We blijven geconnecteerd,
persoonlijk zoals altijd,
digitaal nog meer dan vroeger

Ontdek onze digitale oplossingen

Uw bedrijf in transformatie?

Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner10.jpg

Burn-outbegeleiding via Fedris

Fedris, het Federaal Agentschap voor beroepsrisico's, is een pilootproject gestart waarbij medewerkers met moeilijkheden op het werk die meermaals kort afwezig zijn of die zich op de rand van een burn-out bevinden een begeleidingstraject kunnen volgen.

Het Fedris-pilootproject: voor wie?

Dit project is bestemd voor werknemers in de financiële sector, een ziekenhuis, gemedicaliseerde opvang of een provinciale of plaatselijke overheidsdienst (PPO).

Fedris aan de zijde van de ziekenhuis- en zorgsector

De impact van het coronavirus op de gezondheidszorg, die zich tijdens deze crisis in de frontlinie bevindt, is significant en verhoogt het risico op burn-out aanzienlijk. Het personeel wordt immers geconfronteerd met specifieke professionele beperkingen en risico's, alsook met bijkomende psychosociale risicofactoren (risicovolle werkomgeving, bedreiging van de eigen gezondheid, plotse en herhaaldelijke organisatorische veranderingen, tekort aan personeel, verhoogde werkdruk, ethische conflicten, confrontatie met een groot aantal overlijdens, enz.).

0

 

Ontdek hier meer info

0
50-50

Om zo goed mogelijk aan de huidige behoeften te beantwoorden, breidt Fedris de toegang tot haar begeleidingsproject uit naar de hieronder vermelde zorgmedewerkers. Ook het aantal mogelijke begeleidingen in het kader van het pilootproject wordt verhoogd. In totaal zullen niet minder dan 2500 werknemers kunnen deelnemen aan gepersonaliseerde begeleiding in het kader van de preventie van burn-out.

De uitbreiding van de toegang tot het pilootproject voor secundaire preventie van burn-out betreft de volgende sectoren:

 

  • Ziekenhuizen
  • Huisartspraktijken
  • Praktijken van specialisten
  • Ziekenvervoer
  • Ambulante revalidatieactiviteiten
  • Verpleegkundige activiteiten
  • Instelling met huisvesting voor personen met een mentale handicap of psychiatrische problemen en voor drugs- en alcoholverslaafden
  • Instellingen met huisvesting voor ouderen of personen met een lichamelijke handicap
  • Daarnaast kan er, indien relevant voor de deelnemer (volgens de evaluatie van de burn-outbegeleider), toegang worden verleend tot extra sessies voor de begeleiding van psychologische klachten specifiek ten gevolge van de coronacrisis met een invloed op het werk.

Lees hier het volledige persbericht omtrent het Fedris-project

Het Fedris-pilootproject: wat?

Ervaart u moeilijkheden op het werk, was u meermaals kort afwezig of stopte u met werken sinds minder dan twee maanden? Dan biedt Fedris, het Federaal Agenstchap voor beroepsrisico’s, een begeleidingstraject aan dat specifiek gericht is op uw situatie. Met dit pilootproject wil Fedris u ondersteunen bij uw herstel en u helpen om het werk verder te zetten of vol energie en enthousiasme te hernemen. U kunt rekenen op een kosteloze burn-outbegeleiding van maximaal 9 maand. Contacteer ons voor meer informatie.

Ontdek hier de verschillende fases in het Fedris burn-out begeleidingstraject.

Wat is de rol van Skill BuilderS in dit project?

Bij Skill BuilderS vindt u enthousiaste en gedreven psychologen die professioneel meewerken aan dit waardevolle Fedris-project.

Onze coaches hebben allen de nodige opleiding, expertise en ervaring en zijn heel bevlogen in het wegwerken van belemmeringen en het overwinnen van psychosociale drempels zoals burn-out en stress zodoende een succesvolle re-integratie op de werkvloer te bewerkstelligen. Medewerkers op de rand van een burn-out worden professioneel begeleid en gecoacht zodat een (langdurige) uitval op de werkvloer vermeden kan worden.   

Het ontdekken van energievreters en -gevers, boosten van vitaliteit en het nastreven van een optimale work-life balance maken deel uit van de dagelijkse ondersteuning en coaching die Skill BuilderS jaarlijks aan +/-2.500 coachees biedt.

0

Hebt u een vraag? Wenst u een toelichting?

0
50-50

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor