Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Blogpost%20CoE_januari%202024_BriSta_Foto.jpg
Inzicht

Coaching als katalysator van zelfreflectie

In het leven worden we vaak geconfronteerd met abstracte concepten, zoals persoonlijke groei, succes, en geluk. Hoewel deze concepten inspirerend en zingevend kunnen zijn, kunnen ze ook vaag en overweldigend aanvoelen. Een professionele coach kan ons ondersteunen om dergelijke 'vage' concepten te vertalen in concrete doelen, om zelfreflectie te stimuleren en zo resultaten te behalen. Brinda Priem en Stan Pelckmans, beiden ICF Certified coach, illustreren dit aan de hand van een praktijkvoorbeeld. 

'Samuel werkt 4 jaar met trots voor dezelfde werkgever, qua taken en verantwoordelijkheden zijn er ook geregeld mooie kansen gepasseerd. Er is een aangename werkcultuur en fijne collega’s. In feite wil Samuel niet van werkplek veranderen. Toch is het op dit moment moeilijk om op korte of middellange termijn leuke vooruitzichten te zien, minder zaken om echt naar uit te kijken, ondanks leuke en constructieve gesprekken met de leidinggevende. De euforie en het enthousiasme van de voorbije 4 jaar is vandaag minder voelbaar ondanks het potentieel dat er nog lijkt te liggen. Na enkele maanden met dit gevoel rond te lopen, schakelt Samuel een coach in. Hij wil graag een aantal dingen terug in beweging zetten. Hij hoopt zich binnenkort opnieuw gelukkiger te voelen in zijn job en vooral de energie opnieuw te laten opleven.'

Wat is belangrijk bij de start van een coaching?

Het vertalen naar concrete doelen is essentieel om daadwerkelijk vooruitgang te boeken tijdens het coachingtraject en zo vervulling te vinden:

 • Wat zijn de meetbare indicatoren (specifieke prestaties, gedragsveranderingen, ...) die Samuel ondersteunen om resultaten te verzamelen, te evalueren?
 • Wat zijn de specifieke stappen, middelen en een tijdschema die Samuel in de vorm van een actieplan kunnen oriënteren in het bereiken van het concrete doel? 

Als coach willen we Samuel stimuleren:

 • een heldere visie te formuleren;
 • bereid te zijn initiatief en verantwoordelijkheid te nemen;
 • zelf te reflecteren over de persoonlijke motivatie en deze te versterken. 

We geloven oprecht in Samuel, in zijn potentieel, autonomie en mogelijkheden tot groei en ontwikkeling.

Hoe gaan we verder te werk tijdens de coaching?

We definiëren met Samuel wat het concreet betekent om 'zich opnieuw gelukkiger te voelen in de job en de energie opnieuw te te laten opleven'.

Je beslist samen de deur te openen naar een landschap waarin coach en coachee vanuit nieuwsgierigheid gaan ontdekken en navigeren.  Hierbij zal de vraagstelling, naast andere essentiële skills, ondersteunen om als coach oneindig creatief te zijn.  

Voor deze fase denken we aan vragen als:

 • Wat levert het op om geluk en energie te voelen in de job?
 • Waar in de job bevindt zich dat gelukkig voelen?
 • Wat voor energie doet terug opleven?
 • Als de energie een stem heeft, wat vertelt die ons?
 • Als je je gelukkig voelt, wat doe je dan?
 • Als de energie opnieuw opleeft, wat is de impact op de job?

Wil jij graag zelfreflectie stimuleren?

Denk jij spontaan aan andere vragen die bij jou zelfreflectie kunnen stimuleren?

Heb je vragen rond coaching of specifieke coachingtrajecten?

Aarzel niet en laat het ons weten. We luisteren graag. Stuur een mailtje naar

0
Brinda & Stan

Op zoek naar een ICF-Certified Coach programma?

Ons modulair programma geeft bovendien toegang tot ICF-certificering.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Opleiden als oplossing voor aanwerven

Een frisse blik op aanwerven: opleiden als oplossing

Inzicht

De uitdagingen en veranderingen op bedrijfsniveau gaan zodanig snel dat organisaties niet altijd de tijd en middelen hebben om medewerkers via ‘het klassieke proces’ aan te werven en/of op te leiden. Bovendien creëert de war for talent nog een extra obstakel om openstaande vacatures tijdig in te vullen, wat het aanwerven van mensen met de juiste skills en kennis bemoeilijkt, en een impact heeft op de business. Bij Skill BuilderS geloven we sterk in het reskilling en upskilling van medewerkers om duurzaam inzetbaar te zijn én te blijven op de arbeidsmarkt. Aan het woord, Matthias Eeckhout, Manager Assessment & Development bij Skill BuilderS.

Beslissingen nemen

Wat staat goede beslissingen in de weg?

Inzicht

Nu het volop kerstperiode is, moeten velen onder ons nog op zoek naar kerstcadeaus. Je wil graag het perfecte, leuke, memorabele én binnen het beperkte budget passende cadeautje op de kop tikken, maar de keuzestress overvalt je. Je kan niet beslissen. Al te vaak ligt de oplossing, onder tijdsdruk, in het aanpassen van de criteria of hun gewicht. Het mag toch iéts duurder zijn. Zo perfect hoeft ook weer niet. Je beslist en koopt het geschenk.

Is dit voorbeeld voor jou herkenbaar? Kan jij soms moeilijk de knoop doorhakken? Stel je jezelf de juiste vragen? Hanteer je het correcte beslissingsproces? Rien Vanyzere, psycholoog en trainer/consultant bij Skill BuilderS, zoomt in op het belang van elke stap in het beslissingsproces. 

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid

Inzicht

Een essentieel ingrediënt van een open leercultuur

Psychologische veiligheid en leren in organisaties: ze gaan hand in hand. Dat hebben Elke Ruelens, L&D experte en Matthias Eeckhout, Assessment Manager, ervaren toen ze verschillende invalshoeken samenbrachten voor een project rond psychologische veiligheid binnen Skill BuilderS. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor