Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Groei.jpg
Inzicht

Groei, bloei en straal

Naar aanleiding van de inzichten van collega en expert loopbaancoach Anouk Smets over het #Dertigersdilemma peilde Goele Nullens, coach bij Skill BuilderS, naar de gemoedstoestand van haar netwerk via een poll op linkedin. Hieronder deelt ze de resultaten en haar persoonlijke visie.

Veerkrachtig is prachtig

Het valt op dat het merendeel van de stemmers zich wel goed voelt, hier en daar met wat ups en downs. En yes! Ups en downs zijn oké! Een downmoment wordt gevolgd door een up. Of een up door een down. En zo varen we mee op de golven van het leven. 

0
Poll naar gemoedstoestand
33-67
midden

Onthou dat jij kapitein bent van jouw schip. Jij bent belangrijk en vooral: "You are enough"! Het leven is niet iedere dag rozengeur en maneschijn. Vallen mag. En nadien opstaan en sterker worden is des te belangrijker.

Groei, bloei en straal

Groeien. We doen het op allerlei manieren. In de hoogte, in de breedte, groeien in je persoonlijk leven, groeien in je carrière maar ook - en misschien wel de allerbelangrijkste - ... Mentaal groeien. Groeien in je persoonlijk welzijn. Groeien in je veerkracht.

Even terug naar vroeger. Stel je even voor dat je terug als 8-jarige op de schoolbanken zit. Je bent in de fleur van je leven en je hebt geen kopzorgen. Op een dag maak je een rekentoets waarop je enkele fouten maakt. Je verbetert samen met de juf je toets, ziet in welke fouten je gemaakt hebt en je leert. Je groeit.

Herinner je je dat moment nog dat je relatie met je (eerste) liefje strandde? Lag het aan jezelf? Of lag het aan je (ex)-partner? Had jij het anders kunnen aanpakken? Of je (ex)-partner? Je gaat door een lastige periode om nadien er weer sterker te staan. Wat gebeurde er in die tijd? Je leerde. Je leerde over jezelf. Je leerde misschien ook wat je in de toekomst wil. Of misschien niet wil.

Terug naar het begin van jouw professionele carrière. Je komt terecht in een nieuwe omgeving waar je nog heel veel moet leren om als een volwaardig lid mee te draaien in je nieuwe bedrijf. Je bent enthousiast, je bent blij dat je de kans kreeg om je te bewijzen en je wil ook bewijzen wat je waard bent. Wat gebeurt er? Juist, je leert.

En plots kom je op een moment in je leven waarbij je jezelf in vraag gaat stellen. Komen onderstaande vragen jou bekend voor?

  • Wie ben ik nu eigenlijk?
  • Wat is mijn 'why'?
  • Zit ik op de juiste plek?
  • Wat wil ik uit mijn leven halen?
  • Welke zijn nu eigenlijk mijn sterktes en mijn valkuilen?

Laat ze toe! De antwoorden heb je zelf. Al heb je soms handvaten nodig om deze antwoorden te kunnen vinden.
Ook ik ging destijds door zo'n proces. Mijn "why" was zoek. Wie was ik nu eigenlijk? Was de job die ik toen deed alles wat ik in mijn mars had, want ik had het gevoel dat ik zoveel meer kon ondanks het feit dat ik dat Bachelorpapiertje niet in handen heb. Mijn redding?

0

Loopbaanbegeleiding

Ik meldde me aan voor een intensief traject loopbaanbegeleiding en ging in en bij mezelf op zoek naar antwoorden. Ik ging de confrontatie aan en maakte heel veel emoties door tijdens dit traject. Maar het allermooiste? Ik leerde mezelf kennen. Durfde kritisch naar mezelf kijken. Ik leerde mijn sterktes én tegelijk inzicht krijgen in mijn valkuilen.

Tot op de dag van vandaag draag ik deze begeleiding nog steeds mee. Het heeft me doen groeien. Het heeft me geleerd dat ik "genoeg ben". Ik geef toe dat het een sprong in het ondiepe was om dit traject te volgen, maar zoals men zegt: "Life begins at the end of your comfortzone!".

Twijfel je of je op dit moment op de juiste plaats bent? Wil je inzicht krijgen in jouw sterktes en valkuilen? Zit je vast en weet je het even niet meer? Hulp vragen is geen schande. Het is juist één van jouw sterktes, want jij ... Jij geeft aan dat je wil groeien. Het is nooit te laat om te veranderen. Het is nooit te laat om een nieuwe weg in te slaan.

Om af te sluiten met de wijze woorden van Barack Obama:
 

YES, YOU CAN!

0

Wil je hierover van gedachten wisselen?

Contacteer Goele Nullens of bel ons op 053/85 77 77.

Interesse in loopbaanbegeleiding?

Contacteer onze loopbaanconsulente Ellen of bel ons op 0800 616 71.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Cadeaus in vermomming

Cadeaus komen soms in vermomming

Inzicht

Mensen die ziek zijn, worden soms gedwongen hun aandacht heel anders te gaan richten. De ziekte blijkt ze als het ware uit te nodigen om hun aandacht naar binnen te richten. Ze nemen hun opvattingen en levensstijl die ze tot dan toe hadden, onder de loep. Herken je dat in je omgeving? Of bij jezelf, als jij in deze situatie verkeert?

Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS, zocht in het boek Anatomie van de ziel uit 2020, geschreven door Caroline Myss, naar inzichten.

Stop met ronddraaien in cirkels

Stop met ronddraaien in cirkels

Inzicht

We weten het allemaal: als er te veel druk op de ketel komt, val je snel terug in oude patronen. Voor je het weet kom je in een negatieve spiraal van zelfverwijt, frustratie, verbetenheid om het anders en beter te doen. Om daar vervolgens weer in te ‘mislukken’. Ondertussen gaat het ritje in de mentale mallemolen maar door. Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS, ging te rade bij Deb Dana en het boek De polyvagaaltheorie in therapie. Het ritme van regulatie. Ontdek hier haar inzichten.

Je bent goed zoals je bent

Waarom je niet de beste versie van jezelf MOET worden

Inzicht

In onze huidige samenleving wordt alles gepresenteerd als maakbaar. Je maakt je eigen geluk. Succes is makkelijk te verdienen. Gezondheid is een stappenplan dat je uit een tijdschrift plukt. Om de beste versie van jezelf te worden hoef je slechts de juiste tools te gebruiken. Daarna is het een kwestie van hard werken en niet opgeven. Maar moeten we echt op zoek naar de beste versie van onszelf? Aan het woord Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS. Ontdek hier haar inzichten.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor