Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner5.jpg

Visie outplacement

Ontslag is altijd een verlies. Met een kwalitatief outplacementtraject buig je dit om naar een positief elan voor je organisatie en de ontslagen medewerker(s).

Individueel of collectief ontslag: wat nu?

Ook al is het soms beter voor beide partijen, ontslag is altijd een verlies. Hoe pas je de wetgeving correct toe? Hoe garandeer je optimale begeleiding van de ontslagen medewerker en bewaar je het vertrouwen bij je team? Een complexe, energievretende materie…

Reken op ons voor een passend outplacementtraject waardoor je medewerker een nieuwe professionele uitdaging aangaat én voortaan sterker staat op de arbeidsmarkt en bij de nieuwe werkgever. We bouwen daarvoor op onze missie en onze uitgebreide ervaring. We geloven sterk in de win-win van outplacement en gaan te allen tijde vérder met ieders talent!

Zo ziet die win-win eruit: 

  • Je medewerker krijgt alle kansen om zich te heroriënteren en waar nodig te re-skillen en zelfbewust en succesvol nieuwe uitdagingen aan te gaan. We zorgen hierbij voor gepaste morele ondersteuning en verwerking van het ontslag We scoren knappe hertewerkstellingsresultaten. Gemiddeld 12% hoger dan de markt. 
  • Een (hernieuwd) ambassadorship van ontslagen medewerkers met positieve invloed op je bedrijfsimago bij bestaande en nieuwe werknemers, (potentiële) klanten en relaties, sociale partners, …

Maak kennis met ons team

0
67-33

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Outplacement case

Weten wat je wil

Inzicht

In een outplacementtraject is de ontslagverwerking een eerste grote stap in persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werken onze coaches op zelfkennis en zelfinzichten. Je innerlijke saboteurs en je drivers kennen, kan heel bevrijdend werken. Het is vaak een belangrijke stap naar effectieve veranderingsprocessen. Vervolgens moet je bij jezelf ontdekken wat je precies wil bereiken op professioneel vlak. Onze outplacementcoach Ivan Dauwe getuigt zelf over het veranderingsproces dat hij jaren geleden doormaakte.

HR Summit 2023

Geslaagde HR Summit 2023

Nieuws

26 september 2023
De 12de editie van de HR Summit met als thema 'Careers ... still a sustainable track? vond dit jaar opnieuw plaats in het Communicatiehuis in Gent. 

De wereld waarin we leven, verandert razendsnel. Ook loopbanen zijn dynamisch en niet langer lineair en voorspelbaar. Werknemers zijn de regisseur geworden van hun eigen carrière. 

Aan de slag als oudere werknemer dankzij succesvol outplacementtraject

Aan de slag als oudere werknemer? So What?

Inzicht

Voor het overgrote deel van de werknemers heeft ontslag een grote impact. Velen onder ons identificeren zich met hun job, en dus voelt ontslag vaak aan alsof er letterlijk een deel wordt weggesneden. Je verliest niet alleen je dagelijkse routine, maar ook je financiële zekerheid en bovendien de collega’s waarmee je vaak jarenlang vele uren per week lief en leed deelde. Vooral de niet-meer-zo-piepjonge medewerkers hebben doorgaans een lange anciënniteit. Dertig tot veertig jaar geleden was het trouwens heel gewoon om je leven lang bij dezelfde werkgever te blijven. Dan slaat ontslag nog diepere wonden. Zijn de kansen op werk na je vijftigste miniem? Kan een outplacementtraject de kans op een nieuwe job, ook na je vijftigste, vergroten? Jens Van Mol, Managing Partner bij Skill BuilderS, gaat hier dieper op in.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor