We blijven geconnecteerd,
persoonlijk zoals altijd,
digitaal nog meer dan vroeger

Ontdek onze digitale oplossingen

Uw bedrijf in transformatie?

Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/kids_with_lights_on_head.jpg
Nieuws

Succesvolle editie van Job Fair on Air

Op dinsdag 7 juli vond ‘Job Fair on Air’ plaats. Tijdens een boeiende webinar maakten 6 deelnemende bedrijven kennis met een 14-tal coachees die zich kort en krachtig voorstelden aan de hand van een aantrekkelijke elevator-pitch die vooraf ingeblikt was. 

Ook in het ‘nieuwe normaal’ blijft Skill BuilderS geconnecteerd met haar klanten, prospecten en coachees. Persoonlijk zoals altijd, digitaal nog meer dan vroeger. 

Begin dit jaar, nog vóór de coronacrisis, waren onze jobcoaches Esther Gielen, Saskia Poelmans, Silke Floes en Goele Nullens al op zoek naar efficiënte en dynamische alternatieven voor een klassieke jobbeurs. Het originele concept van ‘Job Fair on Air’, een inspirerende webinarversie van een traditionele jobbeurs, zag snel het levenslicht.

Succesvolle editie

Op dinsdag 7 juli organiseerde Skill BuilderS een boeiende webinar waaraan 6 bedrijven en een 14-tal coachees deelnamen. De coachees stelden zich kort en krachtig voor aan de hand van een aantrekkelijke elevator-pitch die vooraf ingeblikt was. De elevator-pitch is een korte presentatie van jezelf – die je bij wijze van spreken in de tijd dat je iemand tegenkomt in de lift zou kunnen geven – om je gesprekspartner nieuwsgierig te maken naar wie je bent en wat je te bieden hebt.

De 6 deelnemende bedrijven allen actief binnen verkoop, hadden vooraf kenbaar gemaakt naar welke profielen ze heel concreet op zoek zijn: verkoop (supermarkt en kleding), klantendienst en een klusjesman.

Nadat jobcoach Silke Floes de deelnemende bedrijven hartelijk verwelkomd had, praatte ze de pitches van onze coachees aan elkaar. Jobcoach Esther Gielen modereerde de webinar. In de Q&A kregen de bedrijven de mogelijkheid om vragen te stellen en hun interesse in één of meerdere kandidaten aan te stippen.

Deze editie van Job Fair on Air was opnieuw een succes. Met 6 coachees werd meteen een afspraak ingepland voor verdere bespreking.

Jobcoach Silke Floes licht toe: ‘Dit digitale alternatief voor de klassieke jobbeurs is zeer laagdrempelig. Als deelnemend bedrijf hoef je je niet te verplaatsen. Je volgt vanaf je werkplek de webinar en maakt kennis met de kandidaten. Als bedrijf laat je vooraf weten welke profielen je precies zoekt. Wij van onze kant trachten de talenten te matchen en bereiden onze coachees maximaal voor.

In onze begeleidingen zit een opleiding ‘elevator-pitch’ vervat. Zo leren onze coachees hoe ze binnen 1 minuut zichzelf kort en krachtig kunnen voorstellen. De coachees die in aanmerking komen voor de vacatures van de deelnemende bedrijven, bereiden vooraf samen met hun coach hun elevator-pitch voor. Het is de bedoeling dat we in de toekomst ook met ‘live’ pitches zullen werken.’

Interesse?

Bel Silke Floes, jobcoach Skill BuilderS op het nummer 011 360 071 of mail naar silke@skillbuilders.be

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

De 7 V's van je innerlijk kompas

Inzicht
De 7 V's van je innerlijke kompas, ook in crisissituaties

De 7 V's van je innerlijk kompas

Crisissituaties brengen heel wat emoties met zich mee. En die emoties zijn soms zelfs zo heftig dat ze ons compleet overspoelen of bevriezen. Hoe kan je er nu voor zorgen dat je niet voorbijgaat aan die emoties maar tegelijkertijd ook wel je pad blijft volgen en groeit? Geïnspireerd op de adviezen van Dr. Jim Taylor geeft onze expert loopbaancoach Anouk Smets enkele handvaten om in tijden van crisis je innerlijk kompas terug te vinden en meester te blijven over de weg die je wil bewandelen. 

Skill BuilderS nam deel aan het online Insights-event van Welqome/VFU

Nieuws
Skill BuilderS nam deel aan het online Insights-event van Welqome/VFU

Skill BuilderS nam deel aan het online Insights-event van Welqome/VFU

Ook in het ‘nieuwe normaal’ blijft Skill BuilderS sterk geconnecteerd met haar coachees. Persoonlijk zoals altijd, digitaal nog meer dan vroeger. Zo nam Skill BuilderS op donderdag 11 juni met een 30-tal jonge werkzoekenden uit Oost-Vlaanderen, deel aan het online Insights-event georganiseerd door Welqome/VFU.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor