Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/thought-2123970_1920_0.jpg
Tip

5 gouden sollicitatietips

Ontdek hier de 5 gouden solliciatietips van onze collega Hilde Cooman, outplacement specialist.

 1. Begin je brief niet alleen met de reden waarom je de vacature interessant vindt, maar vertel je toekomstige werkgever vooral waarom je geïnteresseerd bent in het bedrijf.Ga hun bedrijfscultuur na en neem hun krachtige woorden mee in de rest van je brief. Daarmee trek je de werkgevers onmiddellijk mee in je verhaal.
   
 2. Na een jarenlange actieve carrière spreekt het voor zich dat je een rijke werkervaring hebt opgebouwd. Maar probeer ook aan te tonen dat je met trots terugkijkt op die mooie staat van dienst. Laat vooral niet blijken dat ze jou aan de deur hebben gezet. Want dat komt wanhopig over. Bijvoorbeeld: Ik heb 21 jaar ervaring opgebouwd als logistiek medewerker bij vier toonaangevende bedrijven. Met deze zin laat je eerst en vooral zien dat je bij slechts vier bedrijven hebt gewerkt. Je bent dus geen wanhopige jobhopper. En dat geeft een meer dan goede indruk. Voorts laat je zien dat je met trots terugblikt op die jarenlange carrière. Je hebt het namelijk over toonaangevende bedrijven. Op die manier laat je ook niet blijken dat je opzij bent geschoven door een herstructurering, maar laat je wél zien dat je met een positief gevoel terugkijkt op je vorige werknemer. Ook al is dat in de praktijk niet altijd zo.
   
 3. Wanneer het over jezelf gaat, wees dan kort en bondig. Vermijd wollig taalgebruik en lange zinnen. Kom snel tot de kern van de zaak. Een brief is een intro, je hebt maar één kans. Een werkgever moet onmiddellijk zien waarom die voor jou moet kiezen. Bijvoorbeeld: Ik ben een vlotte planner. Ik functioneer prima in een team. En ik ben bovenal een geboren optimist.
   
 4. Draai in de laatste paragraaf van je brief de rollen om. Vaak eindigt een brief met een hopeloze smeekbede: Hopelijk kan ik bij jullie op gesprek. Maar probeer de bal in het kamp van de werknemer te leggen, zegt Hilde. Eindig dus je brief met een vraag en durf daarin gerust kordaat zijn. Bijvoorbeeld: Ziet u in mij de juiste match voor uw bedrijf? Dan zien we elkaar weldra.
   
 5. Tot slot nog een tip om het cv van oudere werknemers wat op te smukken: als je al wat ouder bent, valt je geboortedatum nogal op. Trek daarom op een leuke manier de aandacht van je potentiële werkgever door je leeftijd positief in de verf te zetten. Schrijf bijvoorbeeld na je geboortejaar tussen haakjes: Jawel 58 lentes jong en bovendien nog 7 jaar bereid om enthousiast door te gaan.

 

Want de gouden raad blijft: probeer steeds je enthousiasme te bewaren... des te sneller een werkgever overstag zal gaan voor je charmes!

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor