Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

Oplossing

Vergeet de witte raaf

Een war for talent, de mismatch op de arbeidsmarkt, een snel veranderende wereld? Talentmobiliteit en talent matching bieden een houvast.

Uitdaging één: de mismatch op de arbeidsmarkt

De war for talent woedt hevig en toch blijft er een mismatch op de arbeidsmarkt: veel vacatures raken niet ingevuld terwijl er toch veel werkzoekenden zijn. De reden? Bedrijven zoeken vaak vruchteloos naar de witte raaf en werkzoekenden kijken zelden verder dan hun vroegere functie. Met een hoge menselijke en economische kost tot gevolg.

De oplossing? Talentmobiliteit, waarbij werknemers en werkgevers een goed kruisbestuiving vinden tussen individuele talenten en de missie van de organisatie. Dit zijn Organisaties die erin slagen de juiste mensen te vinden, te vormen en waardevol talent te houden.

Uitdaging twee: geen werkzekerheid meer

Vroeger was er werkzekerheid: vaak bleven mensen een leven lang aan de slag in één functie en organisatie. Die tijd is voorbij. We leven in een snel veranderende, complexe wereld waarin jobs in sneltempo verdwijnen, veranderen en ontstaan.

Uw uitdaging als werkgever? Mensen in beweging houden zodat ze hun talenten maximaal blijven inzetten en zo de slagkracht van uw organisatie verhogen. Tegelijk houdt u hen zo langer gemotiveerd aan boord. De sleutel? Inzetten op functie- en organisatie-overstijgende metacompetenties zoals veerkracht of analytisch vermogen, die garanderen dat iemand ook in een andere job aan de slag kan. Dat is loopbaanzekerheid.

Assessment als hoeksteen van HR

Assessment helpt medewerkers te reflecteren over hun gedrag, competenties, waarden en attitude. Ze (her)ontdekken wie ze zijn en waar ze staan en krijgen zicht op hun ontwikkelingspunten. Dat zorgt voor een win-win-win: 

  • Medewerkers ontdekken talenten en metacompetenties die de weg openen naar carrièrekansen waaraan ze misschien zelf nooit hadden gedacht. Ze merken dat uw organisatie in hen investeert, wat hun motivatie en loyaliteit verhoogt.
  • Uw organisatie heeft een helder zicht op de interne talentpool en dus minder nood aan externe witte raven die soms veeleisend en minder loyaal zijn. Uw mensen groeien intern door en verhogen zo uw wendbaarheid en competitiviteit.
  • Mensen gaan proactief op zoek naar een job die aansluit bij hun metacompetenties. Dat verlaagt de kosten voor de samenleving.

We zijn een partner die steeds de objectiviteit bewaart tijdens verschillende HR-processen en meedenkt/overlegt met het bedrijf. Zo staan we niet aan de zijlijn, maar willen we een actieve samenwerking opbouwen om mee te helpen bij de uitbouw van HR - procedures.

In deze onzekere corona-tijd hebben we een reeks digitale oplossingen uitgewerkt:

  • Assessment volledig vanop afstand
  • Simulatieoefening via video
  • Interviews & overleg 100% digitaal
  • ...

Ontdek alle info over onze Assessment & Development Centers.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Meteen de juiste aanwerving

Tip
Assessment

Meteen de juiste aanwerving

Wat kost een verkeerde aanwerving je organisatie? Of hoe kan je een slechte aanwerving vermijden? Het vinden van de juiste kandidaat voor een openstaande functie is niet altijd evident. Je hebt als HR manager enerzijds de kost en tijd die je stopt in je zoektocht, anderzijds heb je na de aanwerving ook de kost van opleiding, begeleiding en inwerking vooraleer de kandidaat up and running is. Als bedrijf heb je er dus alle belang bij om meteen de juiste persoon aan te werven. Sta jij als HR Manager voldoende stil bij de gevolgen van een verkeerde aanwerving? Björn Delombaerde, Assessment & Development Manager, licht een tipje van de sluier.

Het oplichterssyndroom

Inzicht
Laura Rasenberg, Assessment & Development consultant, bij Skill BuilderS, zoomt in op het oplichterssyndroom

Het oplichterssyndroom

'Imposter Syndrome' of de angst om door de mand te vallen. Overvalt het jou soms ook?  Laura Rasenberg, Assessment & Development consultant bij Skill BuilderS, stelt zich af en toe de vraag: 'Doe ik werkelijk alsof ik weet waarover ik spreek, of weet ik dat effectief wel?' Of is het een kwestie van geluk, timing, anderen misleiden? Ontdek haar authentieke en persoonlijke beleving van het oplichterssyndroom.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Inzicht
CF

Elk nadeel heb zijn voordeel

We worden elke dag geconfronteerd met de trieste realiteit van de gezondheidscrisis die we allemaal beleven. We horen overal spreken over het 'nieuwe normaal’, terwijl we met nostalgie verlangen naar een tijd waarin corona slechts een biermerk was. Laura Rasenberg, Assessment & Development Consultant en arbeidspsycholoog bij Skill BuilderS, is overtuigd dat de ‘nieuwe’ omstandigheden ons ook waardevolle inzichten opgeleverd hebben. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor