Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner7.jpg
Oplossing

Re-integratie

Ben je al even afwezig op het werk? En wil je de opties verkennen om stap per stap terug aan de slag te gaan? Contacteer ons voor info op maat over re-integratie.

Stap per stap terug aan de slag

Langdurige afwezigheid op het werk leidt tot minder inkomen en sociale contacten, dat wist je zelf al. Hoe langer je afwezig bent, hoe moeilijker het is om terug aan de slag te gaan. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Maar wat als je dat wel wil, maar de stap naar je vroegere job (nog) te groot is? Een re-integratietraject kan dan uitkomst bieden.

0

Het doel van een re-integratietraject?

In een re-integratietraject verken je samen met je werkgever, de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer en een re-integratiecoach de mogelijkheden om terug te beginnen werken via bijvoorbeeld een (tijdelijk) aangepaste job.

Blijkt dat mogelijk? Dan stellen we een re-integratieplan op en ga je stap per stap terug aan de slag. Komt de re-integratie te vroeg? Dan volgt om de 2 maanden een nieuwe evaluatie. Is re-integratie niet mogelijk? Dan bekijken we samen wat jouw opties zijn.

Dit wettelijk re-integratietraject is voorzien sinds begin 2017. Let wel: het traject is niet van toepassing bij een arbeidsongeval of beroepsziekte.

0

Opnieuw aan de slag?

Wil je jezelf goed voorbereiden op je terugkeer naar je werkplek, collega’s en werkgever?

Loopbaanbegeleiding geeft jou alvast een stevige ruggensteun.

 

Vragen? Contacteer

0
67-33
midden

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Blue zone ook op de arbeidsmarkt

Maak van jouw organisatie een ‘blue zone’ op de arbeidsmarkt

Inzicht

Onderzoek van professor Eva Geluk toonde het al aan: werknemers en werkgevers zijn het met elkaar eens dat welzijn een gedeelde verantwoordelijkheid is. Bovendien blijken heel wat werkgevers bereid om (nog) meer in te zetten op welzijn. Echter met de teller op 500.000 langdurig zieken, waarvan ook een steeds toenemend aantal mensen met een burn-out, kan je je afvragen waarom het resultaat van al die investeringen uitblijft. Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach, gaat op onderzoek.

Vakantie ... van crashen naar opladen

Vakantie ... van crashen naar opladen

Inzicht

De komende weken staat er voor de meesten onder ons het welverdiende jaarlijkse verlof op de planning. Heerlijk! Iets om naar uit te kijken!
De periode vlak voor die vakantie lijkt dat iets minder te zijn. Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach bij Skill BuilderS, heeft  het gevoel dat 90% van de gesprekken deze tijd van het jaar als volgt verlopen:

“Hoe gaat het?”

“Druk druk, maar nog even doorbijten en ik heb vakantie.”

Tijd dus om even stil te staan en de tips na te lezen die ervoor zorgen dat je je in de dagen net voor je vakantie optimaal kan voorbereiden op een periode van rust en ontspanning. 

gele kanarie in de koolmijn

Wat leert de kanarie in de koolmijn ons over de aanpak van burn-out?

Inzicht

Als medewerkers met een burn-out anno 2024 de spreekwoordelijke kanarie in de koolmijn zijn, wat leert ons dat dan over onze aanpak van deze problematiek? De arbeiders in de koolmijnen namen vroeger altijd een kanarie mee naar hun werkpost. Deze kanarie was heel gevoelig aan giftige dampen of een gebrek aan zuurstof. Wanneer de kanarie van zijn stokje viel, wist iedereen meteen dat er dringend maatregelen nodig waren om te voorkomen dat er meer slachtoffers zouden vallen. Saskia Poelmans, psycholoog en burn-outcoach bij Skill BuilderS, vraagt zich af wat er zou gebeurd zijn als deze kanaries die snel van hun stokje gingen, getraind zouden hebben om weerbaarder te worden, het langer vol te houden? 

Contacteer ons

Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor