Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-wij.jpg

Dialogerend leiderschap op de werkvloer

Worstel je met je rol als leidinggevende? In een boeiend traject gespreid over verschillende tijdstippen, krijg je handvaten om te groeien als leider en leer je wat voor jou werkt. Op basis van de Lencionimethode! 

Geef je leiding en herken je dit?

 • Je voelt je soms onzeker en twijfelt aan je capaciteiten als leidinggevende.
 • Je durft mensen niet aanspreken, feedback of heldere instructies geven.
 • Je hebt het moeilijk met conflictsituaties en probleemgedrag van medewerkers.
 • Verantwoordelijkheden delegeren is een uitdaging, je mensen motiveren ook. 

Tijd om te groeien in je rol als leidinggevende!
 

0
67-33
midden
Ken je het groeitraject Dialogerend leiderschap?

Stel je even voor…

 • Je geeft je teamleden duidelijke aanwijzingen en volgt die proactief op.
 • Je motiveert je medewerkers met positieve feedback die hen doet groeien.
 • Je delegeert verantwoordelijkheden en maakt je mensen zelfsturend.
 • Momenten van de waarheid en conflicten pak je doordacht en zelfzeker aan.
 • Je smeedt een hecht team van collega’s die voor elkaar door het vuur gaan.

 

Klinkt niet als jou? Dat zal snel veranderen. De sleutel? 
De unieke Lencioni-aanpak voor leiderschap die zich elke dag bewijst bij grote en kleine organisaties wereldwijd. 

0
33-67
midden

Zo groei jij in leiderschap

 1. Voorbereiding | Je doet een persoonlijkheidsanalyse via het DISC-profiel. Dit geeft een helder zicht op je gedrag en communicatie als leidinggevende.
   
 2. Doorheen 3 opleidingsmomenten leggen we de focus op:
   
 • Je rol en de DISC-vierkleurenmens | We bekijken je functioneren vanuit je rollen als medewerker, collega en leidinggevende. Het doel? Optimaal en geloofwaardig leidinggeven door jezelf te kennen en consistent te handelen.
 • Heldere opdrachten geven en opvolgen | Je geeft dagelijks tientallen instructies aan je mensen. Als zij je onvoldoende begrijpen, leidt dat tot frustraties en tijdverlies. Een goede kans om beter te leiden!
 • Motiverend communiceren | Feedback is een onmisbare brandstof voor de motivatie van je medewerkers. Als je die juist en regelmatig geeft, tenminste.
 • Medewerkers zelfsturend maken | Gezond leiderschap doet je mensen initiatief en verantwoordelijkheid nemen. Het verhoogt de betrokkenheid, waardoor werknemers meedenkers en meedoeners worden.
 • Omgaan met momenten van waarheid | Als leidinggevende word je soms getest: cruciale momenten voor de relatie met je mensen. Samen zoeken we naar de beste benadering hiervoor.
 • Optioneel natraject | Wil je je leerpunten nog beter integreren in je werkcontext? Dan coachen we je graag individueel, met focus op jouw cases en beleving.
0
Visual take aways

Waarom kiezen deelnemers voor ons?

 • Meteen aan de slag | Eigen cases en inbreng, rollenspellen, groepsgesprekken, afstemming op je vragen en tal van praktijkvoorbeelden: deze opleiding geeft je praktische handvaten waarmee je meteen aan de slag gaat op jouw werkvloer.
 • Leer wat werkt | Dit is geen one shot maar een traject van 5 modules. Je hebt dus de tijd om na te denken, de leerpunten uit te proberen en terug te koppelen over wat voor jou werkt. Zo vinden we de leiderschapsstijl die bij jou past.
 • Unieke, bewezen aanpak | Als enige erkende Lencioni-partner voor de Benelux doorleven we de wereldwijd erkende inzichten van Patrick Lencioni over leiderschap. We werden er Trends Gazelle mee en vertalen ze graag naar jou en jouw organisatie. Uniek!

Deze opleiding is voor jou als…

 • Je rechtstreeks een team aanstuurt op de werkvloer.
 • Je doorgroeit en binnenkort een leidinggevende functie krijgt.
 • Je inspiratie en vernieuwing zoekt in je rol als leidinggevende.
0
33-67
midden
Kalender

Even praktisch

Het traject focust op leiderschap met concrete cases uit:

 • een operationele omgeving en
 • een bredere organisatie
   

Waar?
Het traject gaat door in Nieuwerkerken (Aalst).
 

Wanneer? 

Opstart in februari 2024 met volgende data:

 • woensdag 07/02/2024 fysieke meeting van 9:00 tot 17:00
 • dinsdag 27/02/2024 fysieke meeting van 9:00 tot 17:00
 • donderdag 21/03/2024 fysieke meeting van 9:00 tot 17:00
   

Investering? 
Het budget voor het ganse traject is 1.275 euro excl. btw, syllabus inbegrepen.
We voorzien een broodjeslunch.

Deze opleiding is erkend door de Vlaamse overheid. Je kan gebruik maken van de KMO-portefeuille Vlaanderen. Kleine ondernemingen krijgen 30% steun, middelgrote ondernemingen 20%. Je kan maximaal € 7.500 steun per jaar krijgen. 
Meer info vind je hier: Kmo-portefeuille | Agentschap Innoveren en Ondernemen (vlaio.be)

0
33-67
rechts

Schrijf je in

0
Keuze tussen
50-50
midden
50-50
midden

Ons expertenteam staat voor je klaar

Een uitgebreid team van trainers en coaches faciliteren met passie en enthousiasme de workshops en groeitrajecten, en dit zowel online als klassikaal. We maken van elk traject, workshop of masterclass een unieke beleving. 

Sascha Klenke

Sascha Klenke

De voorbije jaren heb ik een enorme expertise opgebouwd in inspirerend leiderschap, zelfontwikkeling, change management en strategisch en operationeel beleid. Mijn passie? Mensen motiveren tot zelfverantwoordelijkheid en zelfontwikkeling.

meer over Sascha Klenke read more
Freddy Ginneberge

Freddy Ginneberge

De ruime HR-expertise die ik opdeed in mijn rol als personeelsmanager en directeur bij bedrijven als Bombardier en McBride deel ik graag. Daarnaast help ik je om je volledige potentieel als leider te ontwikkelen, verantwoordelijkheid te nemen voor je talenten en te groeien in zelfleiderschap.

meer over Freddy Ginneberge read more
Gino Verhamme

Gino Verhamme

Ik begon mijn professionele loopbaan in de financiële wereld en de bouwsector waar ik gedurende een 16-tal jaren verschillende commerciële en leidinggevende functies uitgeoefend heb. Daar ontdekte ik mijn grote passie: werken met mensen en hen helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen en daarop verder te bouwen.

meer over Gino Verhamme read more
Brinda

Brinda Priem

Als Associate Certified Coach (ACC), trainer en facilitator van de ICF Certified opleiding is Brinda ook projectmatig verantwoordelijk voor het programma. Opleiden, begeleiden en inspireren van mensen zijn haar hobby, passie en levensmissie. Zij gebruikt een hart-tot-hart, op maat en oplossingsgerichte aanpak voor professionele en persoonlijke uitdagingen, ontdekking van talenten, ontplooiing en welzijn.

meer over Brinda Priem read more
Joelle Verbeurgt

Joëlle Verbeurgt

Mijn passie? Het begeleiden van mensen en organisaties zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Ik heb een ruime expertise in rekrutering, change management en coaching binnen bedrijven. Daarnaast koester ik een grote passie voor de Japanse cultuur: zazen meditatie, feng shui, zen tuinen, ikebana, ikigai, reiki, karate, wabi sabi, origami, taïko,...

meer over Joëlle Verbeurgt read more
Steven Van Mol

Steven Van Mol

Sinds 1997 ben ik als expert leadership en storyteller actief in training en consultancy. Samen met mijn broers en managementteam heb ik Skill BuilderS uitgebouwd tot een bedrijf dat vandaag +300 medewerkers telt. Mijn passie? Het verbinden van je organisatie, mensen en strategie, verrijkt met ervaringen van klanten en mijn eigen ervaringen als managing partner.

meer over Steven Van Mol read more
Bart Vlerick, trainer & coach outplacement & loopbaanbegeleiding

Bart Vlerick

Enthousiasme, zelfredzaamheid en empathie maken van mij een uitdagende coach en trainer. Zelfontdekking en groei komen voort uit durven experimenteren en speelsheid, uiteraard onderbouwd door feiten en praktische methodologieën. Mijn favoriete onderwerpen: persoonlijke en teamcommunicatie, omgaan met veranderingen als individu en team, authentieke personal branding en (team)doelstellingen bepalen en omzetten in acties.

meer over Bart Vlerick read more
Hilde Brackeva

Hilde Brackeva

Ik wil graag dat de dingen vooruitgaan. Dat maakt me soms ongeduldig.  Maar aan de andere kant kom je bij mij snel tot de essentie en ben ik niet bang om de olifant in de kamer te benoemen. Nadenken over ontwikkelprogramma's en organisatieontwikkeling geeft me energie. Ik enthousiasmeer de coaches/trainers/assessoren en leid samen met mijn collega's van business development het project in goede banen. 

meer over Hilde Brackeva read more
Rien Vanyzere

Rien Vanyzere

De relatie tussen welzijn en prestatie, dat is wat me aansprak om bedrijfspsychologie te studeren. Wat motiveert mensen, wat maakt hen gelukkig? Wat zorgt ervoor dat ze in de goede 'flow' raken? Intussen is het meer dan 10 jaar mijn vakgebied.

meer over Rien Vanyzere read more
Désirée Seghers

Désirée Seghers

Ik ben van een down stream conflictmanager -als advocaat en plaatsvervangend magistraat- geleidelijk en tòch resoluut overgestapt naar het upstream omgaan met conflicten, om van spanningen opportuniteiten te maken, om wrijvingen te detecteren en er proactief mee aan de slag te gaan, om van conflict naar verbinding te gaan en zo terug bruggen te bouwen.

meer over Désirée Seghers read more
Catherine Debatty

Catherine Debatty

Na een succesvolle carrière in de banksector begeleid ik zowel individuen als organisaties in hun verdere groei. Hierbij richt ik me vooral op de ontwikkeling van relationele en leidinggevende vaardigheden en op veranderingsmanagement. Ik geloof in de kracht van waarderend coachen en hou ervan om kennis te delen, met veel empathie en respect.

meer over Catherine Debatty read more
Philippe Sarens

Philippe Sarens

Ik ben een duizendpoot met veel expertise in marketing, sales en management, opgedaan bij het vroegere Sabena en Proximus en als zaakvoerder van een eigen bedrijf. Ik deel als Trainer/Coach graag al mijn inzichten en ben vooral een “praktische trainer”. Geen saaie theorie, maar ervaringsleren en praktijkvoorbeelden, evenals praktische tips en tricks die je direct kan uitproberen.

meer over Philippe Sarens read more
Katelijne

Katelijne Van Tichelen

Ik heb veel ervaring opgedaan in leiderschap, timemanagement en teamcoaching en heb meermaals met management en directie teams gewerkt naar een gezonde cultuur. Als systeemcoach en geaccrediteerd Insights facilitator kan ik mensen en organisaties in beweging krijgen waarbij ik steeds streef naar een optimale energetische balans en realistische resultaten.

meer over Katelijne Van Tichelen read more
Kathy Van Deun

Kathy Van Deun

Als gepassioneerd trainer, gecertifieerd coach & gedragsveranderaar bestudeer ik al meer dan 15 jaar het menselijk gedrag, verandering én zelf-leiderschap. Ik geloof in heldere wetenschappelijke principes én gezond verstand. Ik neem je graag mee op expeditie naar jezelf.

meer over Kathy Van Deun read more
Guy Knaepkens

Guy Knaepkens

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de academisch wereld en de bedrijfswereld, inclusief het coachen en leiden van een verkoopteam alsook het uitbouwen en onderhouden van een commercieel netwerk. Mijn expertises liggen in sales, (persoonlijk) leiderschap en teamontwikkeling. 

meer over Guy Knaepkens read more
Stan Pelckmans, Trainer bij Skill BuilderS

Stan Pelckmans

Stan is Associate Certified Coach (ACC), facilitator van de opleiding en verantwoordelijk voor de innovatie van het programma. Stan helpt anderen graag in het vinden van hun hoger potentieel en in het vinden van de juiste omgeving om dit volledig en duurzaam tot bloei te laten komen. Als Trainer staat hij voor een interactieve stijl en creëert hij graag diepgang door de leerstof echt te laten voelen, authentiek te ervaren. Hij vindt het dan ook keer op keer fantastisch om een groep deelnemers uit te dagen in voelen en denken, met een vernieuwde blik naar de materie te laten kijken en tot slot te zien groeien. 

meer over Stan Pelckmans read more

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid

Inzicht

Een essentieel ingrediënt van een open leercultuur

Psychologische veiligheid en leren in organisaties: ze gaan hand in hand. Dat hebben Elke Ruelens, L&D experte en Matthias Eeckhout, Assessment Manager, ervaren toen ze verschillende invalshoeken samenbrachten voor een project rond psychologische veiligheid binnen Skill BuilderS. 

HR Summit 2023

Geslaagde HR Summit 2023

Nieuws

26 september 2023
De 12de editie van de HR Summit met als thema 'Careers ... still a sustainable track? vond dit jaar opnieuw plaats in het Communicatiehuis in Gent. 

De wereld waarin we leven, verandert razendsnel. Ook loopbanen zijn dynamisch en niet langer lineair en voorspelbaar. Werknemers zijn de regisseur geworden van hun eigen carrière. 

Competentiedenken

Competentiedenken als antwoord op de 'War for Talent'

Inzicht

Wat zijn de uitdagingen van de toekomst en hoe kan HR hier een rol in spelen?
In 2024 verplicht de arbeidsdeal 5 verplichte opleidingsdagen aan te bieden aan medewerkers. Hoe pakt de werkgever dit best aan met een nu al te hoge werkdruk?
Hoe vinden we in de toekomst voldoende personeel? Hoe zal alles verder evolueren met de structurele arbeidskrapte en de 'war for talent'? 

Stuk voor stuk vragen die meerdere Belgische KMO’s wakker houden.
Marieke Van Lysebetten, HR Consultant bij Skill BuilderS, deelt haar inzichten over competentiedenken en legt vanuit haar job de link met de structurele arbeidskrapte.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor