Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

Getuigenis

Getuigenis Outplacement - Enid

Via de outplacementbegeleiding en dankzij mijn coach Ivan heb ik mezelf beter leren kennen, leren aanvaarden en waarderen. Mijn werkgever was failliet gegaan en dit was voor mij de tweede keer dat ik een bedrijfssluiting meemaakte. Dat is best wel heftig. Dankzij het outplacementtraject heb ik die zaken leren verwerken en heb ik alles een plaats kunnen geven. Ik heb ook vooral geleerd te durven kijken naar kansen in de toekomst. Daardoor heb ik het aangedurfd om nu een opleiding te volgen en een complete carrièreswitch te maken. Het voelt voor de eerste keer in mijn leven alsof ik het juiste pad ben ingeslagen.

Momenteel volg ik de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs in combinatie met het vak Nederlands. Deze opleiding duurt 1,5 jaar, maar biedt wel de mogelijkheid om tussentijds al aan de slag te gaan als leerkracht. Ik kijk er naar uit om als leerkracht Nederlands voor de klas te staan en een verschil te maken voor jongeren.

Doorheen mijn outplacementbegeleiding heeft mijn coach Ivan me nooit als een nummer behandeld. Hij zag me als mens met talenten. Hij voelde perfect aan wat ik op dat moment nodig had. Hij luisterde naar mij, gaf me advies zonder druk te leggen.

Waar ik vooral in gegroeid ben, is zelfvertrouwen. Tijdens het traject ontdekte ik mijn kwaliteiten en leerde ik te benoemen wat me in een job voldoening geeft. Dit betekent ook uit mijn ‘comfort zone’ komen, maar dankzij Skill BuilderS weet ik nu dat dat nodig is, dat het best OK is en dat ik dat kan. Ik kijk nu meer in kansen en durf te springen. Dat is best spannend, maar ik doe het nu wel dankzij het afgelegde traject!   

Tot slot, als je ontslagen wordt of als je je job verliest door een bedrijfssluiting, dan heb je meestal geen zin in het outplacementtraject dat je wordt opgelegd. Ik wil iedereen aanraden om zich er toch voor open te stellen en de expertise en kennis van de coaches ten volle te gebruiken. Vertrouw deze coaches, deel je twijfels, angsten en bezorgdheden rond ‘werk zoeken’ met hen en ontdek wat er in je zit. Het is écht de moeite!

0

Gerelateerde getuigenissen

Getuigenis outplacement - Quinten

Meer dan eens hebben onze gesprekken ervoor gezorgd dat mijn gevoel van hulpeloos- en hopeloosheid niet de bovenhand nam. Dat was het beste wat iemand in jouw positie voor mij op dat moment heeft kunnen betekenen, dus heel oprecht: Bedankt Ivan.
 

Marijke

Bij Skill BuilderS vond ik het ondersteunende enthousiasme die ik óók nodig had om door te kunnen zetten. Tegen alle conventies en hokjesdenken in… Zo vond ik als 50-plusser de creatieve en actieve job waarnaar ik op zoek was!

Bart C.

Jullie hebben me geleerd wat voor mij belangrijk is, wat me energie geeft, hoe ik m’n sterke punten duidelijk kan maken met de STARR-methode, hoe belangrijk de eerste indruk is, hoe ik m’n LinkedIn-pagina aantrekkelijk maak, hoe ik m’n CV opstel en nog zoveel meer. Allemaal dingen die je pas leert als je echt pech hebt. Maar eigenlijk zijn het zaken die me ook hadden geholpen als ik wel nog werk had. 

Jackie Van Renterghem

Met een bang hart en niet echt met de "volle goesting" begon ik eraan. En het mag gezegd, dit viel reuze mee! Het geduld, de opbouw, en de steeds bijsturende aanpak werkte bij "onze argwanende groep arbeiders".

Anoniem

Ik was net 50 geworden toen ik met medische overmacht werd ontslagen na bijna 12 jaar trouwe en toegewijde dienst. Het hakte er bij mij serieus in en het laatste waar ik op zat te wachten was een verplichte outplacementbegeleiding. Op Google vond ik hierover de meest uiteenlopende verhalen waardoor de moed mij nog meer in de schoenen zakte. Toen ik het er met een kennis over had, raadde ze me Skill BuilderS aan omdat ze daar zelf heel tevreden over was.

Contacteer ons

Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor