Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-wij.jpg

ICF-Certified Coach Programma

Voor sterk, verbindend en authentiek leiderschap zijn coaching skills van kapitaal belang. Ben je op zoek naar een modulair ICF-Certified Coach programma dat  toegang geeft tot ICF-certificering? Dan ben je bij Skill BuilderS aan het goede adres.

Interesse? Schrijf je in voor onze

online infosessie op 1 februari 2024

Waarom een ICF-Certified programma?

Skill BuilderS ondersteunt je om jouw expertise in coaching op te bouwen en biedt een door ICF erkend modulair opleidingsprogramma bestaande uit 3 modules. De opleiding voldoet aan de vereisten ter voorbereiding op je aanvraag tot erkenning als coach bij ICF.

Voor wie is de ICF-coach opleiding bestemd?

 • Professionele coaches die een ICF-certificering willen behalen
 • Managers en leidinggevenden
 • Professionals die persoonlijk willen groeien en hun coaching skills willen ontwikkelen

Laat je inspireren door enkele getuigenissen.

Ontdek de data van onze ICF-trajecten

0

0
Ontdek de brochure in pdf
0
67-33
midden
Visual1

Onze aanpak

 1. De coaching opleiding voldoet aan de vereisten en richtlijnen volgens ICF. Het programma ondersteunt je groei en ontwikkeling en voorziet in verschillende leervormen zoals ervaringsleren, observaties, feedbackmomenten en (zelf)reflectieve opdrachten. Bij de start ontvang je toegang tot een digitaal leerplatform en een persoonlijk werkboek. Het leertraject biedt een boeiende mix van trainingsdagen op onze locatie te Vilvoorde en online interactieve workshops. De ACC parameters, ethische code en competenties vormen belangrijke referenties en een kader voor de tussentijdse observaties en het in kaart brengen van je persoonlijke vorderingen.
   
 2. Na het afronden van de opleiding ontvang je een certificaat waarmee je bij ICF je ACC erkenning kan aanvragen volgens het Level 1 Education pad.
0
50-50
midden

Intake gesprek

Skill BuilderS voorziet een intake gesprek met een Certified Coach uit onze Coaching Academy om jouw motivatie naar waarde te kunnen inschatten en om je in de passende module te laten inschuiven. 

Learning Community

Je start een reis van groei en ontwikkeling samen met je medestudenten. Deelnemen betekent dat je tijdens, tussen en na de modules actief met en van elkaar leert door samen te oefenen en te leren vanuit de rol van coach, klant en observator. We waarderen de kwaliteiten en geven voldoende aandacht aan verdieping en verbetering. De modules volgen een tijdlijn die ruimte biedt om met het geleerde aan de slag te gaan en samen regelmatig te reflecteren op beste praktijken en uitdagende aspecten van de coaching praktijk. Het faciliteren van de leermomenten focust op het versterken van de verbinding, de veiligheid en het vertrouwen, individueel en collectief.  

“Our Coaching Academy is a place where coaching starts & never ends”
 

0
ICF
67-33
midden
Visual take aways
Kalender
50-50
midden

Programma

Module 1 – 40 uur: Ontwikkel professionele coaching skills

 • Wat is coaching volgens ICF?
 • Ontdek de coaching ethiek & de competenties
 • Coaching richtlijnen voor procedurele & relationele aanpak
 • Verdiep je coaching skills
 • Ontwikkel je als professionele coach
   

Module 2 – 28 uur: Ontdek en versterk jezelf als coach 

 • Elementen voor analyse, meer zelfinzicht en bewustzijn
 • Versterken van zelfleiderschap en de relatie met de ander
 • Omgaan met uitdagingen tegenover ethiek & competenties
 • Groeimentaliteit & verandertaal
   

Module 3 – 11 uur: Mentor coaching & oefeningen

 • Richtlijnen en voorbereiding van ICF dossier
 • Versterk je coaching praktijken door observatie
 • Geef / ontvang feedback voor verdere ontwikkeling
 • 4 x 2 uur online in groep
 • 3 x 1 uur individueel
0

Data van onze trajecten 

Ontdek de data van onze ICF-trajecten

Interesse? 
Kom naar onze online infosessie op 1 februari 2024
 

Praktisch

Jouw investering

 • Module 1 – € 1.650 + btw
 • Module 2 –  € 1.250 + btw
 • Module 3 –  € 920 + € 180 (eindassessment) + btw

De subsidiemaatregel KMO-portefeuille is van toepassing als de opleiding aangewend wordt ter ondersteuning van het personeelsmanagement van het eigen bedrijf. 
 

Annulering & terugbetaling

Je deelname aan de coaching opleiding kan je schriftelijk of per e-mail annuleren met volgende annuleringsvoorwaarden:

 • > 5 weken vooraf: geen annuleringskosten
 • Tussen 5 en 2 weken vooraf: 50% van je inschrijving
 • < 2 weken: je betaalt 100% van je inschrijving
0
50-50
rechts

Sinds juli 2021 is het opleidingsprogramma van de Coaching Academy van Skill BuilderS geaccrediteerd door ICF (International Coach Federation). Zo kan Skill BuilderS voortaan de studenten certificeren die het opleidingsprogramma in haar Coaching Academy succesvol doorlopen via het ACSTH-pad.

Al onze coaches in onze Coaching Academy zijn ICF Certified.

0

NIEUW: Verdiepingsmodule

Provocatieve stijl in coachen

Op 4 maart 2024 start onze eerste 3-daagse opleiding Provocatief Coachen. Deze opleiding komt vanaf 2024 in aanmerking voor coaching credits.

Interesse? Aarzel niet en kom naar onze online infosessie op 14 december 2023 of 8 februari 2024 om 19u.

0
50-50
midden

Leer van experten

Ontdek ons team

Ook onze eigen ervaren coaches zijn werkzaam in onze Coaching Academy.

Voor het mentorship werkt Skill BuilderS samen met Philippe Declercq, Master Certified Coach, PCC Assessor, Mentor Coach en Certified Supervisor en programma-directeur van Declercq & Associates. 

0
50-50
midden

Interesse?

Schrijf je meteen in

0
50-50
midden

Ons team van ICF Certified Coaches en facilitatoren staat voor je klaar

Brinda

Brinda Priem

Als Associate Certified Coach (ACC), trainer en facilitator van de ICF Certified opleiding is Brinda ook projectmatig verantwoordelijk voor het programma. Opleiden, begeleiden en inspireren van mensen zijn haar hobby, passie en levensmissie. Zij gebruikt een hart-tot-hart, op maat en oplossingsgerichte aanpak voor professionele en persoonlijke uitdagingen, ontdekking van talenten, ontplooiing en welzijn.

meer over Brinda Priem read more
Stan Pelckmans, Trainer bij Skill BuilderS

Stan Pelckmans

Stan is Associate Certified Coach (ACC), facilitator van de opleiding en verantwoordelijk voor de innovatie van het programma. Stan helpt anderen graag in het vinden van hun hoger potentieel en in het vinden van de juiste omgeving om dit volledig en duurzaam tot bloei te laten komen. Als Trainer staat hij voor een interactieve stijl en creëert hij graag diepgang door de leerstof echt te laten voelen, authentiek te ervaren. Hij vindt het dan ook keer op keer fantastisch om een groep deelnemers uit te dagen in voelen en denken, met een vernieuwde blik naar de materie te laten kijken en tot slot te zien groeien. 

meer over Stan Pelckmans read more
Philippe De Clercq

Philippe Declercq

Philippe Declercq is Master Certified Coach, PCC Assessor, Mentor Coach en Certified Supervisor. 

Philippe coacht personen en groepen om hun volle potentieel naar boven te halen. Zo kunnen zij zichzelf overstijgen en hun organisaties begeleiden naar een integrale visie. Die omvat autonomie en flexibiliteit, waardentoetsing, verbinding met zichzelf en de wereld, gevoel voor hun acties en succes.

Voor het mentorship werkt Skill BuilderS samen met Philippe Declercq.

meer over Philippe Declercq read more

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid

Inzicht

Een essentieel ingrediënt van een open leercultuur

Psychologische veiligheid en leren in organisaties: ze gaan hand in hand. Dat hebben Elke Ruelens, L&D experte en Matthias Eeckhout, Assessment Manager, ervaren toen ze verschillende invalshoeken samenbrachten voor een project rond psychologische veiligheid binnen Skill BuilderS. 

HR Summit 2023

Geslaagde HR Summit 2023

Nieuws

26 september 2023
De 12de editie van de HR Summit met als thema 'Careers ... still a sustainable track? vond dit jaar opnieuw plaats in het Communicatiehuis in Gent. 

De wereld waarin we leven, verandert razendsnel. Ook loopbanen zijn dynamisch en niet langer lineair en voorspelbaar. Werknemers zijn de regisseur geworden van hun eigen carrière. 

Competentiedenken

Competentiedenken als antwoord op de 'War for Talent'

Inzicht

Wat zijn de uitdagingen van de toekomst en hoe kan HR hier een rol in spelen?
In 2024 verplicht de arbeidsdeal 5 verplichte opleidingsdagen aan te bieden aan medewerkers. Hoe pakt de werkgever dit best aan met een nu al te hoge werkdruk?
Hoe vinden we in de toekomst voldoende personeel? Hoe zal alles verder evolueren met de structurele arbeidskrapte en de 'war for talent'? 

Stuk voor stuk vragen die meerdere Belgische KMO’s wakker houden.
Marieke Van Lysebetten, HR Consultant bij Skill BuilderS, deelt haar inzichten over competentiedenken en legt vanuit haar job de link met de structurele arbeidskrapte.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor