Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner4_0.jpg

Geschiedenis

Van een éénmansbedrijf dat HR-advies gaf tot een HR-partner met +250 medewerkers: Skill BuilderS maakte een hele evolutie door. Dit is ons verhaal.

 

Hoe het allemaal begon

In 1986 sluit Ann Bertin een samenwerking met bedrijfsleiders uit de regio Zuid-Oost-Vlaanderen. Ze start met HR-advies en snel daarna met selectie en rekrutering. Later volgt een samenwerking met de Koning Boudewijnstichting waarbij ze jaarlijks een 12-tal nieuwe ondernemers adviseert over de opstart van hun bedrijf.

Hilde Cooman – vandaag nog steeds lid van het managementteam – komt kort na de start aan boord. Ann en Hilde werken lang met twee en doen beroep op freelancers. Ann’s echtgenoot Jo ondersteunt de financiële strategie en boekhouding.

Skill BuilderS is eerst gevestigd aan de Werf in Aalst en verhuist in 1993 naar de Lippenshofweg, het huidige hoofdkantoor.

0
0

2000 – 2018: snelle groei

In 2000 start Skill BuilderS met outplacement, de ontslagbegeleiding van werknemers. In 2002 breekt outplacement echt door en drie jaar later sluit de VDAB met ons een partnership om langdurig werkzoekenden te begeleiden. Dat is de start van een snelle evolutie.

2006 wordt daarbij een scharnierjaar. Ann geeft de fakkel door aan haar zonen Jens en Steven Van Mol, die dan al enkele jaren aan de slag zijn. Carl Van Mol en Hilde Cooman – vandaag Senior Partners – staan hen hier in bij.

En daarna gaat het snel: in 2007 worden de kantoren in Aalst uitgebreid en komen er steeds meer locaties bij. In 2008 erkent het Europees Sociaal Fonds (ESF) ons als partner voor loopbaanbegeleiding.In 2011 kiest VDAB voor ons om in 5 Vlaamse provincies jaarlijks 9000 werkzoekenden te begeleiden.

Dit partnership houdt stand tot vandaag en versnelt onze groei. Vandaag hebben we +40 vaste locaties. In 2014 (Vlaanderen) en 2016 (nationaal) winnen we de Trends Gazellen Award. In 2020 en 2021 worden we bekroond tot Great Place to Work!

Wie vandaag zijn talenten ontdekt, ontwikkelt en inzet, is beter gewapend voor de toekomst. Daarom gelooft Skill BuilderS sterk in Talent Mobility en wil graag, zowel bedrijven als individuen, in elke fase van een carrière, ondersteunen en coachen. Bedrijven worden geholpen bij het uitbouwen van een goed talentbeleid, dat de sleutel vormt tot een wendbaar en competitief bedrijf. Personen worden gestimuleerd om zelf hun loopbaan in handen te nemen en zo loopbaanzekerheid en werkgeluk na te streven. Het uitgebreide team van coaches, trainers en consultants werkt vanuit een bezieling voor mensen en hun talent.

0
33-67

Skill BuilderS vandaag

  • 220 vaste medewerkers en een 30-tal trouwe partner-collega’s
  • +40 eigen en 200 flexibele locaties in Vlaanderen, Brussel en Wallonië
  • Jaarlijks coachen we meer dan 15.000 mensen in of naar een job.
  • Partner van VDAB, Actiris en ESF, verschillende sectorfondsen en mutinationals.
  • Ann Bertin en Jo Van Mol blijven ook nu nog betrokken bij Skill BuilderS.
  • Bekroond in 2020 en 2021 tot Great Place to Work!
0
Voor de 2de maal op rij werd Skill BuilderS bekroond tot Great Place to Work
67-33

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor