Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/gradient%20gesprek.png
Inzicht

Weten wat je wil

In een outplacementtraject is de ontslagverwerking een eerste grote stap in persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werken onze coaches op zelfkennis en zelfinzichten. Je innerlijke saboteurs en je drivers kennen, kan heel bevrijdend werken. Het is vaak een belangrijke stap naar effectieve veranderingsprocessen. Vervolgens moet je bij jezelf ontdekken wat je precies wil bereiken op professioneel vlak. Onze outplacementcoach Ivan Dauwe getuigt zelf over het veranderingsproces dat hij jaren geleden doormaakte.

Jobhopper

Jarenlang was ik een jobhopper. Ik wist niet goed welke richting ik uitwilde, welk type job me energie gaf, welk soort werk me gelukkig maakte. Ik stapte van het ene bedrijf over naar het andere zonder echt met mezelf de confrontatie te durven aangaan. Zonder echt stil te staan bij wat ik wou en zonder hierin hulp te (durven) vragen. Tot ik uiteindelijk naar een loopbaancoach ben gestapt. Het eerste wat ik tegen haar zei, was: ‘Ik wil graag jouw job. Hoe kan ik coach worden?'

‘Het ei was gelegd’ en de basisstappen waren genomen om nu – 7 jaar later – nog steeds elke dag te beseffen dat ik de goede beslissing genomen heb. Elke dag ben ik blij dat ik mijn kwaliteiten en mijn eigen ervaringen kan inzetten in het coachen van mensen. Als outplacementcoach heb ik dan ook het ‘ideale podium’ gevonden om als ervaringsdeskundige impact te hebben op de veranderingsprocessen bij anderen.

0

Uit eigen ervaring weet ik dus hoe energievretend het kan zijn om niet exact te weten welke richting je professioneel uit wil. In februari 2023 ontmoette ik Enid, een 48-jarige vrouw met heel veel ervaring op het gebied van marketing. Ik zag een vrouw die moeite deed om mij enthousiast te begroeten en om zich sterk te houden. Maar dit duurde echter niet zo lang. Al snel ‘brak ' Enid en kwamen de eerste tranen. Haar werkgever was failliet gegaan en dit was voor haar de tweede keer dat ze een bedrijfssluiting meemaakte. Dat is best wel heftig. 

Tijd en ruimte voor ontslagverwerking

In vorige inzichtsartikels ben ik ingegaan op de verschillende rouwfases in een ontslag en het belang van ontslagverwerking. Hiervoor moet tijd en ruimte gegeven worden. Niet evident als je het financieel ook niet al te breed hebt zoals in het geval van Enid, een gescheiden vrouw met twee jongvolwassen zonen die op hoog niveau voetbal speelden. Vaak gaat er bij een faillissement ook veel tijd over vooraleer de gedupeerde medewerkers hun eerste (provisioire) werkloosheidsuitkering ontvangen.

0
Coachee Enid in outplacement bij Ivan

Coachee Enid

0
67-33
midden

Ontdekken wat je wil

Vanaf het moment dat Enid mentaal voldoende sterk was, hebben we het traject volledig op oriëntatie gericht. 

  • Wat wil ik nog?
  • Wat kan ik nog?
  • Welke hulp kan ik gebruiken om extra vaardigheden te ontwikkelen om me klaar te stomen voor de huidige arbeidsmarkt?

Niet evident. Enerzijds had Enid vele interesses, anderzijds was haar zelfvertrouwen zodanig gefnuikt dat ze quasi niet meer durfde nadenken over ‘andere activiteiten’. Aan de hand van allerlei methodieken – individuele coachinggesprekken, workshops, testings, individuele loopbaanoefeningen en opdrachten – kwamen we met ‘Learning and development’ al redelijk dicht bij haar uiteindelijk nieuw jobdoelwit. Ook over de verschillende sectoren op de arbeidsmarkt hebben we het uitvoerig gehad. Om haar idee over L&D nog concreter te maken, heeft Enid met mijn collega en L&D Experte Elke Ruelens een individueel gesprek en coachingmoment gehad. Elke schetste een duidelijk beeld van de inhoud van een job als L&D Experte en hoe je daar geraakt. 

Met ‘L&D’ waren we er bijna. Een tijdje later ontmoette ik Enid opnieuw. Ze straalde en zei “Ivan, ik weet wat ik wil. Ik ga een lerarenopleiding volgen.’ 
Een perfecte beslissing, vond ik. 
 

Ontdek de getuigenis van coachee Enid

Wil je hierover graag in detail spreken?

Aarzel niet en contacteer ons!

0
0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

explore your options

Voldoende tijd spenderen om werk te zoeken….

Inzicht

In een outplacementtraject kijken onze coaches er nauwlettend op toe dat coachees niet te snel overgaan tot het zoeken van een nieuwe uitdaging. Uiteraard is het de kerntaak van onze coaches om mensen terug aan het werk te helpen, maar des te belangrijker is dat de nieuwe job om de juiste redenen moet aangevat worden én zeker ook op het juiste tijdsstip. Ivan Dauwe, outplacementcoach bij Skill BuilderS, licht dit toe aan de hand van een getuigenis.

50-plusser

50+ op de arbeidsmarkt

Inzicht

Dat 50-plussers heel wat te bieden hebben op de arbeidsmarkt, weten we bij
Skill BuilderS maar al te goed. Toch ondervinden onze coachees elke dag opnieuw heel wat vooroordelen van werkgevers. Er leven blijkbaar onzekerheden en vragen m.b.t. hun employability.
 
Midden oktober organiseerde onze coach Heleen Claus een fysieke workshop waar een groep '50-plussers op zoek naar werk' met elkaar in gesprek gingen. 

Waarom kost het de 50-plusser vaak onnodig veel tijd en moeite om een job te vinden? 

HR Summit 2023

Geslaagde HR Summit 2023

Nieuws

26 september 2023
De 12de editie van de HR Summit met als thema 'Careers ... still a sustainable track? vond dit jaar opnieuw plaats in het Communicatiehuis in Gent. 

De wereld waarin we leven, verandert razendsnel. Ook loopbanen zijn dynamisch en niet langer lineair en voorspelbaar. Werknemers zijn de regisseur geworden van hun eigen carrière. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor