Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/2022-09/zelfzorg%20header.jpg

Blog well-being

In een wereld van verandering staan welzijn en werkgeluk in de aandacht bij werkgevers en medewerkers. Verandering blijft oncomfortabel en kan hierdoor heel wat stress en andere onwennigheden veroorzaken. Door hier correct op in te spelen, vermijd je dat dit je naar een burn-out leidt.
Wil je graag je vitaliteit en energie boosten? Even tot rust komen doorheen de dagelijkse drukte? Wees eerlijk met jezelf en ga op zoek naar de perfecte work-life balans.
 

Ont-moeten

Soms kan je het gevoel hebben dat je geleefd wordt. Dat alle dagen een aaneenschakeling zijn van dingen die moeten gebeuren. Zelfs in de vakantie, de periode van het jaar waar je zo naar hebt uitgekeken en afgeteld, kan het gevoel dat er vanalles moet gebeuren de kop opsteken. Het lijkt wel een ongeschreven regel te zijn dat we in onze vakanties ofwel zoveel mogelijke mooie herinneringen moeten maken ofwel één of andere grote klus of verbouwing moeten realiseren. Door af en toe niets te doen, zal je meer rust in je hoofd vinden, daarna weer productiever zijn, creatievere ideeën hebben, …

0
ont-moeten
67-33
Wit
midden

Het taboe van stress

Stress... we hebben het allemaal en toch vinden we het vaak heel moeilijk om erover te praten, laat staan er iets aan te doen. In een bevraging op LinkedIn ging Anouk Smets, coach the coach bij Skill BuilderS, op zoek naar wie mensen in vertrouwen nemen wanneer ze stressklachten ervaren. Bij wie kunnen ze terecht met hun gedachten en gevoelens wanneer het niet zo goed gaat?

0
Het taboe van stress
67-33
Wit
midden

De verliescyclus van stress

Stress wordt nog vaak gezien als iets erg statisch: er gebeurt iets in de omgeving en daarop komt een reactie van het individu. In een stress-situatie wordt een verliescyclus in gang gezet. In volgend inzichtsartikel gaat Saskia Poelmans, psycholoog en stress- & burn-out coach bij Skill BuilderS, verder in op de impact van het al dan niet kunnen gebruik maken van hulpbronnen, ons stressniveau bepaalt.

0
Verliescyclus
67-33
Wit
midden

De kracht van taal bij burn-outbegeleiding

‘De rek is er uit’, ‘Tijd heelt alle wonden’, ‘Ik ben opgebrand’…

Deze beeldspraak passeert regelmatig de revue tijdens gesprekken die onze collega Saskia Poelmans als psychologe voert met personen met stress- en burn-outklachten. Saskia is een grote taalliefhebber en maakt zelf graag gebruik van metaforen in haar begeleidingen. Een metafoor kan heel krachtig zijn. Eén beeld kan een heel verhaal samenvatten. Toch is voorzichtigheid geboden, want deze kracht kan zowel positief als negatief uitpakken. Als je jezelf of iemand anders bovenstaande metaforen hoort uitspreken, zou er een alarmbelletje moeten afgaan. Saskia licht toe waarom.

0
Kracht van taal - burnout
67-33
Wit
midden

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor