Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner10.jpg
Oplossing

Less Stress Academy

Wil je graag je vitaliteit en energie boosten? Wil je stress een halt toeroepen? En burn-out vermijden? Dan biedt de Less Stress Academy jou de oplossing bij uitstek.

Hoe pak je dit aan?

Je hebt besloten nu echt iets te doen aan je energiepeil en je stressgevoel. Je wil meer grip krijgen op je stress, minder klachten ervaren en terug het gevoel hebben dat je jezelf in balans kan houden, zelfs in drukke tijden. Je beseft dat de nood hoog is maar je botst op ellenlange wachtlijsten bij diverse zorgverstrekkers. Daarnaast is het aanbod zo ruim en onduidelijk en je weet niet waar te starten.

0

 

 

0
50-50
midden

Unieke en snelle oplossing 

De Less Stress Academy van Skill BuilderS biedt jou een snelle en efficiënte oplossing onder de vorm van een digitaal traject dat bestaat uit:

 • 1 online individueel intakegesprek met de coach
 • 6 online sessies in groep 
 • 2 online individuele coachingsessies 

Als voorbereiding op elk contactmoment krijg je tevens ook toegang tot in totaal 6 uitgebreide e-learning modules die jou alles leren over stress en stressreductie. De online sessies - zowel individueel als in groep - worden na de kantooruren gepland.

Voor en na elk contactmoment krijg je gerichte oefeningen en opdrachten. Die helpen jou om je eigen stressprofiel beter te leren kennen en oplossingen te vinden die voor jou werken. Zo zie je echte resultaten en leer je nieuwe, goede gewoontes aan die je ook op lange termijn kan volhouden. 

Je experimenteert elke dag kort en krachtig met een brede waaier aan wetenschappelijk onderbouwde technieken, o.a. uit Acceptance and Commitment Therapy en uit de positieve psychologie. Deze simpele en laagdrempelige oefeningen helpen je om je lichaam en geest meer stressresistent te maken. 

0

Investering?

850 euro incl. btw voor een intensief traject gespreid over 15 weken

Annulering en terugbetaling

Je deelname aan de Less Stress Academy kan je schriftelijk of per e-mail annuleren met volgende annuleringsvoorwaarden:

 • > 5 weken vooraf: geen annuleringskosten
 • Tussen 5 en 2 weken vooraf: 50% van je inschrijving
 • < 2 weken: je betaalt 100% van je inschrijving
0

Hoe werkt het?

De Less Stress Academy van Skill BuilderS is een intensief traject van in totaal 15 weken waarin je veel bijleert over stress, maar vooral ook gaat experimenteren en oefenen met allerlei acties die jou helpen om je stress weer onder controle te krijgen. 

0
50-50
 • Leren doe je via onze e-learning modules die je alles vertellen over stress en omgaan met stress, gebaseerd op wetenschappelijk bewezen inzichten. 
 • Via de bijhorende oefeningen pas je de theorie uit de e-learning modules toe op jezelf: je ontdekt wat jouw stressprofiel is en waar voor jou de uitdagingen exact zitten.
 • Elke twee weken neem je deel aan een online workshop. In een kleine, vaste groep ontdekken we samen hoe je in het dagdagelijkse leven aan de slag kan gaan met wat je hebt geleerd. 
 • Tussen de contactmomenten in oefen en experimenteer je met heel diverse, wetenschappelijk onderbouwde oefeningen om zo te ontdekken wat voor jou werkt. Dagelijks doe je enkele simpele, korte oefeningen van enkele minuten om je lichaam en geest te trainen in de strijd tegen stressklachten.
 • Tussen de workshops in krijg je ook reflectie-opdrachten om een nog beter beeld te krijgen van de oorzaak van je stress.

Aan het einde van het traject heb je voor jezelf een grondig stressprofiel opgemaakt én heb je een rugzak vol tools en technieken om gericht je stressklachten te reduceren. 

Dankzij de individuele coaching sessies ben je er zeker van dat wat in jouw rugzak zit, écht werkt. We verzamelen oplossingen voor de specifieke  stressklachten die jij ervaart en ondersteunen je in het vinden van een werkbaar actieplan dat je op lange termijn kan blijven uitvoeren.

Je zal stress immers nooit volledig kunnen bannen uit je leven, maar je kan zeker leren om er zo goed mogelijk mee om te gaan. 
 

Meteen aan de slag

Je hoeft niet lang te wachten om met onze professionals aan de slag te gaan in dit digitaal traject. We garanderen één vast opstartmoment per maand, voor groepen vanaf minimaal 6 personen. De sessies - zowel individueel als in groep - worden na de kantooruren gepland. Hieronder vind je de data per traject terug:

 • Traject opstart oktober 2022:
  12/10 - 26/10 - 9/11 - 16/11 - 23/11 - 7/12 - 21/12 - 11/1/23
 • Traject opstart november 2022:
  9/11 - 7/12 -  14/12 - 21/12 - 4/1/23 - 18/1/23 - 25/1/23 - 15/2/23 
 • Traject opstart december 2022:
  14/12 - 21/12 - 4/1/23 - 11/1/23 - 18/1/23 - 1/2/23 - 15/2/23 - 22/2/23 - 15/3/23

Interesse?

Schrijf je in op één van onze digitale' Less Stress' trajecten:

0
Kies de startdatum die jou past

Heb je vragen? Wens je meer info?

Aarzel niet en neem contact op met

 

Zoek je praktische tips en handvaten om stress en werkdruk beter te managen? Wil je even vertragen en energie tanken? Om daarna opgeladen, met een frisse mindset en concrete oplossingen opnieuw bewust en gelukkig in het leven te staan? Dan is een Zorgbad voor 'stress detox' de oplossing bij uitstek. 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

HR Summit 2022

Geslaagde HR Summit 2022

Nieuws

De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
 

De verliescyclus van stress

De verliescyclus van stress

Inzicht

Stress wordt nog vaak gezien als iets erg statisch: er gebeurt iets in de omgeving en daarop komt een reactie van het individu. In een stress-situatie wordt een verliescyclus in gang gezet. In onderstaand artikel gaat Saskia Poelmans, psycholoog en stress- & burn-out coach bij Skill BuilderS, verder in op de impact van het al dan niet kunnen gebruik maken van hulpbronnen, ons stressniveau bepaalt.

Stress bij nieuwe normaal?

Ervaar jij stress bij de aanpassing aan het nieuwe normaal?

Inzicht

We hebben ons de laatste twee jaar met vallen en opstaan heel vaak moeten aanpassen. Maar die laatste aanpassing, aan het zogenaamde nieuwe normaal, die lijken we vanzelfsprekend te vinden. Want dat is hetgeen waar we zo lang naar uitgekeken hebben, toch? Saskia Poelmans, psycholoog en stress-& burn-outcoach bij Skill BuilderS, stelde haar Linkedin-netwerk de vraag. Ontdek hier de resultaten.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor