Skills als het hart van HR
Als we kijken naar talent en mensen, geloven we sterk dat skills het hart zijn van HR.
Evolueren naar een Skills Based Organisatie helpt jou, je bedrijf en je medewerkers samen proactief te zijn en klaar te zijn voor de uitdagingen van de toekomst.
Door skills in jouw organisatie centraal te zetten, zorgen we voor:
- Duurzame bedrijfsresultaten
- Een open leercultuur
- Sterke teams
- Gelukkige en competente medewerkers die zich (h)erkend voelen
Concreet, waarmee helpen we je?
Om de inbedding in jouw organisatie optimaal te laten verlopen vertrekken we vanuit het pijnpunt voor je organisatie en werken we stap voor stap om de skills based benadering te integreren in je organisatiestrategie.
- Identificeren van skills belangrijk voor de organiatie
- Mappen en matchen van de skills van medewerkers
- Opleidingsplan maken
- Opzetten talentprocessen
- Procesbegeleiding voor organisatieverandering
Een opleidingsplan mét impact?
Samen afstemmen? Contacteer Marieke
Onze aanpak
In een verkennend gesprek nemen we de huidige situatie onder de loep en verkennen we jullie gewenste situatie.
- Waar staat je organisatie vandaag?
- Waar wil je organisatie naartoe?
- Welke skills zijn daarvoor essentieel?
We leggen de link met het personeelsbeleid.
Wat is de visie op groei en ontwikkeling?
Welke rol speelt HR vandaag en in de toekomst?
- Analyse van context en noden
- In kaart brengen: wat bestaat er?
- In dialoog met medewerkers op verschillende niveaus
- Co-creatie van pragmatische oplossingen
- Stapsgewijs invoeren van uitgewerkte tools
Competentiechecks
Het project ‘competentiechecks' - in samenwerking met de Vlaamse en Europese Overheid alsook 7 verschillende sectorfondsen - zorgt ervoor dat zowel werknemers als bedrijven sterk staan voor de toekomst.
Heb je vragen over groeitrajecten en opleidingsmogelijkheden? Contacteer Marieke.
Relevante Tips, Nieuws & Inzichten
Psychologische veiligheid, sleutel voor eigenaarschap
Vertrouwen, psychologische veiligheid, … het zijn begrippen die vaak opduiken in een context van teamontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat ze beide essentieel zijn in een organisatie voor de uitbouw van een gezonde en effectieve samenwerkingscultuur.
Een cultuur van psychologische veiligheid zou maken dat medewerkers sneller en meer eigenaarschap opnemen. Hamvraag is: op welke manier kan je als organisatie het eigenaarschap van je medewerkers versterken?
In onderstaand inzichtsartikel zoomt Hilde Brackeva, HR Strategist bij Skill BuilderS, hierop in en reikt alvast 5 praktische tips aan.
Een frisse blik op aanwerven: opleiden als oplossing
De uitdagingen en veranderingen op bedrijfsniveau gaan zodanig snel dat organisaties niet altijd de tijd en middelen hebben om medewerkers via ‘het klassieke proces’ aan te werven en/of op te leiden. Bovendien creëert de war for talent nog een extra obstakel om openstaande vacatures tijdig in te vullen, wat het aanwerven van mensen met de juiste skills en kennis bemoeilijkt, en een impact heeft op de business. Bij Skill BuilderS geloven we sterk in het reskilling en upskilling van medewerkers om duurzaam inzetbaar te zijn én te blijven op de arbeidsmarkt. Aan het woord, Matthias Eeckhout, Manager Assessment & Development bij Skill BuilderS.
Coaching als katalysator van zelfreflectie
In het leven worden we vaak geconfronteerd met abstracte concepten, zoals persoonlijke groei, succes, en geluk. Hoewel deze concepten inspirerend en zingevend kunnen zijn, kunnen ze ook vaag en overweldigend aanvoelen. Een professionele coach kan ons ondersteunen om dergelijke 'vage' concepten te vertalen in concrete doelen, om zelfreflectie te stimuleren en zo resultaten te behalen. Brinda Priem en Stan Pelckmans, beiden ICF Certified coach, illustreren dit aan de hand van een praktijkvoorbeeld.