Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/tim-gouw-1K9T5YiZ2WU-unsplash.jpg
Inzicht

To burn on or to burn out? That is not the (right) question

Deze maand verschijnt er een boek over een nieuw ‘fenomeen’ zijnde de ‘burn-on’. Wat houdt dit fenomeen precies in? Is het vernieuwend of toch eerder oude wijn in nieuwe vaten? En kunnen we wat met deze nieuwe term? Is het een meerwaarde voor de praktijk? Ik ga er graag wat dieper op in.

Wat houdt een ‘burn-on’ in?

Een burn-on wordt kortweg omschreven als een toestand waarin je chronisch net niet aan het instorten bent. Je slaapt slecht, bent in je hoofd voortdurend bezig met je werk, je gaat steeds meer tijd en energie investeren in je werk waardoor er steeds minder overblijft voor andere dingen. Je raakt steeds dieper uitgeput, maar toch blijf je doorgaan omdat je ook wel gepassioneerd bent door je werk.

Hierbij wil ik graag de kanttekening maken dat het een fenomeen is dat door enkelingen op deze manier wordt beschreven in boeken en recent dus in de media, maar waarover wetenschappelijk nog niets terug te vinden is, laat staan dat er een definitie is waar consensus over bestaat.

Oude wijn in nieuwe vaten?

Als we gaan kijken naar de omschrijving die gegeven wordt aan het fenomeen ‘burn-on’ dan doet dat heel erg denken aan wat we tot nu toe kennen als een vroegtijdig stadium van burn-out waarbij men nog overmatig investeert in het werk om alles klaar te krijgen. Men merkt dat het werk te veel wordt om klaar te krijgen binnen de werktijd op de manier waarop men het graag afwerkt en gaat harder werken of langer werken om hier toch in te slagen. In dit vroegtijdig stadium ziet men ook de eerste fysieke symptomen opduiken, misschien een aantal keer de huisarts raadplegen met diffuse klachten. Men wordt onzekerder. En ten slotte merkt men dat het werk een negatieve invloed heeft op het privé-leven.

Het is dit overmatig investeren en negeren van de eerste symptomen (of eigenlijk de eerste alarmsignalen) dat uiteindelijk leidt tot het eindstadium van burn-out waar mensen inderdaad gaan instorten, uitgeput zijn, in ziekteverlof gaan en een risico lopen dat de burn-out escaleert naar een depressie.

Dus to burn on or to burn out. That is not the question, als je het mij vraagt. De burn-on is niet meer of niet minder dan wat we nu kennen als een vroegtijdig stadium van burn-out, en zal zonder de nodige veranderingen dan ook leiden tot een effectieve burn-out.

Heeft het dan een meerwaarde om te gaan spreken van ‘een burn-on’

Oké, niets nieuws dus die ‘burn-on’, maar heeft het wel een meerwaarde om die nieuwe term te gebruiken? Zelf zie ik één grote valkuil bij het gebruik van deze term, namelijk de illusie dat je kan blijven branden, dat jouw kaarsje nooit zal uitgaan en dat je op deze manier kan blijven doorgaan.

Alsof er mensen zijn die opbranden, de zwakken, en dat er mensen zijn, uit het betere hout gesneden, die kunnen blijven branden tot in de eeuwigheid, die een onuitputtelijk bron van energie hebben. Mijn ervaring in burn-outbegeleiding tot nu toe leert mij dat héél véél mensen die al voor héél lange tijd aan het doorgaan waren, er nooit aan dachten dat dit hen zou overkomen. Zelfs niet in een burn-out geloofden. Maar uiteindelijk zijn ze toch uitgeput geraakt en hebben ze klachten ontwikkeld die te ernstig waren om aan de slag te kunnen blijven.

De meerwaarde van dit nieuwsbericht zit hem vooral in het feit dat dit vroegtijdig stadium en de kenmerken die erbij horen in de media komen en de nodige aandacht krijgen, zodat mensen zich erin kunnen herkennen en gaan ingrijpen voor het te laat is. Hoe vroeger je erbij bent, hoe makkelijker het herstel verloopt!

Graag aan de slag met je “burn-on”?

Neem een kijkje op onze Less Stress Academy (skillbuilders.be)

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Parental Mental Health Day

27 januari - Parent Mental Health Day

Inzicht

Uit een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat maar liefst 82% van alle ouders zich dikwijls overspoeld voelt en geïsoleerd van vrienden en familie. We weten uit onderzoek dat het geluksniveau piekt tijdens de zwangerschap, maar daalt na de geboorte. Ja, het ouderschap is prachtig en graag zien krijgt een hele nieuwe dimensie, maar het is ook slaaptekort, onzekerheid, frustratie, verlies van vrijheid, … Er komt een nieuwe rol bij en er moet een balans gezocht worden met al die andere rollen die er daarvoor waren. Zo is er de combinatie gezin en werk. Saskia Poelmans, psycholoog en coach stress & burn-out, deelt haar inzichten.

pauze in de natuur

Als vakantie de pauzeknop doet induwen

Inzicht

Er even helemaal uit zijn en herbronnen, dat is vakantie voor onze coach Kimberly. Ze doet haar job met heel veel passie, maar op tijd en stond heeft ze ook nood aan vakantie. Niet enkel om te herbronnen, maar soms ook om met haar neus keihard tegen de muur te botsen. Doorgaans razen we in een hels tempo door de week en is het alweer maandag voor je het goed en wel beseft. Enthousiasme en goesting zijn dan ook haar grootste sterktes én valkuilen waardoor haar TGV (inderdaad, die hogesnelheidstrein) razendsnel blijft doorgaan. Lees en ontdek met welke handvaten Kimberly aan de slag is gegaan om haar pauzeknop vaker in te drukken.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor