Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-wij.jpg

ICF-Certified Coach Programma

Voor sterk, verbindend en authentiek leiderschap zijn coaching skills van kapitaal belang. Ben je op zoek naar een modulair ICF-Certified Coach programma dat toegang geeft tot ICF-certificering? Dan ben je bij Skill BuilderS aan het goede adres.

Laat je overtuigen op onze online infosessie op 10 september!

 

Waarom een ICF-Certified programma?

Skill BuilderS ondersteunt je om jouw expertise in coaching op te bouwen en biedt een door ICF erkend modulair opleidingsprogramma bestaande uit 3 modules. De opleiding voldoet aan de vereisten ter voorbereiding op je aanvraag tot erkenning als coach bij ICF.

Voor wie is de ICF-coach opleiding bestemd?

 • Professionele coaches die een ICF-certificering willen behalen
 • Managers en leidinggevenden
 • Professionals die persoonlijk willen groeien en hun coaching skills willen ontwikkelen

Laat je inspireren door enkele getuigenissen.

Ontdek de data van onze ICF-trajecten

0

0
Ontdek de brochure in pdf
0
67-33
midden
Visual1

Onze aanpak

 1. De coaching opleiding voldoet aan de vereisten en richtlijnen volgens ICF. Het programma ondersteunt je groei en ontwikkeling en voorziet in verschillende leervormen zoals ervaringsleren, observaties, feedbackmomenten en (zelf)reflectieve opdrachten. Bij de start ontvang je toegang tot een digitaal leerplatform en een persoonlijk werkboek. Het leertraject biedt een boeiende mix van trainingsdagen op onze locatie te Vilvoorde en online interactieve workshops. De ACC parameters, ethische code en competenties vormen belangrijke referenties en een kader voor de tussentijdse observaties en het in kaart brengen van je persoonlijke vorderingen.
   
 2. Na het afronden van de opleiding ontvang je een certificaat waarmee je bij ICF je ACC erkenning kan aanvragen volgens het Level 1 Education pad.
0
50-50
midden

Intake gesprek

Skill BuilderS voorziet een intake gesprek met een Certified Coach uit onze Coaching Academy om jouw motivatie naar waarde te kunnen inschatten. 

Learning Community

Je start een reis van groei en ontwikkeling samen met je medestudenten. Deelnemen betekent dat je tijdens, tussen en na de modules actief met en van elkaar leert door samen te oefenen en te leren vanuit de rol van coach, klant en observator. We waarderen de kwaliteiten en geven voldoende aandacht aan verdieping en verbetering. De modules volgen een tijdlijn die ruimte biedt om met het geleerde aan de slag te gaan en samen regelmatig te reflecteren op beste praktijken en uitdagende aspecten van de coaching praktijk. Het faciliteren van de leermomenten focust op het versterken van de verbinding, de veiligheid en het vertrouwen, individueel en collectief.  

“Our Coaching Academy is a place where coaching starts & never ends”
 

0
ICF
67-33
midden
Visual take aways
Kalender
50-50
midden

Programma

Module 1 – 40 uur: Ontwikkel professionele coaching skills

 • Wat is coaching volgens ICF?
 • Ontdek de coaching ethiek & de competenties
 • Coaching richtlijnen voor procedurele & relationele aanpak
 • Verdiep je coaching skills
 • Ontwikkel je als professionele coach
   

Module 2 – 28 uur: Ontdek en versterk jezelf als coach 

 • Elementen voor analyse, meer zelfinzicht en bewustzijn
 • Versterken van zelfleiderschap en de relatie met de ander
 • Omgaan met uitdagingen tegenover ethiek & competenties
 • Groeimentaliteit & verandertaal
   

Module 3 – 11 uur: Mentor coaching & oefeningen

 • Richtlijnen en voorbereiding van ICF dossier
 • Versterk je coaching praktijken door observatie
 • Geef / ontvang feedback voor verdere ontwikkeling
 • 4 x 2 uur online in groep
 • 3 x 1 uur individueel
0

Data van onze trajecten 

Ontdek de data van onze ICF-trajecten

 

Praktisch

Jouw investering

 • Module 1 – € 1.650 + btw
 • Module 2 –  € 1.250 + btw
 • Module 3 –  € 920 + € 180 (eindassessment) + btw

De subsidiemaatregel KMO-portefeuille is van toepassing als de opleiding aangewend wordt ter ondersteuning van het personeelsmanagement van het eigen bedrijf. 
 

Annulering & terugbetaling

Je deelname aan de coaching opleiding kan je schriftelijk of per e-mail annuleren met volgende annuleringsvoorwaarden:

 • > 5 weken vooraf: geen annuleringskosten
 • Tussen 5 en 2 weken vooraf: 50% van je inschrijving
 • < 2 weken: je betaalt 100% van je inschrijving
0
50-50
rechts

Sinds juli 2021 is het opleidingsprogramma van de Coaching Academy van Skill BuilderS geaccrediteerd door ICF (International Coach Federation). Zo kan Skill BuilderS voortaan de studenten certificeren die het opleidingsprogramma in haar Coaching Academy succesvol doorlopen via het ACSTH-pad.

Al onze coaches in onze Coaching Academy zijn ICF Certified.

0

NIEUW: Verdiepingsmodule

Provocatieve stijl in coachen

Op 17 juni 2024 start de volgende 3-daagse opleiding Provocatief Coachen. Deze opleiding komt vanaf 2024 eveneens in aanmerking voor coaching credits.

Interesse? Aarzel niet en kom naar onze online infosessie op 5 september 2024 om 12u30.

0
50-50
midden

Leer van experten

Ontdek ons team

Ook onze eigen ervaren coaches zijn werkzaam in onze Coaching Academy.

Voor het mentorship werkt Skill BuilderS samen met Philippe Declercq, Master Certified Coach, PCC Assessor, Mentor Coach en Certified Supervisor en programma-directeur van Declercq & Associates. 

0
50-50
midden

Interesse?

Schrijf je meteen in

0
50-50
midden

Ons team van ICF Certified Coaches en facilitatoren staat voor je klaar

Brinda

Brinda Priem

Als Associate Certified Coach (ACC), trainer en facilitator van de ICF Certified opleiding is Brinda ook projectmatig verantwoordelijk voor het programma. Opleiden, begeleiden en inspireren van mensen zijn haar hobby, passie en levensmissie. Zij gebruikt een hart-tot-hart, op maat en oplossingsgerichte aanpak voor professionele en persoonlijke uitdagingen, ontdekking van talenten, ontplooiing en welzijn.

meer over Brinda Priem read more
Stan Pelckmans, Trainer bij Skill BuilderS

Stan Pelckmans

Stan is Associate Certified Coach (ACC), facilitator van de opleiding en verantwoordelijk voor de innovatie van het programma. Stan helpt anderen graag in het vinden van hun hoger potentieel en in het vinden van de juiste omgeving om dit volledig en duurzaam tot bloei te laten komen. Als Trainer staat hij voor een interactieve stijl en creëert hij graag diepgang door de leerstof echt te laten voelen, authentiek te ervaren. Hij vindt het dan ook keer op keer fantastisch om een groep deelnemers uit te dagen in voelen en denken, met een vernieuwde blik naar de materie te laten kijken en tot slot te zien groeien. 

meer over Stan Pelckmans read more
Philippe De Clercq

Philippe Declercq

Philippe Declercq is Master Certified Coach, PCC Assessor, Mentor Coach en Certified Supervisor. 

Philippe coacht personen en groepen om hun volle potentieel naar boven te halen. Zo kunnen zij zichzelf overstijgen en hun organisaties begeleiden naar een integrale visie. Die omvat autonomie en flexibiliteit, waardentoetsing, verbinding met zichzelf en de wereld, gevoel voor hun acties en succes.

Voor het mentorship werkt Skill BuilderS samen met Philippe Declercq.

meer over Philippe Declercq read more

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid, sleutel voor eigenaarschap

Inzicht

Vertrouwen, psychologische veiligheid, … het zijn begrippen die vaak opduiken in een context van teamontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat ze beide essentieel zijn in een organisatie voor de uitbouw van een gezonde en effectieve samenwerkingscultuur.
Een cultuur van psychologische veiligheid zou maken dat medewerkers sneller en meer eigenaarschap opnemen. Hamvraag is: op welke manier kan je als organisatie het eigenaarschap van je medewerkers versterken?
In onderstaand inzichtsartikel zoomt Hilde Brackeva, HR Strategist bij Skill BuilderS, hierop in en reikt alvast 5 praktische tips aan.

Opleiden als oplossing voor aanwerven

Een frisse blik op aanwerven: opleiden als oplossing

Inzicht

De uitdagingen en veranderingen op bedrijfsniveau gaan zodanig snel dat organisaties niet altijd de tijd en middelen hebben om medewerkers via ‘het klassieke proces’ aan te werven en/of op te leiden. Bovendien creëert de war for talent nog een extra obstakel om openstaande vacatures tijdig in te vullen, wat het aanwerven van mensen met de juiste skills en kennis bemoeilijkt, en een impact heeft op de business. Bij Skill BuilderS geloven we sterk in het reskilling en upskilling van medewerkers om duurzaam inzetbaar te zijn én te blijven op de arbeidsmarkt. Aan het woord, Matthias Eeckhout, Manager Assessment & Development bij Skill BuilderS.

Contacteer ons

Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor

Een stappenplan voor een opleidingsplan mét impact

Vul onderstaand formulier in en ontvang een stappenplan voor een opleidingsplan mét impact.
Na het indienen van het formulier ontvang je de downloadbare pdf op het ingevulde e-mailadres.

Let op: Controleer zeker je spam of ongewenste e-mailmap als je de e-mail niet meteen zou ontvangen.