Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/sad%20rain.jpeg
Inzicht

Vakantiegevoel weg, stress terug?

Voor velen onder ons is de ratrace alweer goed en wel begonnen. September is halfweg en het zomergevoel wordt weggespoeld door de regenbuien die de herfst al stilaan aankondigen.

De zomer is de periode waar de meesten enorm naar uitkijken: je neemt vakantie, bent er even tussenuit, leeft la dolce vita en geniet met volle teugen van het feit dat je voor eventjes kan loskoppelen van het werk. Natuurlijk, ook tijdens je vakantie kan er nog altijd drukte zijn en misschien ook wel wat stress (kinderen, anyone?), maar alleen al het feit dat die 40 uren werk er even tussenuit gehaald worden, biedt voor de meesten een enorme verademing.

Maar heb je ook al gemerkt hoe snel dat gevoel van rust en ontspanning weer verdwijnt? Wetenschappers noemen dit het fade out effect. Simplistisch gesteld: jouw vakantiegevoel heeft een houdbaarheidsdatum – en het is een behoorlijke korte!

Onderzoek toont namelijk aan dat mensen na twee weken vakantie aanzienlijk beter scoren op gezondheid en dat hun vermoeidheid aanzienlijk is gedaald. Na amper twee weken werken is dat effect helaas al zo goed als verdwenen. Wat ook bleek, is dat de werknemer zijn goed gevoel na de vakantie langer kon behouden als hij het gevoel had dat hij op zijn werk ondersteuning krijgt. Een gebrek aan werkzekerheid daarentegen, versterkt het fade out effect aanzienlijk en zorgt ervoor dat de vermoeidheid nog veel sneller terugkeert. We kunnen dus niet ontkennen dat je omgeving een stevige impact heeft op hoe je je voelt!

Hoe zit dat bij jou? Hoe voel jij je nu je zomervakantie erop zit? Kan jij nog rustig nagenieten en zijn je batterijtjes weer helemaal opgeladen? Of merk je dat al die frisse energie alweer zo goed als verdwenen is? Als je jezelf in die laatste categorie plaatst, zijn er een aantal zaken die je kan doen om je innerlijke batterijen een boost te geven:

 

  • Bekijk eens kritisch je dagplanning. Wat deed je tijdens je vakantie zoal dat jou meer energie gaf en dat je nu niet meer doet, nu je weer aan het werk bent? Sliep je meer uren per nacht? At je gezonder of gevarieerder? Kwam je minder in contact met bepaalde situaties of mensen? Wat het ook mag zijn, verken de mogelijkheden om alvast één van die helpende elementen terug te introduceren in je dag.
  • Ken je stressoren. Wat is voor jou het meest stresserende element van jouw ganse dag? Is het de ochtendfile, die ene collega die jou altijd meer werk aanpraat, of de avondrush wanneer je kinderen hun huiswerk moeten maken terwijl jij het avondeten kookt? Identificeer je voornaamste stressbron en verken de manieren om hier op een andere manier mee om te gaan dan je nu doet. Start klein: zelfs een kleine aanpassing kan al een kettingreactie van positieve gevolgen in gang zetten.
  • Zoek een partner in crime, iemand die jou helpt om je zen-gevoel wat langer bij te houden. Vertel aan deze persoon dat je bewust aan je stressniveaus wil werken en deel je intenties en plannen. Zo is er iemand om je aan te moedigen, maar ook om je te helpen veranderingen door te voeren in je dagelijks leven.

Wist je trouwens dat loopbaanbegeleiding je hier ook mee kan helpen? Je hoeft niet noodzakelijk van job te veranderen om beroep te doen op een loopbaancoach. Zo’n coachingtraject kan jou ook helpen om in kaart te brengen waar jouw stressbronnen zitten en hoe je er in de toekomst beter mee kan omgaan, zodat je werk terug een plek kan worden waar jij floreert en schittert!

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Contacteer Anouk Smets of bel ons op 053/85 77 77.

 

Ervaar jij veel stress?

En wil je voortaan ook echt iets veranderen? Dan is onze Less Stress Academy misschien wat voor jou? 

Of merk je dat jouw werk jouw grootste bron van stress is? Wil je je loopbaan een andere wending geven zodat je terug beter in je vel zit? Dan staan we je bij met raad en daad via onze loopbaanbegeleiding bij Skill BuilderS.

 

0

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor