Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/2019-07/sprekers_strook_met_fotos.jpg
Nieuws

Whitepaper 'Human capital in een tijd van contradicties'

Digitalisering en robotisering, groeiende krapte op de arbeidsmarkt, politieke onzekerheid, Brexit. Hoe bepaal je als organisatie welke richting je uit wil en kan? Een ding is zeker: medewerkers zijn meer dan ooit het hoogste goed. Moeten we hen dan ook niet zo behandelen?

Mag er meer ‘human’ zijn in ons human capital? Houden we voldoende rekening met de verwachtingen van jonge medewerkers? En van alle belanghebbenden in en rond een organisatie? Welke invloed hebben deze veranderingen op de aanpak van HR: werving en selectie, competentiemanagement …?

De vijf sprekers op de 8 editie van de HR Summit gunnen ons een inspirerende blik op hun visie en persoonlijke aanpak van deze HR-uitdagingen.

Bekijk hier de volledige whitepaper van de HR Summit 2019

De hoodies, of beter de jongeren met hun hoodie, bepalen de nieuwe arbeidsmarkt. Je bent er maar beter klaar voor! Dat is, kort door de bocht, de boodschap van Karine Vandenberghe Corporate HR Director bij KPMG Belgium. Wat is er nu zo anders dan vroeger?

Karine Vandenberghe
Umicore: Hoe kan je stakeholders optimaal betrekken?

Hoe kan je tijdens een ingrijpend HR-veranderingsproces alle stakeholders of belanghebbenden aan boord halen én houden? HR Director Geert Walschap deelt enkele interessante lessen die hij uit changeprojecten bij Umicore trok.

Geert Walschap

Een persoonlijk, inspirerend verhaal over de reisweg die site manager Koen Teunckens heeft afgelegd naar leiderschap en HR. Plaats van gebeuren: Saint-Gobain.

Koen Teunckens

Stel dat we het rekruteringsproces zouden overlaten aan (ro)bots en algoritmes. Zou dat bedrijven verder helpen in hun zoektocht naar de juiste medewerkers? Of kunnen (ro)bots de menselijke geest nooit evenaren? En wat als dat geen fictie meer is, maar realiteit? Pertinente vragen van prof. Eva Derous (Universiteit Gent).

Eva Derous
Arbeidsmarkt in 2030: maak ruimte voor paradijsvogels

Geef mensen de ruimte om te werken met een doel voor ogen, in vrijheid en met autonomie, met aandacht voor de ‘human’-kant en niet enkel de ‘capital’-zijde. Dat is hoe Fons Leroy de arbeidsmarkt ziet in 2030, voor zijn kleinkinderen. Welke rol speelt HR hierin?

Fons Leroy

Hebt u vragen? Wenst u meer info? Geef ons een seintje

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Summit

Terugblik op geslaagde HR Summit 2021

Nieuws

De tiende HR Summit ging – na de virtuele editie van 2020 – opnieuw door voor een live publiek. Het thema stond in het teken van de effecten van verandering op mensen en organisaties. De voorbije maanden werd transformatie in vele organisaties versneld door de gezondheidscrisis. Hoe gaat de HR Professional vandaag om met de uitdagende polariteit tussen business en menselijk kapitaal?

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor