Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner5.jpg

Outplacement

Ontslagen? In outplacement coaching ga je terug op pad, verwerk je je ontslag en zoek je nieuwe uitdagingen die passen bij je interesses en ervaring. 

Waarom outplacementbegeleiding?

Ben je ontslagen? Dan kamp je misschien met vertwijfeling, boosheid, schaamte en onzekerheid over de toekomst.

Je hebt recht op begeleiding om opnieuw gemotiveerd aan de slag te gaan.

Een ervaren coach wordt je klankbord, inspiratiebron en motivator. Je ontdekt je sterktes en begrijpt hoe je deze best kan inzetten. Zo nodig kan je bepaalde skills nog verder ontwikkelen.

Een outplacementbegeleiding is een waardevol traject dat je een realistisch zelfbeeld geeft en leidt naar een nieuwe professionele uitdaging in lijn met je interesses en ervaring.

Verken onze visie

0

Onze SkillBuilder app

Voor een nog efficiëntere communicatie tussen jou en je coach tijdens de outplacementbegeleiding. 

Ontdek de voordelen

0
67-33

Jouw outplacementprogramma op maat:

Op individuele basis

Met face-to-face begeleidingsmomenten helpen we je bij de verwerking van je ontslag en coachen we je in je zoektocht naar een nieuwe job of activiteit.

Reken op creatieve jobinitiatieven, expertcoaching en digitale ondersteuning.

Individueel en in groep

In dit traject wisselen we personal coachingsessies af met creatieve groepsmomenten.

Workshops, academy-sessies, jobevents, digitale ondersteuning en webinars bieden een interessante meerwaarde voor jouw maattraject.

Voor wie?

Hoe gaan we te werk?

0

Waarom kiezen klanten voor ons?

  • Jarenlange ervaring in outplacement: we begeleiden jaarlijks +2.400 coachees. Zowel jongere als ervaren werknemers als SWT-ers.
  • Een coach die bij jou past: reken op de perfecte match tussen jou en je coach.
  • Mensgerichte, no-nonsense aanpak: we garanderen een snelle opstart en begeleiden je optimaal doorheen het traject.
  • Altijd in jouw buurt: met 43 kantoren en +200 flexibele ruimtes zijn we zeker ook in jouw buurt actief.

Ontdek meer redenen

Ons outplacementteam

0
50-50

Resultaten

Je bepaalt in grote mate zelf het succes van je outplacementtraject. Wij zorgen voor de optimale match met je coach en leggen uitstekende slaagcijfers voor.

Ontdek hier wat je mag verwachten

Veelgestelde vragen

We krijgen elke dag heel wat vragen van (toekomstige) coachees. Ontdek hier de meest gestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Geef ons een seintje.

0
Getuigenissen van onze coachees

Getuigenis Outplacement Bart C.

Bart C.

Jullie hebben me geleerd wat voor mij belangrijk is, wat me energie geeft, hoe ik m’n sterke punten duidelijk kan maken met de STARR-methode, hoe belangrijk de eerste indruk is, hoe ik m’n LinkedIn-pagina aantrekkelijk maak, hoe ik m’n CV opstel en nog zoveel meer. Allemaal dingen die je pas leert als je echt pech hebt. Maar eigenlijk zijn het zaken die me ook hadden geholpen als ik wel nog werk had. 

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

explore your options

Voldoende tijd spenderen om werk te zoeken….

Inzicht

In een outplacementtraject kijken onze coaches er nauwlettend op toe dat coachees niet te snel overgaan tot het zoeken van een nieuwe uitdaging. Uiteraard is het de kerntaak van onze coaches om mensen terug aan het werk te helpen, maar des te belangrijker is dat de nieuwe job om de juiste redenen moet aangevat worden én zeker ook op het juiste tijdsstip. Ivan Dauwe, outplacementcoach bij Skill BuilderS, licht dit toe aan de hand van een getuigenis.

Outplacement case

Weten wat je wil

Inzicht

In een outplacementtraject is de ontslagverwerking een eerste grote stap in persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werken onze coaches op zelfkennis en zelfinzichten. Je innerlijke saboteurs en je drivers kennen, kan heel bevrijdend werken. Het is vaak een belangrijke stap naar effectieve veranderingsprocessen. Vervolgens moet je bij jezelf ontdekken wat je precies wil bereiken op professioneel vlak. Onze outplacementcoach Ivan Dauwe getuigt zelf over het veranderingsproces dat hij jaren geleden doormaakte.

50-plusser

50+ op de arbeidsmarkt

Inzicht

Dat 50-plussers heel wat te bieden hebben op de arbeidsmarkt, weten we bij
Skill BuilderS maar al te goed. Toch ondervinden onze coachees elke dag opnieuw heel wat vooroordelen van werkgevers. Er leven blijkbaar onzekerheden en vragen m.b.t. hun employability.
 
Midden oktober organiseerde onze coach Heleen Claus een fysieke workshop waar een groep '50-plussers op zoek naar werk' met elkaar in gesprek gingen. 

Waarom kost het de 50-plusser vaak onnodig veel tijd en moeite om een job te vinden? 

Contacteer ons

Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor