Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/Excuse.jpg
Inzicht

Welke excuses gebruik jij?

"Mijn job is saai, maar het betaalt de rekeningen." Onlangs had ik een gesprek met iemand over zijn loopbaan. Ik stelde de vraag of hij zijn job graag deed en kreeg deze reactie. Misschien denk je nu: “deze man heeft een punt. We leven vandaag in moeilijke tijden. Moet hij dan een goed betaalde job zomaar overboord gooien?”

Ik durf daar tegenover stellen: “loont het niet de moeite om alles in het werk te stellen om een leuk compromis te vinden tussen werkplezier en financieel comfort? Is werkplezier niet strikt noodzakelijk om je job goed te doen en een ‘burn-out’ te vermijden?

Te vaak hoor ik mensen klagen over het gebrek aan arbeidsvreugde, maar evenveel worden deze gecounterd met excuses als:

  • Ik ben daar veel te oud voor
  • Dat kan ik me niet permitteren
  • Dat kan ik niet
  • Ik heb daar geen tijd voor
  • Dat gaat niet anders

En telkens beginnen ze met “ja maar, ...”

  • Ja maar, ik ben veel te oud om van baan te veranderen. Dat is een veel te groot risico en als dat dan mislukt.
  • Ja maar, ik heb daar geen tijd voor. Ik moet me nu al voor alles haasten en als ik die cursus zou volgen, betekent dat dat ik nog minder tijd ga hebben.

Als ik alle excuses die ik tijdens coaching gesprekken beluister, opsom, ben ik morgen nog niet klaar. Mensen houden niet van verandering en excuses zijn het perfecte beschermingsmiddel er tegen.

 

"Elke gedachte achter de “ja maar” is een smoes die jou overtuigt waarom iets niet kan"

 

Dit gebeurt meestal onbewust en op deze manier mislopen we heel wat mooie opportuniteiten. Leven met de rem er op. Gewoon omdat we dit onszelf wijsmaken!

Gun jezelf meer levensplezier in 3 stappen:

  • Stap 1: Wordt bewust van jouw excuses.  Hoe vaak zeg jij “ja maar,…”?
  • Stap 2: Ga op zoek naar wat je echt wil.
  • Stap 3: Start de actie

Tijdens mijn loopbaantrajecten gaan we samen aan de hand van oefeningen en vraagstelling, deze puzzelstukjes te laten passen, zodat na 8u duidelijk is wat je echt wil en wat je kansen zijn!

 

Wie goed is in het maken van excuses. Is zelden goed in iets anders

0

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Aarzel niet en contacteer Ellen Tackx of bel ons op 0800 616 71.

Ontdek alle info over onze loopbaanbegeleidingstrajecten. Tijdens onze begeleidingen maak je met zelfkennis en zelfvertrouwen de loopbaankeuzes die bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien. Als werknemer in loondienst of zelfstandige kan je loopbaancoaching betalen met loopbaancheques. Ontdek of jij ook recht hebt op loopbaancheques. Je betaalt zelf slechts 40 euro per cheque, de rest betaalt de overheid.

0
Ellen Tackx
50-50

Gebruik je vrije toegang tot onze online workshops

0

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor