere pauzes en werken tot laat in de avond. Andere lunchen en werken tegelijkertijd om toch nog snel iets af te werken. Net omdat je nog meer ‘online’ bent is het belangrijk om af en toe ook even ‘offline’ te gaan. Refresh! Maak jezelf om de 20 minuten van het scherm en staar 20 meter in de verte. Op die manier kunnen je hersenen tot rust komen.

Creëer daarnaast ieder uur even een kort ontspanningsmoment voor jezelf. Dit kunnen hele kleine dingen zijn, zolang je maar even afstand kan doen van je scherm. Verder kan het ook helpen om je mails van het werk na de uren niet op je gsm of computer te ontvangen. Op die manier kan je je volledig ontspannen en de balans tussen werk en privé beter behouden.

0

Zoek jij meer focus tijdens het thuiswerken?

Schrijf je dan in voor onze workshop 'Succesvol thuiswerken' en krijg praktische tips om thuis gefocust te blijven ondanks de vele digitale prikkels en verbinding te vinden met collega's.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Welk record verbreek jij?

Inzicht
Verbreek je eigen records

Welk record verbreek jij?

Valt het je ook op dat het ene record na het andere record wordt verbroken. Op sportief, medisch en cognitief vlak. Ook jij kan records verbreken!  Het is puur een kwestie van mindset. Aan het woord is Ellen Tackx, Coach bij Skill BuilderS. Volgens haar is het en kwestie van vertrouwen en zelfvertrouwen zodat ook jij persoonlijke records gaat verbreken.

Elke dag is een nieuw begin

Inzicht
Opnieuw beginnen

Elke dag is een nieuw begin

Het leven is een constante stroom van verstoringen, veranderingen, niet uitgevoerde plannen en vertragingen. Elke dag beginnen we opnieuw. Elk moment is gewoon een nieuwe start. Dat kan een bron van frustratie of juist bevrijdend werken. Laten we kiezen voor 'bevrijding'! Dat is de boodschap die Skill BuilderS wil overbrengen! Natalia Al-Mbaidin, Coach Outplacement bij Skill BuilderS geeft tips over hoe je jezelf kan heruitvinden.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor