Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/javier-allegue-barros-C7B-ExXpOIE-unsplash.jpg
Inzicht

Cadeaus komen soms in vermomming

Mensen die ziek zijn, worden soms gedwongen hun aandacht heel anders te gaan richten. De ziekte blijkt ze als het ware uit te nodigen om hun aandacht naar binnen te richten. Ze nemen hun opvattingen en levensstijl die ze tot dan toe hadden, onder de loep. Herken je dat in je omgeving? Of bij jezelf, als jij in deze situatie verkeert?

Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS, zocht in het boek Anatomie van de ziel uit 2020, geschreven door Caroline Myss, naar inzichten.

Welzijnsauteur Caroline Myss onderzocht de zeven stadia van persoonlijke kracht en zelfgenezing. Zij stelt dat mensen die een ziekte doormaken, in wezen allemaal hetzelfde herstelproces beschrijven – de reis van het persoonlijke naar het onpersoonlijke denken. 

Het ervaren van ziekte kan leiden tot reflectie over het leven, de waarde van gezondheid en de betrekkelijkheid van persoonlijke zorgen. Het kan iemand aanmoedigen om zich meer bewust te worden van bredere thema’s en een grotere waardering te ontwikkelen voor het algemene menselijke welzijn.

Dit proces is kennelijk onontkoombaar. Aanvankelijk, als de diagnose net gesteld is, zijn ze bang. Zodra ze zichzelf eenmaal bij de kladden gevat hebben, dan melden de meesten dat ze toch al het gevoel hadden dat er iets niet klopte, maar dat ze dat gevoel uit angst hadden genegeerd. Dit is belangrijk, want onze intuïtie waarschuwt ons voor machtsverlies in ons lichaam. Als de angst geleidelijk afneemt, keren mensen naar binnen en nemen ze hun gedachten en emoties in ogenschouw. Zo beginnen de meesten met een proces waardoor ze mentaal en emotioneel in harmonie komen, en zich bewust worden van de afstand die er altijd was tussen het denken en het voelen.

Genezen, zo stelt Myss, vereist eenheid van geest en hart. En over het algemeen zijn het de gedachten die moeten worden aangepast aan onze gevoelens. Gevoelens die we maar al te vaak hebben verwaarloosd bij de dagelijkse keuzes die we hebben gemaakt.

Vaak worden uitdagende situaties, zoals ziekte of crisis, niet direct als 'cadeaus' ervaren vanwege de pijn en het lijden dat ze met zich meebrengen. Echter, zoals de aangehaalde inzichten suggereren, kunnen deze moeilijke periodes juist kansen bieden voor persoonlijke transformatie en groei.

Deze groei kan worden gezien als een 'cadeau', zij het in vermomming, omdat het vaak in eerste instantie niet als positief wordt ervaren. De uitdagingen en beproevingen die gepaard gaan met ziekte kunnen echter leiden tot waardevolle lessen, diepe zelfreflectie en uiteindelijk tot een grotere waardering voor het leven en welzijn. In die zin kunnen de ervaringen van ziekte en persoonlijke transformatie worden beschouwd als onverwachte geschenken die ons uitdagen om te groeien en te evolueren als individuen.
 

Wil jij werk maken van persoonlijke groei?

Ontdek onze oplossingen op vlak van loopbaanbegeleiding of bel 0800 616 71

 

Wil je hierover van gedachten wisselen?

Stuur een mail naar Aline

 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Vakantie ... van crashen naar opladen

Vakantie ... van crashen naar opladen

Inzicht

De komende weken staat er voor de meesten onder ons het welverdiende jaarlijkse verlof op de planning. Heerlijk! Iets om naar uit te kijken!
De periode vlak voor die vakantie lijkt dat iets minder te zijn. Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach bij Skill BuilderS, heeft  het gevoel dat 90% van de gesprekken deze tijd van het jaar als volgt verlopen:

“Hoe gaat het?”

“Druk druk, maar nog even doorbijten en ik heb vakantie.”

Tijd dus om even stil te staan en de tips na te lezen die ervoor zorgen dat je je in de dagen net voor je vakantie optimaal kan voorbereiden op een periode van rust en ontspanning. 

Burnout

Gaslighting bij burn-out

Inzicht

De term ‘medical gaslighting’ of het minimaliseren of ontkennen van de klachten van een patiënt door de behandelend arts waardoor de patiënt aan zichzelf gaat twijfelen, duikt de laatste tijd vaker op. Is het een modewoord of een veelvoorkomend probleem? Onze collega Saskia Poelmans, psychologe en stress & burn-outcoach, licht verder toe.

Contacteer ons

Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor