Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?
Boemerang-rekrutering of het aanwerven van ex-medewerkers kan deel uitmaken van een rekruteringsstrategie en die begint al bij de offboarding. Maar waarom zou je inzetten op het gericht aantrekken van medewerkers die ooit het bedrijf (al dan niet vrijwillig) verlaten hebben? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze collega Ruth Van Impe naar haar visie. Ruth is HR Manager bij Skill BuilderS en zelf een mooi voorbeeld van een succesvolle boemerang-rekrutering.
“Ik was op het juiste moment op de juiste plaats”, steekt HR Manager Ruth Van Impe van wal wanneer we haar vragen waarom ze in 2019 terugkeerde naar Skill BuilderS. Ze kwam er in 2007 aan boord nadat ze er stage had gelopen en ze vertrok 10 jaar later. “Skill BuilderS is op de 10 jaar tijd dat ik er aanvankelijk werkte, gegroeid van 20 naar 230 medewerkers en ik ben meegegroeid. Op jonge leeftijd kreeg ik de kans om een klein team aan te sturen en dat team werd groter, net als mijn verantwoordelijkheden.
Na ruim 10 jaar was ik professioneel gekneed, maar begon het te kriebelen: what's out there? Niet het gebrek aan ontwikkelingskansen, maar de honger naar hoe andere bedrijven werken, was voor mij de aanleiding om het vertrouwde nest te verlaten.”
Lees hier het volledige interview uit #ZigZagHR.
Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Werkbaarheidscheque voor werkbaar werk
Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven langer en met meer ‘goesting’ aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt.

Skill BuilderS is genomineerd als 𝗧𝗿𝗲𝗻𝗱𝘀 𝗚𝗮𝘇𝗲𝗹𝗹𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯
🚀Fantastisch nieuws!
Skill BuilderS is genomineerd als 𝗧𝗿𝗲𝗻𝗱𝘀 𝗚𝗮𝘇𝗲𝗹𝗹𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯 voor de provincie Oost-Vlaanderen in de categorie 'grote ondernemingen'.

To burn on or to burn out? That is not the (right) question
Deze maand verschijnt er een boek over een nieuw ‘fenomeen’ zijnde de ‘burn-on’. Wat houdt dit fenomeen precies in? Is het vernieuwend of toch eerder oude wijn in nieuwe vaten? En kunnen we wat met deze nieuwe term? Is het een meerwaarde voor de praktijk? Ik ga er graag wat dieper op in.