Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Zelfkennis%20als%20sleutel%20tot%20verbinding%20met%20anderen.jpg
Inzicht

Zelfkennis als sleutel tot verbinding met anderen

Loopt je samenwerking met sommige mensen wat stroef? Irriteer je je aan het gedrag van de ander? Of irriteert de ander zich aan jou? Kan je er niet echt de vinger op leggen wat er juist scheelt? Volgens Elke Ruelens, L&D Expert bij Skill BuilderS, kan het kernkwadrant van Ofman misschien wel soelaas bieden. 

Met de kernkwadrant-methodiek van Ofman analyseer je je kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Heel nuttig om je eigen sterktes en functioneren te beschouwen, maar ook om je samenwerkingen kritisch te bekijken en te optimaliseren.

0
Kernkwadrant-methodiek van Ofman
50-50
midden

Wanneer je steeds botst met een collega – op vlak van communicatie of hoe taken worden aangepakt – zou het wel eens kunnen dat jullie zich in elkaars allergie bevinden. Door actief aan de slag te gaan met jullie uitdagingen, kunnen jullie elkaar in het midden vinden en de samenwerking verbeteren. 

Een voorbeeldje om dit te illustreren: persoon A heeft als kernkwaliteit dat hij zeer daadkrachtig is. In tijden van aanhoudende stress neigt hij in zijn valkuil terecht te komen, namelijk drammerig zijn. Persoon Z heeft als kernkwaliteit dat zij zeer geduldig is. Haar valkuil is dat ze passief wordt onder stress. 

Persoon A zal zich snel irriteren wanneer hij moet samenwerken met mensen die passief zijn en moeilijk tot beslissingen komen. Persoon Z heeft op haar beurt moeite met mensen die doordrammen en die als een bulldozer overkomen.

Je merkt het al: als de stress aanhoudt bij beide personen, zullen zij nog heel moeilijk met elkaar kunnen samenwerken. Tenzij … ze beiden met hun uitdaging aan de slag gaan. Persoon A probeert wat meer geduld te vertonen, en persoon Z toont wat meer daadkracht. 

Je eigen sterktes en valkuilen kennen en ook de sterktes en valkuilen herkennen bij de mensen rondom jou, helpt je om je (nog) beter met de anderen te verbinden en samen te werken.

Lees ook:

Interesse om hierover meer te weten? 

Ontdek ons learning traject 'Op exploratie naar de leider in jezelf'

Tijdens dit boeiend en inspirerend groeitraject investeer je in een diepere verbinding met jezelf om je (nog) beter te kunnen verbinden met anderen. Leer je hoe je kan loskomen van ongewenste oude gedragspatronen. 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid

Inzicht

Een essentieel ingrediënt van een open leercultuur

Psychologische veiligheid en leren in organisaties: ze gaan hand in hand. Dat hebben Elke Ruelens, L&D experte en Matthias Eeckhout, Assessment Manager, ervaren toen ze verschillende invalshoeken samenbrachten voor een project rond psychologische veiligheid binnen Skill BuilderS. 

HR Summit 2023

Geslaagde HR Summit 2023

Nieuws

26 september 2023
De 12de editie van de HR Summit met als thema 'Careers ... still a sustainable track? vond dit jaar opnieuw plaats in het Communicatiehuis in Gent. 

De wereld waarin we leven, verandert razendsnel. Ook loopbanen zijn dynamisch en niet langer lineair en voorspelbaar. Werknemers zijn de regisseur geworden van hun eigen carrière. 

Competentiedenken

Competentiedenken als antwoord op de 'War for Talent'

Inzicht

Wat zijn de uitdagingen van de toekomst en hoe kan HR hier een rol in spelen?
In 2024 verplicht de arbeidsdeal 5 verplichte opleidingsdagen aan te bieden aan medewerkers. Hoe pakt de werkgever dit best aan met een nu al te hoge werkdruk?
Hoe vinden we in de toekomst voldoende personeel? Hoe zal alles verder evolueren met de structurele arbeidskrapte en de 'war for talent'? 

Stuk voor stuk vragen die meerdere Belgische KMO’s wakker houden.
Marieke Van Lysebetten, HR Consultant bij Skill BuilderS, deelt haar inzichten over competentiedenken en legt vanuit haar job de link met de structurele arbeidskrapte.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor