We blijven geconnecteerd,
persoonlijk zoals altijd,
digitaal nog meer dan vroeger

Ontdek onze digitale oplossingen

Uw bedrijf in transformatie?

Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/videocall_2.jpg
Inzicht

Warmte overbrengen via digitale verbinding?

In elke vorm van coaching staat de warmte voor je coachee centraal. Het aanvaarden van je coachee als persoon in al zijn sterktes en valkuilen is het vertrekpunt van een succesvol begeleidingstraject. Hoe gebeurt dit dan bij online coaching? Welke impact heeft de digitale beweging op het coachen en hoe ervaart de coach dit zelf? Wouter Thys, outplacement- en loopbaancoach bij Skill BuilderS, gaat op onderzoek.

Wil ik als coach, op termijn, al mijn begeleidingen volledig digitaal doen? Neen, zeker niet. Het is nu eenmaal zo dat het contact zich beter vertaalt in face2face gesprekken dan via een digitaal platform. We kunnen makkelijker non-verbaal gedrag interpreteren, oogcontact hebben, observeren hoe de coachee de ruimte binnenkomt, spontaan aantekeningen maken, ... Maar digitaal coachen is wel een mooie aanvulling op het coachingsproces om een nog bredere en completere dienstverlening aan te bieden. Zo kan je interessante webinars ook van thuis uit, vanuit je eigen zetel of home office volgen. Je versterkt er meteen ook je digitale skills mee. In de face to face gesprekken kan er dan gefocust worden op de kern van coaching en bouwen coach en coachee verder aan een warme relatie gestoeld op vertrouwen en transparantie die ook achteraf tijdens de aanvullende digitale begeleidingen heel waardevol zal blijken. 

Deze tijden tonen aan dat mensen op zich niet (lang) kunnen zonder de warmte van anderen. We zijn nu eenmaal groepsdieren. De videocalls en telefoontjes zijn goed om contact te bewaren, om verder te bouwen . Maar het persoonlijke, fysieke contact speelt een kapitale en niet te onderschatten rol.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

In het sociale contact groeien mensen en leren mensen van elkaar. We hebben elkaar nodig om te groeien (zowel om anderen te helpen maar ook onszelf). Voor wie anders blijven we nu eenmaal in ons kot?

 

'Niemand is iemand zonder de ander'

Jeffrey Wijnberg

 

Zelfrespect en zelfwaardering zijn belangrijke aspecten in ieders leven. Het vraagt echter moed om ook je kwetsbaarheid te tonen en aan te geven dat je de anderen nodig hebt. Je zal merken dat dit geapprecieerd zal worden. De mensen rondom jou kleuren mee jouw leven. De mooiste momenten zijn immers die momenten die je kan delen met belangrijke personen in je leven. 

 

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Contacteer Wouter Thys, outplacement- en loopbaancoach. 
Of bel ons op 0800 616 71.

Ontdek alle info over onze loopbaanbegeleiding.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Hoe zit het met je nieuwsgierigheid?

Inzicht
Wink

Hoe zit het met je nieuwsgierigheid?

Ik heb geen speciaal talent, ik ben slechts nieuwsgierig. Dat horen onze loopbaancoaches wel eens vaker. Een van de basishoudingen die je nodig hebt om jouw leven een richting te geven is ‘nieuwsgierigheid’. Levenslang leren dus. Aan het woord: Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS. 
 

55+'ers aanwerven: doen of niet?

Inzicht
Old man

55+'ers aanwerven: doen of niet?

Hoe belangrijk is de leeftijd van een persoon bij een aanwerving? En is dat überhaupt iets dat meespeelt? Michèle Titeca, Career Counselor bij Skill BuilderS, ziet dat bedrijven vaak bang zijn om 55+'ers aan te nemen. Maar is die angst terecht? "De nadelen om jongeren aan te werven zijn net de voordelen om oudere werknemers aan te werven en omgekeerd."

Piekeren? Schrijf je zorgen van je af!

Inzicht
schrijven

Piekeren? Schrijf je zorgen van je af!

We beleven geen evidente tijden. Piekeren over onze toekomst hoort daar af en toe bij. Door veel te piekeren, blijf je in negatieve gedachten hangen. Je ervaart continu dezelfde zorgen, alsof de plaat blijft hangen. Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS, reikt een waardevolle tip aan: Schrijf je zorgen van je af.
 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor