Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Training%20met%20impact%20en%20leerengagement.jpg
Inzicht

Het belang van leerengagement

'Hoe leren mensen?' Bij Skill BuilderS staan we hier regelmatig bij stil. In onze trainingen en workshops houden we regelmatig de vinger aan de pols en bekijken kritisch waar we het leerproces nog kunnen optimaliseren. Onderzoek naar hoe mensen leren, staat bovendien niet stil, en wij dus ook niet. Elke Ruelens, L&D Expert bij Skill BuilderS, licht toe. 

Als je op Google intikt 'Hoe leren mensen?', kom je meteen terecht bij Kolbs leerstijlen (doener, dromer, denker, beslisser) en -fasen. Artikels over leerstijlen, -strategieën, -fasen … Veel nieuws kwamen we niet tegen; onze honger was niet gestild.
Het daagde ons dat we niet de juiste vraag stelden. Ja, we weten dat mensen leren op verschillende manieren en in fasen. En dat de ene manier effectiever is dan de andere. Maar hoe kunnen wij als trainer/coach waarnemen of mensen effectief aan het leren zijn tijdens een training? Met die vraag zijn we dan ook verder gegaan.
 

Hoe neem je waar of

mensen effectief aan het leren zijn?
 

Learner engagement of leerengagement, de betrokkenheid die deelnemers vertonen in het leerproces, is een belangrijke metric om te kijken hoeveel impact je maakt met je trainingen.

Waarom learner engagement? Geëngageerde mensen tonen meer motivatie en toewijding in het leerproces, en hebben een grotere kans het leerproces succesvol af te werken. Ze onthouden meer van de leerinhoud en weten deze beter toe te passen. Of, om het van de andere kant te benaderen: zodra iemand de interesse verliest en afgeleid raakt, stopt het leren.

Learner engagement verwijst naar de mate waarin iemand met aandacht, interesse en nieuwsgierigheid bezig is met een leeractiviteit. En daarbinnen kijken we naar twee elementen: aan de ene kant bekijken we kwantiteit:

  • Hoeveel tijd wordt er gespendeerd aan leeractiviteiten?
  • Hoeveel leeractiviteiten worden gestart en afgerond?

Aan de andere kant beschouwen we kwaliteit - en dat is minstens even belangrijk. Hoe kwaliteitsvol wordt de leertijd benut?

  • Zit een deelnemer gewoon te luisteren naar een praatje?
  • Of gaat hij ook actief aan de slag met de leerinhoud door vragen te stellen?
  • Legt hij zaken uit? Legt hij de link met de eigen context?
  • Voert hij opdrachten uit?
  • Is de deelnemer gemotiveerd om deel te nemen?

Bij elke workshop of training die we bij Skill BuilderS geven, wordt learner engagement dan ook als een belangrijk uitgangspunt gebruikt. Onze trainers en coaches bouwen hun leeractiviteiten op aan de hand van enkele concrete handvaten om de impact zo groot mogelijk te maken.

Wil je hierover van gedachten wisselen?

Contacteer Elke Ruelens, L&D Expert

 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid

Inzicht

Een essentieel ingrediënt van een open leercultuur

Psychologische veiligheid en leren in organisaties: ze gaan hand in hand. Dat hebben Elke Ruelens, L&D experte en Matthias Eeckhout, Assessment Manager, ervaren toen ze verschillende invalshoeken samenbrachten voor een project rond psychologische veiligheid binnen Skill BuilderS. 

HR Summit 2023

Geslaagde HR Summit 2023

Nieuws

26 september 2023
De 12de editie van de HR Summit met als thema 'Careers ... still a sustainable track? vond dit jaar opnieuw plaats in het Communicatiehuis in Gent. 

De wereld waarin we leven, verandert razendsnel. Ook loopbanen zijn dynamisch en niet langer lineair en voorspelbaar. Werknemers zijn de regisseur geworden van hun eigen carrière. 

Competentiedenken

Competentiedenken als antwoord op de 'War for Talent'

Inzicht

Wat zijn de uitdagingen van de toekomst en hoe kan HR hier een rol in spelen?
In 2024 verplicht de arbeidsdeal 5 verplichte opleidingsdagen aan te bieden aan medewerkers. Hoe pakt de werkgever dit best aan met een nu al te hoge werkdruk?
Hoe vinden we in de toekomst voldoende personeel? Hoe zal alles verder evolueren met de structurele arbeidskrapte en de 'war for talent'? 

Stuk voor stuk vragen die meerdere Belgische KMO’s wakker houden.
Marieke Van Lysebetten, HR Consultant bij Skill BuilderS, deelt haar inzichten over competentiedenken en legt vanuit haar job de link met de structurele arbeidskrapte.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor