Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/Zelfkennis%20als%20sleutel%20tot%20verbinding%20met%20anderen.jpg
Inzicht

Zelfkennis als sleutel tot verbinding met anderen

Loopt je samenwerking met sommige mensen wat stroef? Irriteer je je aan het gedrag van de ander? Of irriteert de ander zich aan jou? Kan je er niet echt de vinger op leggen wat er juist scheelt? Volgens Elke Ruelens, L&D Expert bij Skill BuilderS, kan het kernkwadrant van Ofman misschien wel soelaas bieden. 

Met de kernkwadrant-methodiek van Ofman analyseer je je kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Heel nuttig om je eigen sterktes en functioneren te beschouwen, maar ook om je samenwerkingen kritisch te bekijken en te optimaliseren.

0
Kernkwadrant-methodiek van Ofman
50-50
midden

Wanneer je steeds botst met een collega – op vlak van communicatie of hoe taken worden aangepakt – zou het wel eens kunnen dat jullie zich in elkaars allergie bevinden. Door actief aan de slag te gaan met jullie uitdagingen, kunnen jullie elkaar in het midden vinden en de samenwerking verbeteren. 

Een voorbeeldje om dit te illustreren: persoon A heeft als kernkwaliteit dat hij zeer daadkrachtig is. In tijden van aanhoudende stress neigt hij in zijn valkuil terecht te komen, namelijk drammerig zijn. Persoon Z heeft als kernkwaliteit dat zij zeer geduldig is. Haar valkuil is dat ze passief wordt onder stress. 

Persoon A zal zich snel irriteren wanneer hij moet samenwerken met mensen die passief zijn en moeilijk tot beslissingen komen. Persoon Z heeft op haar beurt moeite met mensen die doordrammen en die als een bulldozer overkomen.

Je merkt het al: als de stress aanhoudt bij beide personen, zullen zij nog heel moeilijk met elkaar kunnen samenwerken. Tenzij … ze beiden met hun uitdaging aan de slag gaan. Persoon A probeert wat meer geduld te vertonen, en persoon Z toont wat meer daadkracht. 

Je eigen sterktes en valkuilen kennen en ook de sterktes en valkuilen herkennen bij de mensen rondom jou, helpt je om je (nog) beter met de anderen te verbinden en samen te werken.

Lees ook:

Interesse om hierover meer te weten? 

Ontdek ons learning traject 'Op exploratie naar de leider in jezelf'

Tijdens dit boeiend en inspirerend groeitraject investeer je in een diepere verbinding met jezelf om je (nog) beter te kunnen verbinden met anderen. Leer je hoe je kan loskomen van ongewenste oude gedragspatronen. 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

HR Summit 2022

Geslaagde HR Summit 2022

Nieuws

De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
 

De verliescyclus van stress

De verliescyclus van stress

Inzicht

Stress wordt nog vaak gezien als iets erg statisch: er gebeurt iets in de omgeving en daarop komt een reactie van het individu. In een stress-situatie wordt een verliescyclus in gang gezet. In onderstaand artikel gaat Saskia Poelmans, psycholoog en stress- & burn-out coach bij Skill BuilderS, verder in op de impact van het al dan niet kunnen gebruik maken van hulpbronnen, ons stressniveau bepaalt.

Stress bij nieuwe normaal?

Ervaar jij stress bij de aanpassing aan het nieuwe normaal?

Inzicht

We hebben ons de laatste twee jaar met vallen en opstaan heel vaak moeten aanpassen. Maar die laatste aanpassing, aan het zogenaamde nieuwe normaal, die lijken we vanzelfsprekend te vinden. Want dat is hetgeen waar we zo lang naar uitgekeken hebben, toch? Saskia Poelmans, psycholoog en stress-& burn-outcoach bij Skill BuilderS, stelde haar Linkedin-netwerk de vraag. Ontdek hier de resultaten.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor