Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner5.jpg

Outplacement

Ontslagen? In outplacement coaching ga je terug op pad, verwerk je je ontslag en zoek je nieuwe uitdagingen die passen bij je interesses en ervaring. 

Waarom outplacementbegeleiding?

Ben je ontslagen? Dan kamp je misschien met vertwijfeling, boosheid, schaamte en onzekerheid over de toekomst.

Je hebt recht op begeleiding om opnieuw gemotiveerd aan de slag te gaan.

Een ervaren coach wordt je klankbord, inspiratiebron en motivator. Je ontdekt je sterktes en begrijpt hoe je deze best kan inzetten. Zo nodig kan je bepaalde skills nog verder ontwikkelen.

Een outplacementbegeleiding is een waardevol traject dat je een realistisch zelfbeeld geeft en leidt naar een nieuwe professionele uitdaging in lijn met je interesses en ervaring.

Verken onze visie

0

Onze SkillBuilder app

Voor een nog efficiëntere communicatie tussen jou en je coach tijdens de outplacementbegeleiding. 

Ontdek de voordelen

0
67-33

Jouw outplacementprogramma op maat:

Op individuele basis

Met face-to-face begeleidingsmomenten helpen we je bij de verwerking van je ontslag en coachen we je in je zoektocht naar een nieuwe job of activiteit.

Reken op creatieve jobinitiatieven, expertcoaching en digitale ondersteuning.

Individueel en in groep

In dit traject wisselen we personal coachingsessies af met creatieve groepsmomenten.

Workshops, academy-sessies, jobevents, digitale ondersteuning en webinars bieden een interessante meerwaarde voor jouw maattraject.

Voor wie?

Hoe gaan we te werk?

0

Waarom kiezen klanten voor ons?

  • Jarenlange ervaring in outplacement: we begeleiden jaarlijks +2.400 coachees. Zowel jongere als ervaren werknemers als SWT-ers.
  • Een coach die bij jou past: reken op de perfecte match tussen jou en je coach.
  • Mensgerichte, no-nonsense aanpak: we garanderen een snelle opstart en begeleiden je optimaal doorheen het traject.
  • Altijd in jouw buurt: met 43 kantoren en +200 flexibele ruimtes zijn we zeker ook in jouw buurt actief.

Ontdek meer redenen

Ons outplacementteam

0
50-50

Resultaten

Je bepaalt in grote mate zelf het succes van je outplacementtraject. Wij zorgen voor de optimale match met je coach en leggen uitstekende slaagcijfers voor.

Ontdek hier wat je mag verwachten

Veelgestelde vragen

We krijgen elke dag heel wat vragen van (toekomstige) coachees. Ontdek hier de meest gestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Geef ons een seintje.

0
Getuigenissen van onze coachees

Getuigenis Outplacement Bart C.

Bart C.

Jullie hebben me geleerd wat voor mij belangrijk is, wat me energie geeft, hoe ik m’n sterke punten duidelijk kan maken met de STARR-methode, hoe belangrijk de eerste indruk is, hoe ik m’n LinkedIn-pagina aantrekkelijk maak, hoe ik m’n CV opstel en nog zoveel meer. Allemaal dingen die je pas leert als je echt pech hebt. Maar eigenlijk zijn het zaken die me ook hadden geholpen als ik wel nog werk had. 

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Fail to succes

Omgaan met tegenslagen...

Inzicht

Ik durf te stellen dat ik in mijn leven al wel wat watertjes doorzwommen heb qua tegenslagen. Zowel op persoonlijk, sportief, fysiek, mentaal als professioneel vlak. ‘Harde kloppen van de hamer krijgen’, ‘hitting rockbottom’, ‘het bos door de bomen niet meer zien’ (of was dit nu omgekeerd? 😊), me angstig en onzeker voelen, …  Telkens opnieuw de kracht vinden – mits hulp van vele mensen en netwerk – om jezelf te herpakken, te leren, te groeien en uiteindelijk wel sterker eruit te komen. Ik weet het, het kan ‘corny’ en ‘cliché’ klinken, anderzijds liggen hierin veel waarheden.

De verliescyclus van stress

De verliescyclus van stress

Inzicht

Stress wordt nog vaak gezien als iets erg statisch: er gebeurt iets in de omgeving en daarop komt een reactie van het individu. In een stress-situatie wordt een verliescyclus in gang gezet. In onderstaand artikel gaat Saskia Poelmans, psycholoog en stress- & burn-out coach bij Skill BuilderS, verder in op de impact van het al dan niet kunnen gebruik maken van hulpbronnen, ons stressniveau bepaalt.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor