Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/work_life_balance.png
Inzicht

Work-life balance bestaat niet

'Work-life balance bestaat niet. There, I said it. En daarmee heb ik helemaal geen kritiek op de mensen die coachen, begeleiden, trainen en adviseren hoe je de perfecte work-life balance kan bereiken, maar toch… volgens mij bestaat het niet.' Aan het woord, Anouk Smets, expert loopbaancoach bij SBS Skill BuilderS.

Is werken dan niet leven misschien?

Wanneer we het hebben over die fameuze work-life balance, dan insinueert de term dat je een balans moeten vinden tussen twee elementen, namelijk ‘werk’ en ‘leven’. Valt je hier iets op? Is werken dan niet leven misschien? Staan die twee los van elkaar? Stop ik spontaan met leven zodra ik 's morgens het kantoor binnen wandel? 

De term ‘work-life balance’ doet ons geloven dat de twee weldegelijk tegengestelden zijn. En tegengestelden geven ons al snel het gevoel dat er een continue strijd heerst tussen de twee. Of dat het ene goed is en het andere slecht. Goed en kwaad. Wit en zwart. Licht en donker. Het is het ene of het andere. 

Hoe je het zegt, zo denk je ook.

We mogen niet onderschatten hoeveel macht woorden over ons hebben. Hoe je het zegt, zo denk je ook. De woorden die je kiest, beïnvloeden en weerspiegelen de gedachten en gevoelens die je koppelt aan je uitspraken. Sta er maar eens even bij stil… Als jij in een discussie verwikkeld geraakt met iemand die niet van zijn standpunt wil wijken, dan kan je stellen dat hij een doorzetter is. Of misschien omschrijf je hem eerder als een koppigaard? Een doorzetter vinden we doorgaans bewonderenswaardig, terwijl we een koppigaard toch wel frustrerend vinden. Jouw woordkeuze zegt dus enorm veel over je gevoel en interpretatie van de situatie. Gebruik je de term ‘work-life balance’ dan voed je daarmee de overtuiging dat leven en werken inderdaad tegenover elkaar staan. En ik durf te wedden dat de meeste mensen ook vinden dat hun werk meestal meer gewicht in de weegschaal kan werpen dan hun leven. Work-life balance krijgt dus een eerder negatieve connotatie en we gaan het ervaren als een ongrijpbare, frustrerende droom.

Je hakt knopen door tot de puzzel past in de uren die je beschikbaar hebt.

Natuurlijk bestaat balans weldegelijk. Alleen ga je die niet vinden in de tegenstelling tussen werk en leven, want het ene is een deel van het andere. De sleutel tot balans zit dus niet in het verminderen van werk om meer te kunnen leven, of omgekeerd. Balans kan je wél vinden in de verschillende elementen waaruit jouw leven bestaat. Je zoekt naar een evenwicht tussen die onderdelen: werk, gezin, familie, vrienden, hobby’s, huishouden, slapen, enzovoort. Je brengt één voor één elk onderdeel in kaart, beslist hoeveel jij er van nodig hebt om tevreden te kunnen zijn en hakt knopen door tot de puzzel past in de uren die je beschikbaar hebt. 

Zelf verkies ik de termen ‘work-life happiness’ of simpelweg ‘levensbalans’. Dat omschrijft volgens mij veel beter het evenwicht waar ik naar zoek: tevreden kunnen zijn met mijn werk en met alle andere onderdelen die samen mijn leven maken. Doe je hersenen en jezelf dus een plezier en schrap de term ‘work-life balance’ voorgoed uit je woordenschat!

Wil je hierover graag meer weten?

Contacteer Anouk Smets

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Welk patroon blokkeert jouw loopbaan?

Inzicht
Welk patroon blokkeert jouw loopbaan? Loopbaancoaching helpt je dit te ontdekken.
05.08.2019

Welk patroon blokkeert jouw loopbaan?

Niks is meer frustrerend dan weten wat je wil en jezelf er dan toch op betrappen dat je blijft hangen in je oude gewoontes. Dat er niets verandert, zelfs al wil je het enorm graag. Wil je iets veranderen in je leven, dan moet je jezelf vrijmaken van hindernissen. Dat begint bij jezelf en je naaste omgeving. Loopbaancoaching helpt je patronen te doorbreken. Onze expert loopbaancoach Anouk Smets licht dit verder toe aan de hand van 3 verhalen.

Besluitvaardig zijn, hoe doe je dat?

Inzicht
Loopbaanbegeleiding
05.07.2019

Besluitvaardig zijn, hoe doe je dat?

In een coachingstraject kan je niet om keuzes heen. Kiezen om iets wel of niet te doen. Kiezen wat we dan exact willen doen. Kiezen hoe we het gaan doen en wanneer we het gaan doen. Het lastige is dat mensen tegenwoordig zo veel opties zien dat ze niet kunnen beslissen welke keuze voor hen de beste is. En zelfs al ze dat wel weten, blijven ze twijfelen en aarzelen en ondernemen ze vaak nog altijd niets. Besluitvaardig zijn, hoe doe je dat? Onze expert loopbaancoach Anouk Smets geeft enkele tips.

Het dertigersdilemma

Inzicht
30 dilemma
11.06.2019

Het dertigersdilemma

Het is een enorm frustrerend gevoel wanneer je voelt dat er íets moet veranderen, maar je blijft maar ter plaatse trappelen. Dit gevoel herken ik bij mijn coachees in loopbaanbegeleiding, ... dringend tijd dus om het befaamde dertigersdilemma eens onder de loep te nemen! Aan het woord: onze expert loopbaancoach Anouk Smets.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

Qfor
Certo
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
VDAB
Loopbaancheques