Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/Training%20met%20impact%20en%20leerengagement.jpg
Inzicht

Het belang van leerengagement

'Hoe leren mensen?' Bij Skill BuilderS staan we hier regelmatig bij stil. In onze trainingen en workshops houden we regelmatig de vinger aan de pols en bekijken kritisch waar we het leerproces nog kunnen optimaliseren. Onderzoek naar hoe mensen leren, staat bovendien niet stil, en wij dus ook niet. Elke Ruelens, L&D Expert bij Skill BuilderS, licht toe. 

Als je op Google intikt 'Hoe leren mensen?', kom je meteen terecht bij Kolbs leerstijlen (doener, dromer, denker, beslisser) en -fasen. Artikels over leerstijlen, -strategieën, -fasen … Veel nieuws kwamen we niet tegen; onze honger was niet gestild.
Het daagde ons dat we niet de juiste vraag stelden. Ja, we weten dat mensen leren op verschillende manieren en in fasen. En dat de ene manier effectiever is dan de andere. Maar hoe kunnen wij als trainer/coach waarnemen of mensen effectief aan het leren zijn tijdens een training? Met die vraag zijn we dan ook verder gegaan.
 

Hoe neem je waar of

mensen effectief aan het leren zijn?
 

Learner engagement of leerengagement, de betrokkenheid die deelnemers vertonen in het leerproces, is een belangrijke metric om te kijken hoeveel impact je maakt met je trainingen.

Waarom learner engagement? Geëngageerde mensen tonen meer motivatie en toewijding in het leerproces, en hebben een grotere kans het leerproces succesvol af te werken. Ze onthouden meer van de leerinhoud en weten deze beter toe te passen. Of, om het van de andere kant te benaderen: zodra iemand de interesse verliest en afgeleid raakt, stopt het leren.

Learner engagement verwijst naar de mate waarin iemand met aandacht, interesse en nieuwsgierigheid bezig is met een leeractiviteit. En daarbinnen kijken we naar twee elementen: aan de ene kant bekijken we kwantiteit:

  • Hoeveel tijd wordt er gespendeerd aan leeractiviteiten?
  • Hoeveel leeractiviteiten worden gestart en afgerond?

Aan de andere kant beschouwen we kwaliteit - en dat is minstens even belangrijk. Hoe kwaliteitsvol wordt de leertijd benut?

  • Zit een deelnemer gewoon te luisteren naar een praatje?
  • Of gaat hij ook actief aan de slag met de leerinhoud door vragen te stellen?
  • Legt hij zaken uit? Legt hij de link met de eigen context?
  • Voert hij opdrachten uit?
  • Is de deelnemer gemotiveerd om deel te nemen?

Bij elke workshop of training die we bij Skill BuilderS geven, wordt learner engagement dan ook als een belangrijk uitgangspunt gebruikt. Onze trainers en coaches bouwen hun leeractiviteiten op aan de hand van enkele concrete handvaten om de impact zo groot mogelijk te maken.

Wil je hierover van gedachten wisselen?

Contacteer Elke Ruelens, L&D Expert

 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Is burn-out besmettelijk?

Is een burn-out besmettelijk?

Inzicht

Burn-out wordt verspreid als een infectieziekte. Dat was de conclusie van een intrigerend onderzoek dat onlangs belicht werd door professor Anseel in een column in De Tijd. Onderzoekers volgden over een periode van 12 jaar Deense werknemers. Blijkt dat werknemers die tewerkgesteld waren in een bedrijf waar veel medische diagnoses gesteld werden in verband met angst, depressie en burn-out vervolgens terechtkomen in een bedrijf waar vervolgens deze diagnoses ook toenemen. Zelfs als deze werknemers zelf geen diagnose hebben gekregen. Conclusie? Werknemers zijn onbewust drager van een mentale stoornis en kunnen daarmee anderen aansteken. Net zoals je soms onbewust drager bent van een virus en het kan doorgeven zonder zelf ziek te worden. Straffe uitspraak, vond onze collega Saskia Poelmans, Psycholoog outplacement & stress- en burn-outbegeleiding, en ging verder op onderzoek.

HR Summit 2022

Geslaagde HR Summit 2022

Nieuws

De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
 

Verbinding met je klant: toopic in de Sales Academy van Skill BuilderS

Hoe zorg je voor een optimale klantenverbinding?

Inzicht

Verkopen is zoveel meer dan een deal binnenhalen. Vaak lijkt het te gaan over winnen. Maar als je je focust op winnen, verlies je iets heel belangrijks uit het oog: de verbinding met je (potentiële) klant. Om je optimaal te verbinden met je klant is het cruciaal om elke stap in het verkoopproces aan te passen aan je (potentiële) klant. Zo creëer je een bepaalde gemoedstoestand bij hem of haar en kan je verder werken op de verbinding met je klant.
 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor