Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?
Boemerang-rekrutering of het aanwerven van ex-medewerkers kan deel uitmaken van een rekruteringsstrategie en die begint al bij de offboarding. Maar waarom zou je inzetten op het gericht aantrekken van medewerkers die ooit het bedrijf (al dan niet vrijwillig) verlaten hebben? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze collega Ruth Van Impe naar haar visie. Ruth is HR Manager bij Skill BuilderS en zelf een mooi voorbeeld van een succesvolle boemerang-rekrutering.
“Ik was op het juiste moment op de juiste plaats”, steekt HR Manager Ruth Van Impe van wal wanneer we haar vragen waarom ze in 2019 terugkeerde naar Skill BuilderS. Ze kwam er in 2007 aan boord nadat ze er stage had gelopen en ze vertrok 10 jaar later. “Skill BuilderS is op de 10 jaar tijd dat ik er aanvankelijk werkte, gegroeid van 20 naar 230 medewerkers en ik ben meegegroeid. Op jonge leeftijd kreeg ik de kans om een klein team aan te sturen en dat team werd groter, net als mijn verantwoordelijkheden.
Na ruim 10 jaar was ik professioneel gekneed, maar begon het te kriebelen: what's out there? Niet het gebrek aan ontwikkelingskansen, maar de honger naar hoe andere bedrijven werken, was voor mij de aanleiding om het vertrouwde nest te verlaten.”
Lees hier het volledige interview uit #ZigZagHR.
Relevante Tips, Nieuws & Inzichten
Maak van jouw organisatie een ‘blue zone’ op de arbeidsmarkt
Onderzoek van professor Eva Geluk toonde het al aan: werknemers en werkgevers zijn het met elkaar eens dat welzijn een gedeelde verantwoordelijkheid is. Bovendien blijken heel wat werkgevers bereid om (nog) meer in te zetten op welzijn. Echter met de teller op 500.000 langdurig zieken, waarvan ook een steeds toenemend aantal mensen met een burn-out, kan je je afvragen waarom het resultaat van al die investeringen uitblijft. Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach, gaat op onderzoek.
Gaslighting bij burn-out
De term ‘medical gaslighting’ of het minimaliseren of ontkennen van de klachten van een patiënt door de behandelend arts waardoor de patiënt aan zichzelf gaat twijfelen, duikt de laatste tijd vaker op. Is het een modewoord of een veelvoorkomend probleem? Onze collega Saskia Poelmans, psychologe en stress & burn-outcoach, licht verder toe.
Vijf fouten die jij maakt onder stress
Ben jij gevoelig voor stress? Op zich is stress niet ongezond. Chronische stress daarentegen kan serieuze gevolgen hebben voor je gezondheid. Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach bij Skill BuilderS, heeft een lijstje gemaakt van 5 fouten die jij onder stress kan maken.