Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner1_2.jpg
Oplossing

Ervaringsbewijs 'opleider-begeleider'

Ook als je geen diploma’s of attesten hebt, kan je dankzij het Ervaringsbewijs 'opleider-begeleider' je vaardigheden zwart op wit bewijzen.

ESF - VDAB
50-50

Wat is het Ervaringsbewijs 'opleider-begeleider'?

Een beroep kan je op verschillende manieren leren: op school bijvoorbeeld of door het uit te oefenen. Maar ook door een opleiding te volgen of in je vrije tijd actief te zijn, kan je bepaalde vaardigheden aanleren die essentieel zijn voor je vak. Door de dagelijkse praktijk doe je ervaring op en word je goed in een job. En soms wil je dat ook kunnen bewijzen: als je op zoek gaat naar een (nieuwe) job of als je wilt doorgroeien binnen jouw bedrijf. Ook als je geen diploma’s of attesten hebt, kan je dankzij het Ervaringsbewijs je vaardigheden zwart op wit bewijzen. 

0

Bewijs dat je goed bent in je werk!

Voor verschillende beroepen zijn er verschillende vaardigheden nodig. In een gesprek en a.d.h.v. een praktische proef kan je aantonen dat je die vaardigheden wel degelijk onder de knie hebt. Als je slaagt, krijg je het Ervaringsbewijs - een officieel bewijs van bekwaamheid - van het Ministerie van Werk. Dat toont direct aan wat je in je mars hebt.

Sta sterker op de arbeidsmarkt

  • Je wordt je bewust van je eigen competenties.
  • Het verstevigt je positie bij je huidige werkgever.
  • Het vergemakkelijkt het solliciteren.
  • Het vereenvoudigt de zoektocht naar een nieuwe job.
  • Je kan vrijstellingen bekomen bij het volgen van bepaalde opleidingen.

Hoe behaal je je Ervaringsbewijs 'opleider-begeleider'?

0
1. Tijd voor een babbel

Tijdens een verkennend gesprek leggen we een aantal praktische zaken uit omtrent het behalen van het Ervaringsbewijs 'opleider-begeleider'. Je komt te weten welke competenties gemeten zullen worden, hoe de test precies is opgebouwd en hoe alles praktisch in zijn werk zal gaan. We bieden jou ook de mogelijkheid om meteen een eerste afspraak vast te leggen voor een intakegesprek met je persoonlijke begeleider.

2. Intakegesprek

Nadat je bent ingeschreven, zullen wij je contacteren voor een afspraak. Tijdens dit intakegesprek maak je kennis met de persoon die je doorheen het proces zal begeleiden. Op basis van dit eerste gesprek wordt een talentenmap  samengesteld waarin jouw ervaring en competenties in kaart worden gebracht. Je persoonlijke begeleider bereidt je verder voor op de praktijkproef en adviseert jou ook met betrekking tot je slaagkansen.

3. Bewijs je ervaring

Tijd om je ervaring te bewijzen. Je krijgt de kans om via een praktische proef of een rollenspel aan te tonen dat je de vaardigheden die nodig zijn voor een bepaald beroep, onder de knie hebt. In een kort gesprek kan je ook bewijzen dat je de technische en theoretische aspecten van je vak beheerst.

4. Aan de slag met je Ervaringsbewijs

Enkele weken na een geslaagde proef ontvang je je Ervaringsbewijs 'opleider-begeleider' in de bus. Een extra troef in de verdere uitbouw van je loopbaan of in je zoektocht naar een (nieuwe) job!

Wat houdt het beroep 'opleider-begeleider' in?

De opleider/begeleider in bedrijven en organisaties leidt medewerkers tijdelijk op en begeleidt ze bij de integratie op de werkplek zodat zij zo snel mogelijk geïntegreerd en zelfstandig inzetbaar zijn.

Praktische info

  • Ben je werkzoekend of een kwetsbare werknemer? Dan is deelnemen gratis.
  • Er staat geen geldigheidsduur op het ervaringsbewijs.
  • De praktijkproeven gaan door op weekdagen en verlopen volgens afspraak.
  • +40 kantoren en +200 inzetbare locaties ter beschikking in Vlaanderen en Brussel. 
  • Lees ook zeker de info over het Vlaams opleidingsverlof.

Ontdek of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een Premie kwalificerend werkplekleren

Laat je inspireren

Tevreden klanten getuigen

0

Heb je interesse? Laat het ons weten!

0
50-50
67-33
midden

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor