Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Flowers%20in%20one%20hand.jpg
Inzicht

Ben jij geboren voor het geluk?

Vandaag is het Internationale dag van het Geluk. De vraag of we voor het (on)geluk geboren zijn, komt eigenlijk neer op de vraag of we ons geluk zelf in de hand hebben? Of toch eerder een speelbal zijn van het lot? Onze collega Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-out coach, lanceerde op LinkedIn een poll om het haar volgers te vragen en deelt hier haar inzichten.

Geluk in de hand?

De meeste respondenten antwoordden volmondig 'ja'. Er zelf in geloven dat je je geluk in handen hebt, heeft zeker voordelen: je blijft niet bij de pakken zitten, probeert te veranderen wat je kan veranderen, neemt je toekomst in handen, … Mensen met zo’n interne 'locus of control', zijn meestal ook gelukkiger. Maar in situaties die niet veranderbaar zijn, hebben ze het vaak moeilijker. 

Hebben we op alles vat?

Er zijn een aantal factoren waar we geen vat op hebben, denk maar aan onze genen die al voor een stukje voorprogrammeren of we over het algemeen meer de neiging hebben om gelukkig of ongelukkig te zijn, maar ook gezondheid, iemand dierbaar verliezen, de kracht van de natuur, het gezin waarin je geboren wordt, je bedrijf dat in faling gaat, … Als je echt met mensen praat, zal je merken dat voor iedereen het leven lastige periodes kent. De kunst is om het beste te maken van wat het leven ons biedt. Dat is het stukje waar we wel vat op hebben. 

Sommigen die ziek vallen, beklagen zich om zoveel pech en miserie, anderen zijn dankbaar dat de geneeskunde al zover staat, verwonderen zich over de mogelijkheden. Sommigen voelen zich door bepaalde mensen in de steek gelaten, anderen voelen zich geliefder dan ooit door de mensen die hen nu zo goed ondersteunen. Zieke mensen of mensen die grote tegenslag hebben gekend, herkennen vaak sneller het geluk wanneer het er is doordat het een tijdje is weggeweest. Geluk is niet langer vanzelfsprekend. 

Collateral beauty

Er is niet enkel collateral damage, maar ook collateral beauty bij tegenslagen. En in tegenstelling tot wat je zou denken is het belangrijk om bij beiden stil te staan om geluk te omarmen. Het is licht omdat het donker is geweest. Ruimte maken voor alle emoties is belangrijk. Verdriet en angst mogen er zijn. Deze emoties binnenlaten wanneer ze komen aankloppen, laten ook de positieve emoties weer tot aan de deur geraken. 
Maar voor alles is er een tijd. Laat mensen soms ook even ongelukkig zijn, daar is niets mis mee, zoals Dirk De Wachter zegt in ‘De kunst van het ongelukkig zijn’. Is het de ziekte van deze tijd om voortdurend geluk te willen nastreven? 
Een periode van tegenslag moet gevolgd worden door ‘post-traumatische groei’ zoals dat dan heet. Je komt tot inzichten, gooit je leven om, … Alles moet een positieve draai krijgen. 

Machiavelli spreekt over een zogenaamde ‘noodzaak’ die het beste in de mens naar boven brengt. Bij een ‘noodzaak’ wordt je gedwongen bepaalde keuzes te maken, er moét iets veranderen. En later blijkt dan dat die noodzaak eigenlijk een gelegenheid was om dingen te veranderen waar je al langer niet tevreden mee was, om dingen te herontdekken die je uit het oog verloren was, … 
Maar voor alles is er een tijd.
Dus geluk is zeker beïnvloedbaar, maar een beetje hulp van het lot is mooi meegenomen. 
En wie weet ook wat hulp van buitenaf?

Wil je hierover graag van gedachten wisselen?

Wil jij je loopbaangeluk in handen nemen? 

 

0

Contacteer ons

Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor