Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner_malik-stiften_blue_1.png

De crisis laat sporen na

De economische impact van de crisis laat zich duidelijk voelen. Veel bedrijven zien een daling in hun activiteiten.
In sommige bedrijven is er sprake van gedwongen ontslagen.
Moet je als werkgever je bedrijf transformeren?
Sta je hierbij voor de moeilijke taak om werknemers te laten gaan? Wij helpen je graag.

Een complexe periode

We helpen je graag doorheen deze complexe periode en loodsen je snel en accuraat doorheen de outplacementwetgeving en -administratie. Daarnaast garanderen wij een optimale begeleiding van de ontslagen medewerkers. Zo bewaar je het vertrouwen bij jouw team. Dankzij onze jarenlange ervaring mis je geen enkel detail en zorg je voor de best mogelijke exit. 

0
67-33

Wat moet je weten?

Tijdens een vrijblijvend verkennend gesprek met één van onze outplacement-experten beantwoorden we graag al je vragen. Dit hebben we alvast voor jou op een rijtje gezet:

0
1. Een goede voorbereiding is van kapitaal belang

Zowel bij een individuele ontslagsituatie, een sluiting als bij een collectief ontslag heb je als werkgever specifieke verplichtingen. Er zijn allerlei ingewikkelde regels en procedures om rekening mee te houden. Kortom, een complexe, energievretende materie… Bovendien is het voor jou als werkgever, gelukkig, geen alledaagse situatie.

Reken op ons voor een vlekkeloos en efficiënt outplacementtraject.
Bel ons voor een vrijblijvend gesprek op 053/85 77 70.

2. Een Win-Win

Je bedrijf is in transformatie. Misschien dringt een individueel ontslag of een herstructurering zich op? Ongetwijfeld een stressvolle periode. Skill BuilderS kan je hierbij begeleiden. Je geeft ons je vertrouwen en wij ontzorgen je en staan garant voor een professionele outplacementbegeleiding van je medewerker:

  • We luisteren, geven advies en nemen zoveel mogelijk van je over.
  • Jouw SPOC, je single point of contact, staat voor jou klaar om je te ondersteunen in de complexe outplacementreglementering en je doorheen deze periode te loodsen.
  • Je medewerker krijgt alle kansen om zich te heroriënteren en nieuwe uitdagingen aan te gaan.
  • We zorgen hierbij voor gepaste morele ondersteuning en verwerking van het ontslag. Ons outplacementteam bestaat uit 51 professionele coaches, waaronder 23 psychologen, therapeuten. Ze worden ondersteund door 13 Joblink Advisers.
  • Je medewerker krijgt een dubbele support: een personal coach als vaste contactpersoon voor de begeleiding en een Joblink Adviser die bereikbaar is voor extra afspraken en praktische info (afspraken, inschrijvingen, vacatures, …).
  • Een (hernieuwd) ambassadorship van ontslagen medewerkers met positieve invloed op uw bedrijfsimago bij bestaande en nieuwe werknemers, (potentiële) klanten, sociale partners, …
3. Onze troeven
  • Meer dan 35 jaar actief op de Belgische arbeidsmarkt
  • Resultaat- en mensgericht
  • Totaalservice: we luisteren, geven advies en nemen zoveel mogelijk van je over.
  • Lokaal aanwezig: met een uitgebreid kantorennetwerk in België (40 vaste en 200 flexibele ruimtes) 
0
0
67-33

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

explore your options

Voldoende tijd spenderen om werk te zoeken….

Inzicht

In een outplacementtraject kijken onze coaches er nauwlettend op toe dat coachees niet te snel overgaan tot het zoeken van een nieuwe uitdaging. Uiteraard is het de kerntaak van onze coaches om mensen terug aan het werk te helpen, maar des te belangrijker is dat de nieuwe job om de juiste redenen moet aangevat worden én zeker ook op het juiste tijdsstip. Ivan Dauwe, outplacementcoach bij Skill BuilderS, licht dit toe aan de hand van een getuigenis.

Outplacement case

Weten wat je wil

Inzicht

In een outplacementtraject is de ontslagverwerking een eerste grote stap in persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werken onze coaches op zelfkennis en zelfinzichten. Je innerlijke saboteurs en je drivers kennen, kan heel bevrijdend werken. Het is vaak een belangrijke stap naar effectieve veranderingsprocessen. Vervolgens moet je bij jezelf ontdekken wat je precies wil bereiken op professioneel vlak. Onze outplacementcoach Ivan Dauwe getuigt zelf over het veranderingsproces dat hij jaren geleden doormaakte.

HR Summit 2023

Geslaagde HR Summit 2023

Nieuws

26 september 2023
De 12de editie van de HR Summit met als thema 'Careers ... still a sustainable track? vond dit jaar opnieuw plaats in het Communicatiehuis in Gent. 

De wereld waarin we leven, verandert razendsnel. Ook loopbanen zijn dynamisch en niet langer lineair en voorspelbaar. Werknemers zijn de regisseur geworden van hun eigen carrière. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor