Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Groei.jpg
Inzicht

Groei, bloei en straal

Naar aanleiding van de inzichten van collega en expert loopbaancoach Anouk Smets over het #Dertigersdilemma peilde Goele Nullens, coach bij Skill BuilderS, naar de gemoedstoestand van haar netwerk via een poll op linkedin. Hieronder deelt ze de resultaten en haar persoonlijke visie.

Veerkrachtig is prachtig

Het valt op dat het merendeel van de stemmers zich wel goed voelt, hier en daar met wat ups en downs. En yes! Ups en downs zijn oké! Een downmoment wordt gevolgd door een up. Of een up door een down. En zo varen we mee op de golven van het leven. 

0
Poll naar gemoedstoestand
33-67
midden

Onthou dat jij kapitein bent van jouw schip. Jij bent belangrijk en vooral: "You are enough"! Het leven is niet iedere dag rozengeur en maneschijn. Vallen mag. En nadien opstaan en sterker worden is des te belangrijker.

Groei, bloei en straal

Groeien. We doen het op allerlei manieren. In de hoogte, in de breedte, groeien in je persoonlijk leven, groeien in je carrière maar ook - en misschien wel de allerbelangrijkste - ... Mentaal groeien. Groeien in je persoonlijk welzijn. Groeien in je veerkracht.

Even terug naar vroeger. Stel je even voor dat je terug als 8-jarige op de schoolbanken zit. Je bent in de fleur van je leven en je hebt geen kopzorgen. Op een dag maak je een rekentoets waarop je enkele fouten maakt. Je verbetert samen met de juf je toets, ziet in welke fouten je gemaakt hebt en je leert. Je groeit.

Herinner je je dat moment nog dat je relatie met je (eerste) liefje strandde? Lag het aan jezelf? Of lag het aan je (ex)-partner? Had jij het anders kunnen aanpakken? Of je (ex)-partner? Je gaat door een lastige periode om nadien er weer sterker te staan. Wat gebeurde er in die tijd? Je leerde. Je leerde over jezelf. Je leerde misschien ook wat je in de toekomst wil. Of misschien niet wil.

Terug naar het begin van jouw professionele carrière. Je komt terecht in een nieuwe omgeving waar je nog heel veel moet leren om als een volwaardig lid mee te draaien in je nieuwe bedrijf. Je bent enthousiast, je bent blij dat je de kans kreeg om je te bewijzen en je wil ook bewijzen wat je waard bent. Wat gebeurt er? Juist, je leert.

En plots kom je op een moment in je leven waarbij je jezelf in vraag gaat stellen. Komen onderstaande vragen jou bekend voor?

  • Wie ben ik nu eigenlijk?
  • Wat is mijn 'why'?
  • Zit ik op de juiste plek?
  • Wat wil ik uit mijn leven halen?
  • Welke zijn nu eigenlijk mijn sterktes en mijn valkuilen?

Laat ze toe! De antwoorden heb je zelf. Al heb je soms handvaten nodig om deze antwoorden te kunnen vinden.
Ook ik ging destijds door zo'n proces. Mijn "why" was zoek. Wie was ik nu eigenlijk? Was de job die ik toen deed alles wat ik in mijn mars had, want ik had het gevoel dat ik zoveel meer kon ondanks het feit dat ik dat Bachelorpapiertje niet in handen heb. Mijn redding?

0

Loopbaanbegeleiding

Ik meldde me aan voor een intensief traject loopbaanbegeleiding en ging in en bij mezelf op zoek naar antwoorden. Ik ging de confrontatie aan en maakte heel veel emoties door tijdens dit traject. Maar het allermooiste? Ik leerde mezelf kennen. Durfde kritisch naar mezelf kijken. Ik leerde mijn sterktes én tegelijk inzicht krijgen in mijn valkuilen.

Tot op de dag van vandaag draag ik deze begeleiding nog steeds mee. Het heeft me doen groeien. Het heeft me geleerd dat ik "genoeg ben". Ik geef toe dat het een sprong in het ondiepe was om dit traject te volgen, maar zoals men zegt: "Life begins at the end of your comfortzone!".

Twijfel je of je op dit moment op de juiste plaats bent? Wil je inzicht krijgen in jouw sterktes en valkuilen? Zit je vast en weet je het even niet meer? Hulp vragen is geen schande. Het is juist één van jouw sterktes, want jij ... Jij geeft aan dat je wil groeien. Het is nooit te laat om te veranderen. Het is nooit te laat om een nieuwe weg in te slaan.

Om af te sluiten met de wijze woorden van Barack Obama:
 

YES, YOU CAN!

0

Wil je hierover van gedachten wisselen?

Contacteer Goele Nullens of bel ons op 053/85 77 77.

Interesse in loopbaanbegeleiding?

Contacteer onze loopbaanconsulente Ellen of bel ons op 0800 616 71.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Goede voornemens

Ze zijn er weer ... de goede voornemens!

Inzicht

Wat is jouw goed voornemen voor 2023? Die vraag gaat hand in hand met: hoe kijk jij terug naar 2022? Welke weg heb jij afgelegd en wat was er belangrijk voor jou? Het nieuwe jaar is in aantocht en dus ook die goede voornemens ... Iedereen doet er wel eens aan mee – al dan niet lachend. De populairste en bekendste: stoppen met roken, afvallen, meer sporten, minder alcohol drinken, gezonder eten, geld sparen en een betere job vinden. Maar wat zijn nu precies de slaagkansen van goede voornemens? Deze vraag legden we voor aan Anouk Smets, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS. 

Is burn-out besmettelijk?

Is een burn-out besmettelijk?

Inzicht

Burn-out wordt verspreid als een infectieziekte. Dat was de conclusie van een intrigerend onderzoek dat onlangs belicht werd door professor Anseel in een column in De Tijd. Onderzoekers volgden over een periode van 12 jaar Deense werknemers. Blijkt dat werknemers die tewerkgesteld waren in een bedrijf waar veel medische diagnoses gesteld werden in verband met angst, depressie en burn-out vervolgens terechtkomen in een bedrijf waar vervolgens deze diagnoses ook toenemen. Zelfs als deze werknemers zelf geen diagnose hebben gekregen. Conclusie? Werknemers zijn onbewust drager van een mentale stoornis en kunnen daarmee anderen aansteken. Net zoals je soms onbewust drager bent van een virus en het kan doorgeven zonder zelf ziek te worden. Straffe uitspraak, vond onze collega Saskia Poelmans, Psycholoog outplacement & stress- en burn-outbegeleiding, en ging verder op onderzoek.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor