Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner7.jpg
Oplossing

Re-integratie

Ben je al even afwezig op het werk? En wil je de opties verkennen om stap per stap terug aan de slag te gaan? Contacteer ons voor info op maat over re-integratie.

Stap per stap terug aan de slag

Langdurige afwezigheid op het werk leidt tot minder inkomen en sociale contacten, dat wist je zelf al. Hoe langer je afwezig bent, hoe moeilijker het is om terug aan de slag te gaan. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Maar wat als je dat wel wil, maar de stap naar je vroegere job (nog) te groot is? Een re-integratietraject kan dan uitkomst bieden.

0

Het doel van een re-integratietraject?

In een re-integratietraject verken je samen met je werkgever, de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer en een re-integratiecoach de mogelijkheden om terug te beginnen werken via bijvoorbeeld een (tijdelijk) aangepaste job.

Blijkt dat mogelijk? Dan stellen we een re-integratieplan op en ga je stap per stap terug aan de slag. Komt de re-integratie te vroeg? Dan volgt om de 2 maanden een nieuwe evaluatie. Is re-integratie niet mogelijk? Dan bekijken we samen wat jouw opties zijn.

Dit wettelijk re-integratietraject is voorzien sinds begin 2017. Let wel: het traject is niet van toepassing bij een arbeidsongeval of beroepsziekte.

0

Opnieuw aan de slag?

Wil je jezelf goed voorbereiden op je terugkeer naar je werkplek, collega’s en werkgever?

Loopbaanbegeleiding geeft jou alvast een stevige ruggensteun.

0
67-33
midden

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

HR Summit 2022

Geslaagde HR Summit 2022

Nieuws

De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
 

De verliescyclus van stress

De verliescyclus van stress

Inzicht

Stress wordt nog vaak gezien als iets erg statisch: er gebeurt iets in de omgeving en daarop komt een reactie van het individu. In een stress-situatie wordt een verliescyclus in gang gezet. In onderstaand artikel gaat Saskia Poelmans, psycholoog en stress- & burn-out coach bij Skill BuilderS, verder in op de impact van het al dan niet kunnen gebruik maken van hulpbronnen, ons stressniveau bepaalt.

Stress bij nieuwe normaal?

Ervaar jij stress bij de aanpassing aan het nieuwe normaal?

Inzicht

We hebben ons de laatste twee jaar met vallen en opstaan heel vaak moeten aanpassen. Maar die laatste aanpassing, aan het zogenaamde nieuwe normaal, die lijken we vanzelfsprekend te vinden. Want dat is hetgeen waar we zo lang naar uitgekeken hebben, toch? Saskia Poelmans, psycholoog en stress-& burn-outcoach bij Skill BuilderS, stelde haar Linkedin-netwerk de vraag. Ontdek hier de resultaten.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor