Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/cf.jpg
Inzicht

Elk nadeel heb zijn voordeel

We worden elke dag geconfronteerd met de trieste realiteit van de gezondheidscrisis die we allemaal beleven. We horen overal spreken over het 'nieuwe normaal’, terwijl we met nostalgie verlangen naar een tijd waarin corona slechts een biermerk was. Laura Rasenberg, Assessment & Development Consultant en arbeidspsycholoog bij Skill BuilderS, is overtuigd dat de ‘nieuwe’ omstandigheden ons ook waardevolle inzichten opgeleverd hebben. 

Bye bye file

Waar ik eerst gemiddeld 2,5u per dag in de auto mijn tijd vulde met het luisteren van podcasts, spendeer ik die tijd nu gezellig met mijn gezin. Vroeger was eten voor 19u een utopie, vandaag is dat realiteit. Geen stress meer om tijdig bij de crèche te zijn of voor sluiting bij de supermarkt te geraken. We hebben de natuur de afgelopen maanden broodnodige rust gegeven, en mijn “road rage” eigenlijk ook. Oh en die podcasts luister ik nu op meer ontspannen momenten: win-win!

Geen kramp meer in mijn hand

Ik zie jullie wenkbrauwen fronzen: hoezo kramp in je hand? Wel, als assessment & development consultant, bestaat mijn job o.a. uit observeren en noteren. Om een persoonlijke touch met onze kandidaten te houden, noteren wij daarbij met pen en papier. De afgelopen maanden hebben wij onze assessment centers dermate gedigitaliseerd dat ik al maanden niets meer op papier heb genoteerd. Gewoon mijn Teams-meeting naast mijn Word-document plaatsen en typen maar. Resultaat: gedetailleerdere notities en meer (onrechtstreeks weliswaar) oogcontact met mijn kandidaat. Geen papier meer, ook hiervoor zal de natuur ons dankbaar zijn.

Ver van elkaar, maar oh zo dichtbij

Ons assessment & development team situeert zich over heel Vlaanderen. Een manager in West-Vlaanderen, met drie consultants verspreid over Oost-Vlaanderen, Limburg en Antwerpen. Elkaar in pre-COVID tijden in levende lijven zien, was geen sinecure. In deze tijden is dit fysiek contact helemaal weggevallen. Toch heb ik vandaag meer contact met mijn collega’s dan vroeger. Elke ochtend een gezellige ochtendhuddle om onze uitdagingen en taken te bespreken, en ‘s namiddags een “tea(m)-time” om samen te pauzeren en te connecteren. Zonder fout, telkens met onze camera’s aan. Kan ik dus eigenlijk besluiten dat ik mijn collega’s tegenwoordig vaker “zie” dan eerst? Eigenlijk wel. Ga ik enorm blij zijn om hen terug face to face te zien? Uiteraard!

0

De ene werkgever is de ander niet

“In nood kent men zijn vrienden”. Als ik mijn naaste familie en vrienden mag geloven klopt deze stelling ook voor je werkgever in tijden van Covid-19. Ik hoor zeer diverse verhalen, over verschillende reacties van verschillende werkgevers. De ene stuurt een mail naar zijn personeel om aan te geven dat hun “wangedrag” potentiële gevolgen heeft voor de resultaten van de organisatie, de ander geeft een boek cadeau, stuurt cocktails en mocktails om een jaarlijkse BBQ te vervangen en houdt periodiek online live-sessies om te communiceren met de werknemers, om de connectie te waarborgen. Gelukkig behoort mijn werkgever tot deze laatste categorie. Voor mij een groot geluk, voor anderen mogelijks eerder een eye opener. Welke inzichten deze onwezenlijke tijden je ook geven, doe er iets mee!

0
Cocktail
50-50

Willen we terug naar “normale” tijden? Uiteraard, het is voor iedereen genoeg geweest. Maar misschien moeten we de inzichten en voordelen meenemen naar de nieuwe tijd na Covid-19?  Want geef toe, ‘elk nadeel heb zijn voordeel’, toch?

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Contacteer Laura Rasenberg, Assessment & Development consultant.
Of bel ons op 0800 616 71.

Ontdek alle info over onze Assessment & Development centers.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

HR Summit 2023

Geslaagde HR Summit 2023

Nieuws

26 september 2023
De 12de editie van de HR Summit met als thema 'Careers ... still a sustainable track? vond dit jaar opnieuw plaats in het Communicatiehuis in Gent. 

De wereld waarin we leven, verandert razendsnel. Ook loopbanen zijn dynamisch en niet langer lineair en voorspelbaar. Werknemers zijn de regisseur geworden van hun eigen carrière. 

HR Summit 2022

Geslaagde HR Summit 2022

Nieuws

De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor