Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-loopbaanbegeleiding.png

Blog: Outplacement

Soms moet je als werkgever afscheid nemen van één of meer medewerkers. Outplacement biedt de kans om het verlies van een ontslag om te buigen naar een win-win voor jou en je medewerker. En belangrijk, het hoeft geen vervelende verplichting te zijn. Het is veel meer dan dat! 

De 5 succesfactoren in een outplacementtraject

Bij Skill BuilderS hechten we veel belang aan ‘werken op maat’ en ‘werken op het tempo van elke coachee afzonderlijk’. Ook in onze outplacementbegeleiding. Ontdek de 5 succesfactoren in een succesvolle outplacementbegeleiding.

  1. Omgaan met tegenslag
  2. Weten wat je wil
  3. Jobdoelwit
  4. Voldoende tijd spenderen om werk te zoeken
  5. Gebruik maken van ondersteunende hulpmiddelen
0

Hoe kies je het juiste outplacementkantoor?

Als werkgever een geschikt outplacementkantoor kiezen, is geen sinecure. Voor een kwalitatief en succesvol begeleidingstraject betaal je toch een mooie som. Ontdek enkele waardevolle tips.

Connectie en betrokkenheid binnen Outplacement 

Ivan Dauwe, outplacement coach bij Skill BuilderS, leerde in april 2020 de 57-jarige Armeniër Igor kennen. Aan de hand van deze bijzondere kennismaking zoomt hij in op het belang van connectie en betrokkenheid tijdens een outplacement-traject.

Een inspirerend verhaal over connectie tussen coach en coachee. “Ivan, the first time I spoke to you on the phone, I immediately knew you were a good guy”.

Wordt outplacement overbodig?

Outplacement als springplank naar een nieuwe job, dus. Maar voor bijna elke ontslagen werknemer liggen de jobs nu bij wijze van spreken voor het rapen. Werkgevers schreeuwen om volk. En heel wat werknemers hebben zelfs al een nieuwe job voor hun outplacementbegeleiding start.

Verandert de COVID-crisis hier iets aan? Het aantal werkzoekenden ligt momenteel historisch laag. Heeft outplacement in tijden van arbeidskrapte nog wel toegevoegde waarde?

0
Outplacement
67-33
midden

50+ op de arbeidsmarkt

Dat 50-plussers heel wat te bieden hebben op de arbeidsmarkt, weten we bij
Skill BuilderS maar al te goed. Toch ondervinden onze coachees elke dag opnieuw heel wat vooroordelen van werkgevers. Er leven blijkbaar onzekerheden en vragen m.b.t. hun employability.

0
50+ op de arbeidsmarkt
67-33
midden

Aan de slag als oudere werknemer? So What?

Voor het overgrote deel van de werknemers heeft ontslag een grote impact. Velen onder ons identificeren zich met hun job, en dus voelt ontslag vaak aan alsof er letterlijk een deel wordt weggesneden. Je verliest niet alleen je dagelijkse routine, maar ook je financiële zekerheid en bovendien de collega’s waarmee je vaak jarenlang vele uren per week lief en leed deelde. Vooral de niet-meer-zo-piepjonge medewerkers hebben doorgaans een lange anciënniteit. Ontslag slaat dan vaak nog diepere wonden. Slinken de kansen op werk na je vijftigste aanzienlijk? Kan een outplacementtraject de kans op een nieuwe job, ook na je vijftigste, vergroten?

0
Aan de slag als oudere werknemer dankzij succesvol outplacement
67-33
midden

Wat kost outplacement?

In kmo’s maar ook in grotere ondernemingen wordt outplacement vaak gezien als een verplichting en extra kost. Nochtans is outplacement een belangrijke troef voor je Employer branding.

De prijs varieert naargelang het programma dat aan de ontslagen werknemer aangeboden wordt. Zo zal begeleiding meer of minder in groep ofwel individueel gegeven worden. Daarnaast worden er veel extra’s aangeboden zoals opleidingen, digitale tools, expertenadvies, jobevents, administratieve ondersteuning, ... Dit alles heeft invloed op de prijs. De prijs voor één jaar Outplacement begeleiding en ondersteuning valt meestal binnen dezelfde prijsrange.

Respectvol afscheid op de werkvloer

Je medewerkers het goud van je onderneming noemen, is stilaan een open deur. Toch komt er soms een tijd dat je afscheid moet nemen van een werknemer. Wil je ook voor je menselijk kapitaal zorgen in slechte tijden? Dan is een degelijk outplacementbeleid onmisbaar. Een degelijk beleid versterkt je interne en externe bedrijfsimago om vier redenen.

0
Outplacement
67-33

Het verlies van een job is meer dan een job verliezen

Het is het verlies van een perspectief, een toekomstbeeld, een verwachting. Het is het verlies van de persoon die jij was in die context. En waarschijnlijk nog veel meer. Het verwerken van een ontslag lijkt daarom heel erg op rouwverwerking. Geen twee medewerkers ervaren hun ontslag op dezelfde manier. Veel heeft te maken met wat die job voor iemand betekende.

Lees ook de getuigenis van Esther. Ivan, haar coach getuigt over de 5 succesfactoren in een outplacementtraject aan de hand van het persoonlijk verhaal van coachee Esther.

0
Outplacementbegeleiding bij Skill BuilderS helpt het verlies van een job te verwerken
67-33
midden

Weten wat je wil?

In een outplacementtraject is de ontslagverwerking een eerste grote stap in persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werken onze coaches op zelfkennis en zelfinzichten. Je innerlijke saboteurs en je drivers kennen, kan heel bevrijdend werken. Het is vaak een belangrijke stap naar effectieve veranderingsprocessen. Vervolgens moet je bij jezelf ontdekken wat je precies wil bereiken op professioneel vlak.

Jobdoelwit?

Zodra de coachee in een outplacementbegeleiidng weet wat hij wil, wordt er samen met de coach een helder jobdoelwit bepaald. Zo startte coachee Quinten samen met coach Ivan een intense zoektocht. Een geslaagd traject waar hij met trots op terugkijkt

0
67-33
midden

Voldoende tijd spenderen om werk te zoeken….

In een outplacementtraject kijken onze coaches er nauwlettend op toe dat coachees niet te snel overgaan tot het zoeken van een nieuwe uitdaging. Uiteraard is het de kerntaak van onze coaches om mensen terug aan het werk te helpen, maar des te belangrijker is dat de nieuwe job om de juiste redenen moet aangevat worden én zeker ook op het juiste tijdsstip

0
Voldoende tijd spenderen
67-33
midden

Contacteer ons

Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor