Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/cf.jpg
Inzicht

Elk nadeel heb zijn voordeel

We worden elke dag geconfronteerd met de trieste realiteit van de gezondheidscrisis die we allemaal beleven. We horen overal spreken over het 'nieuwe normaal’, terwijl we met nostalgie verlangen naar een tijd waarin corona slechts een biermerk was. Laura Rasenberg, Assessment & Development Consultant en arbeidspsycholoog bij Skill BuilderS, is overtuigd dat de ‘nieuwe’ omstandigheden ons ook waardevolle inzichten opgeleverd hebben. 

Bye bye file

Waar ik eerst gemiddeld 2,5u per dag in de auto mijn tijd vulde met het luisteren van podcasts, spendeer ik die tijd nu gezellig met mijn gezin. Vroeger was eten voor 19u een utopie, vandaag is dat realiteit. Geen stress meer om tijdig bij de crèche te zijn of voor sluiting bij de supermarkt te geraken. We hebben de natuur de afgelopen maanden broodnodige rust gegeven, en mijn “road rage” eigenlijk ook. Oh en die podcasts luister ik nu op meer ontspannen momenten: win-win!

Geen kramp meer in mijn hand

Ik zie jullie wenkbrauwen fronzen: hoezo kramp in je hand? Wel, als assessment & development consultant, bestaat mijn job o.a. uit observeren en noteren. Om een persoonlijke touch met onze kandidaten te houden, noteren wij daarbij met pen en papier. De afgelopen maanden hebben wij onze assessment centers dermate gedigitaliseerd dat ik al maanden niets meer op papier heb genoteerd. Gewoon mijn Teams-meeting naast mijn Word-document plaatsen en typen maar. Resultaat: gedetailleerdere notities en meer (onrechtstreeks weliswaar) oogcontact met mijn kandidaat. Geen papier meer, ook hiervoor zal de natuur ons dankbaar zijn.

Ver van elkaar, maar oh zo dichtbij

Ons assessment & development team situeert zich over heel Vlaanderen. Een manager in West-Vlaanderen, met drie consultants verspreid over Oost-Vlaanderen, Limburg en Antwerpen. Elkaar in pre-COVID tijden in levende lijven zien, was geen sinecure. In deze tijden is dit fysiek contact helemaal weggevallen. Toch heb ik vandaag meer contact met mijn collega’s dan vroeger. Elke ochtend een gezellige ochtendhuddle om onze uitdagingen en taken te bespreken, en ‘s namiddags een “tea(m)-time” om samen te pauzeren en te connecteren. Zonder fout, telkens met onze camera’s aan. Kan ik dus eigenlijk besluiten dat ik mijn collega’s tegenwoordig vaker “zie” dan eerst? Eigenlijk wel. Ga ik enorm blij zijn om hen terug face to face te zien? Uiteraard!

0

De ene werkgever is de ander niet

“In nood kent men zijn vrienden”. Als ik mijn naaste familie en vrienden mag geloven klopt deze stelling ook voor je werkgever in tijden van Covid-19. Ik hoor zeer diverse verhalen, over verschillende reacties van verschillende werkgevers. De ene stuurt een mail naar zijn personeel om aan te geven dat hun “wangedrag” potentiële gevolgen heeft voor de resultaten van de organisatie, de ander geeft een boek cadeau, stuurt cocktails en mocktails om een jaarlijkse BBQ te vervangen en houdt periodiek online live-sessies om te communiceren met de werknemers, om de connectie te waarborgen. Gelukkig behoort mijn werkgever tot deze laatste categorie. Voor mij een groot geluk, voor anderen mogelijks eerder een eye opener. Welke inzichten deze onwezenlijke tijden je ook geven, doe er iets mee!

0
Cocktail
50-50

Willen we terug naar “normale” tijden? Uiteraard, het is voor iedereen genoeg geweest. Maar misschien moeten we de inzichten en voordelen meenemen naar de nieuwe tijd na Covid-19?  Want geef toe, ‘elk nadeel heb zijn voordeel’, toch?

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Contacteer Laura Rasenberg, Assessment & Development consultant.
Of bel ons op 0800 616 71.

Ontdek alle info over onze Assessment & Development centers.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Rekrutering? Een zaak van de medewerkers zelf

Nieuws
Recruitment

Rekrutering? Een zaak van de medewerkers zelf

Vérder met ieders talent. Daar staan we voor bij Skill BuilderS. Want wie vandaag zijn talenten ontdekt, ontwikkelt en inzet, is beter gewapend voor de toekomst. Van een eenvrouwbedrijf dat HR advies gaf in 1986 ontpopte Skill BuilderS zich tot een HR partner met meer dan 300 medewerkers, die jaarlijks meer dan 15.000 men­sen in of naar een job coachen. Maar hoe zetten we in op rekrute­ring en duurzame talentontwikkeling van onze eigen medewerkers? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze Human Capital Manager, Ruth Van Impe, naar haar inzichten.

Meteen de juiste aanwerving

Tip
Assessment

Meteen de juiste aanwerving

Wat kost een verkeerde aanwerving je organisatie? Of hoe kan je een slechte aanwerving vermijden? Het vinden van de juiste kandidaat voor een openstaande functie is niet altijd evident. Je hebt als HR manager enerzijds de kost en tijd die je stopt in je zoektocht, anderzijds heb je na de aanwerving ook de kost van opleiding, begeleiding en inwerking vooraleer de kandidaat up and running is. Als bedrijf heb je er dus alle belang bij om meteen de juiste persoon aan te werven. Sta jij als HR Manager voldoende stil bij de gevolgen van een verkeerde aanwerving? Björn Delombaerde, Assessment & Development Manager, licht een tipje van de sluier.

Het oplichterssyndroom

Inzicht
Laura Rasenberg, Assessment & Development consultant, bij Skill BuilderS, zoomt in op het oplichterssyndroom

Het oplichterssyndroom

'Imposter Syndrome' of de angst om door de mand te vallen. Overvalt het jou soms ook?  Laura Rasenberg, Assessment & Development consultant bij Skill BuilderS, stelt zich af en toe de vraag: 'Doe ik werkelijk alsof ik weet waarover ik spreek, of weet ik dat effectief wel?' Of is het een kwestie van geluk, timing, anderen misleiden? Ontdek haar authentieke en persoonlijke beleving van het oplichterssyndroom.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor