Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-wij.jpg

Provocatief coachen

De provocatieve stijl heeft een unieke manier om warmte, humor en uitdaging te combineren om mensen in beweging te brengen. Je gesprekken worden hierdoor spontaner, meer ontspannen en toch efficiënt naar groei en ontwikkeling toe.

Kom naar onze online infosessie

Waarom provocatief coachen?

In deze driedaagse opleiding leer je de basis voor de provocatieve stijl in coaching. Deze basis geeft je de mogelijkheid om onconventionele tools in je groei- en ontwikkelgesprekken te integreren. Deze manier van coachen kan een enorme hulpbron zijn om op een authentieke, spontane en ontspannen wijze toe te werken naar groei en ontwikkeling tijdens het coaching traject.
 

Onze aanpak

Coachen leer je vooral door het te doen. Skill BuilderS geeft een zeer praktische invulling aan deze driedaagse opleiding die maximaal ondersteund wordt door een helder theoretisch kader, demo's en 'peer-to-peer' oefeningen en reflecties.

0

Interesse?

Kom naar onze online infosessie op

 • 14 december 2023 om 19u
 • 8 februari 2024 om 19u

 

0
50-50
midden

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding richt zich tot deelnemers 

 • die professioneel actief inzetten op de groei en ontwikkeling van anderen. We denken hierbij aan coaches, begeleiders, therapeuten, psychologen, trainers, hulpverleners, sociaal werkers, onderwijspersoneel, opvoedkundigen, leidinggevenden en HR-professionals;
 • die een goede basishouding en mentaliteit hanteren in begeleiding en ondersteuning van anderen;
 • die zin hebben om humor en luchtigheid als een instrument in te zetten om zo klanten in een positieve beweging te brengen.

Vanaf 2024 zal deze opleiding in aanmerking komen voor ICF CCEU’s (Continuing Coach Education Units) in het kader van vereiste bijscholing, vernieuwing van de accreditatie en de verdere ontwikkeling als gecertificeerd coach. 

Welke skills ontwikkel je?

 • Speelsheid en humor efficiënt inzetten in ontwikkelgesprekken
 • Op een luchtige manier voor de klant uitdagende thema’s bespreekbaar maken
 • Sneller tot weerstand en emoties doordringen
 • Respectvol aanzetten tot diepere reflectie en nieuwe perspectieven laten verkennen
 • Eigen veerkracht optimaal laten benutten om autonoom inzichtelijke, bewuste beslissingen te nemen
0
Wouter Thijs

Wie is de trainer?

Wouter Thys is zich na zijn bachelor Maatschappelijke advisering verder blijven specialiseren. Zo is hij ICF Certified Coach en Certified Provocatief Coach. Hij behaalde dit laatste in Nederland bij de grondleggers van het provocatief gedachtegoed. 

Sinds 2016 werkt Wouter bij Skill BuilderS. Aanvankelijk coachte hij werkzoekenden in hun zoektocht naar een passende job. Vandaag is hij outplacement- en loopbaancoach. Tijdens zijn coaching trajecten daagt Wouter zijn coachees graag uit in hun gedachtewereld met de provocatieve stijl.

Wouter gelooft oprecht dat iedereen talent heeft en ieder tot zijn recht komt als hij zijn of haar talent optimaal kan inzetten.

0
50-50
midden

Data van onze 3-daagse opleiding

 • 4 maart 2024 - van 9u tot 17u in Vilvoorde
 • 5 maart 2024 - van 9u tot 17u in Vilvoorde
 • 21 maart 2024 - van 9u tot 17u in Vilvoorde

Interesse? 
Kom naar onze online infosessie op
14 december 2023 of 8 februari 2024 om 19u

0

Praktisch

Jouw investering

Voor de 3-daagse opleiding betaal je 
€ 1.395 + btw 

De subsidiemaatregel KMO-portefeuille is van toepassing als de opleiding aangewend wordt ter ondersteuning van het personeelsmanagement van het eigen bedrijf. 
 

Annulering & terugbetaling

Je deelname aan de coaching opleiding kan je schriftelijk of per e-mail annuleren met volgende annuleringsvoorwaarden:

 • > 5 weken vooraf: geen annuleringskosten
 • Tussen 5 en 2 weken vooraf: 50% van je inschrijving
 • < 2 weken: je betaalt 100% van je inschrijving
0
50-50
midden

Interesse?

Schrijf je in voor Provocatieve stijl in coachen

0

ICF Certified Coach opleiding

Voor sterk, verbindend en authentiek leiderschap zijn coaching skills van kapitaal belang. Ontdek ons modulair ICF-Certified Coach programma dat  toegang geeft tot ICF-certificering.
 

Onze andere groeitrajecten?

onze trajecten in open aanbod

onze 'in company' trajecten

0
50-50
midden

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid

Inzicht

Een essentieel ingrediënt van een open leercultuur

Psychologische veiligheid en leren in organisaties: ze gaan hand in hand. Dat hebben Elke Ruelens, L&D experte en Matthias Eeckhout, Assessment Manager, ervaren toen ze verschillende invalshoeken samenbrachten voor een project rond psychologische veiligheid binnen Skill BuilderS. 

HR Summit 2023

Geslaagde HR Summit 2023

Nieuws

26 september 2023
De 12de editie van de HR Summit met als thema 'Careers ... still a sustainable track? vond dit jaar opnieuw plaats in het Communicatiehuis in Gent. 

De wereld waarin we leven, verandert razendsnel. Ook loopbanen zijn dynamisch en niet langer lineair en voorspelbaar. Werknemers zijn de regisseur geworden van hun eigen carrière. 

Competentiedenken

Competentiedenken als antwoord op de 'War for Talent'

Inzicht

Wat zijn de uitdagingen van de toekomst en hoe kan HR hier een rol in spelen?
In 2024 verplicht de arbeidsdeal 5 verplichte opleidingsdagen aan te bieden aan medewerkers. Hoe pakt de werkgever dit best aan met een nu al te hoge werkdruk?
Hoe vinden we in de toekomst voldoende personeel? Hoe zal alles verder evolueren met de structurele arbeidskrapte en de 'war for talent'? 

Stuk voor stuk vragen die meerdere Belgische KMO’s wakker houden.
Marieke Van Lysebetten, HR Consultant bij Skill BuilderS, deelt haar inzichten over competentiedenken en legt vanuit haar job de link met de structurele arbeidskrapte.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor