Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Fade%20banner-01_0.png
Nieuws

Skill BuilderS succesvolle partner in het Fedris-project

Sinds januari 2019 is Skill BuilderS een gedreven en enthousiaste partner in het Fedris-project. Medewerkers uit de financiële, ziekenhuis- of zorgsector kunnen beroep doen op een kosteloze burn-outbegeleiding van maximaal 9 maanden. 
 

Vrijdag 15 december was Skill BuilderS te gast op het Fedris-congres in Brussel. 
Fedris (Federaal Agentschap voor Beroepsrisico’s) lichtte er de resultaten toe van het project over een periode van januari 2019 tot december 2022. Deze resultaten zijn zeer positief voor de gezondheid van de deelnemende werknemers. Bij meer dan 75% is de diagnose burn-out na de begeleiding niet langer van toepassing. 

Dat we als Skill BuilderS 463 begeleidingstrajecten op een totaal van 1.064 trajecten – of m.a.w. bijna 40% - succesvol hebben uitgevoerd, maakt ons oprecht trots. 
Dit dankzij de onvoorwaardelijke inzet en grote betrokkenheid van al onze Fedris-psychologen binnen Skill BuilderS. 

Omwille van de mooie resultaten in het Fedris-project hoopt minister Vandenbroucke vanaf 2024 extra budget vrij te kunnen maken voor deze hoog kwalitatieve en kosteloze burn-outbegeleiding. Hij mikt hierbij op een 1.600-tal trajecten per jaar en voorziet uitbreiding naar alle overige sectoren !

Ook in 2024 zal Skill BuilderS een belangrijke partner blijven in het Fedris-project.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Cadeaus in vermomming

Cadeaus komen soms in vermomming

Inzicht

Mensen die ziek zijn, worden soms gedwongen hun aandacht heel anders te gaan richten. De ziekte blijkt ze als het ware uit te nodigen om hun aandacht naar binnen te richten. Ze nemen hun opvattingen en levensstijl die ze tot dan toe hadden, onder de loep. Herken je dat in je omgeving? Of bij jezelf, als jij in deze situatie verkeert?

Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS, zocht in het boek Anatomie van de ziel uit 2020, geschreven door Caroline Myss, naar inzichten.

Parental Mental Health Day

27 januari - Parent Mental Health Day

Inzicht

Uit een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat maar liefst 82% van alle ouders zich dikwijls overspoeld voelt en geïsoleerd van vrienden en familie. We weten uit onderzoek dat het geluksniveau piekt tijdens de zwangerschap, maar daalt na de geboorte. Ja, het ouderschap is prachtig en graag zien krijgt een hele nieuwe dimensie, maar het is ook slaaptekort, onzekerheid, frustratie, verlies van vrijheid, … Er komt een nieuwe rol bij en er moet een balans gezocht worden met al die andere rollen die er daarvoor waren. Zo is er de combinatie gezin en werk. Saskia Poelmans, psycholoog en coach stress & burn-out, deelt haar inzichten.

spring in het nieuwe jaar

Spring in het nieuwe jaar

Inzicht

De eindejaarsfeesten zijn voorbij, velen hebben de kerstversiering weer opgeborgen en het is volgens de etiquette ook alweer te laat om elkaar nog een gelukkig nieuwjaar te wensen. Kortom we staan volop met onze beide voeten in het nieuwe jaar. Een nieuw jaar dat lonkt met hoop en dingen om naar uit te kijken, maar ook met onzekerheden en vraagtekens. Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach bij Skill BuilderS, geeft haar kijk en deelt haar persoonlijk verhaal.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor