Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/man%20met%20kerst.jpg
Inzicht

Wat staat goede beslissingen in de weg?

Nu het volop kerstperiode is, moeten velen onder ons nog op zoek naar kerstcadeaus. Je wil graag het perfecte, leuke, memorabele én binnen het beperkte budget passende cadeautje op de kop tikken, maar de keuzestress overvalt je. Je kan niet beslissen. Al te vaak ligt de oplossing, onder tijdsdruk, in het aanpassen van de criteria of hun gewicht. Het mag toch iéts duurder zijn. Zo perfect hoeft ook weer niet. Je beslist en koopt het geschenk.

Is dit voorbeeld voor jou herkenbaar? Kan jij soms moeilijk de knoop doorhakken? Stel je jezelf de juiste vragen? Hanteer je het correcte beslissingsproces? Rien Vanyzere, psycholoog en trainer/consultant bij Skill BuilderS, zoomt in op het belang van elke stap in het beslissingsproces. 

Is kiezen verliezen?

Een fijn kerstcadeau heeft doorgaans een beperkte impact. Toch nemen we vaak ook beslissingen met een veel grotere impact op dezelfde manier. We starten met goede intenties, een duidelijk objectief, heldere criteria….en gaandeweg komt er door allerlei factoren wat ‘ruis’ op. Op de motivatie, de ambitie, de mogelijkheden. Onze initieel kritische, bewuste blik wordt wat waziger, er komen andere prioriteiten op de radar. Er is tijdsdruk, de behoeften van de ‘klant’ zijn onduidelijk, er zijn financiële restricties, het is niet duidelijk wie uiteindelijk moet beslissen en op welke manier…. 

0
Kritisch denken en beslissen
67-33
midden

Hoe nemen we goede beslissingen?

Voor het nemen van minder goede beslissingen, betalen we een hoge prijs. Voor een gemiddeld Fortune-500 bedrijf met name zo’n 250 miljoen dollar per jaar, volgens een onderzoek van McKinsey. Mensen zijn geneigd om onder tijds- en andere druk allerlei denkfouten te maken of ze durven niet beslissen.

Soms wordt er wél beslist, maar de beslissing wordt onvoldoende gecommuniceerd, geïmplementeerd of geëvalueerd – waardoor al het goede voorbereidende werk grotendeels zinloos wordt. 

Wanneer we stappen in het beslissingsproces overslaan, weten we dat de beslissing minder goed zal zijn. Het is essentieel om bij het begin van het proces alle mogelijke stappen in kaart te brengen, om er vervolgens stap voor stap met een kritische geest door te gaan. 

Hoe komen we tot gedragen beslissingen?

Vanaf het voorjaar 2024 biedt Skill BuilderS een opleiding ‘kritisch denken en beslissen’ aan. Wat leer je er o.a.?

  • Hoe stel je de juiste vragen?
  • Hoe hanteer je het juiste beslissingsproces?
  • Hoe stel je de juiste criteria vast? 

om finaal de juiste beslissingen te nemen ... en nog zoveel meer.

Interesse?

Wil jij informatie kritisch kunnen verwerken en op basis daarvan de juiste beslissingen nemen?

Ontdek onze opleiding 'Kritisch denken & beslissen'

Wil je hierover van gedachten wisselen? Contacteer Rien

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid, sleutel voor eigenaarschap

Inzicht

Vertrouwen, psychologische veiligheid, … het zijn begrippen die vaak opduiken in een context van teamontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat ze beide essentieel zijn in een organisatie voor de uitbouw van een gezonde en effectieve samenwerkingscultuur.
Een cultuur van psychologische veiligheid zou maken dat medewerkers sneller en meer eigenaarschap opnemen. Hamvraag is: op welke manier kan je als organisatie het eigenaarschap van je medewerkers versterken?
In onderstaand inzichtsartikel zoomt Hilde Brackeva, HR Strategist bij Skill BuilderS, hierop in en reikt alvast 5 praktische tips aan.

Opleiden als oplossing voor aanwerven

Een frisse blik op aanwerven: opleiden als oplossing

Inzicht

De uitdagingen en veranderingen op bedrijfsniveau gaan zodanig snel dat organisaties niet altijd de tijd en middelen hebben om medewerkers via ‘het klassieke proces’ aan te werven en/of op te leiden. Bovendien creëert de war for talent nog een extra obstakel om openstaande vacatures tijdig in te vullen, wat het aanwerven van mensen met de juiste skills en kennis bemoeilijkt, en een impact heeft op de business. Bij Skill BuilderS geloven we sterk in het reskilling en upskilling van medewerkers om duurzaam inzetbaar te zijn én te blijven op de arbeidsmarkt. Aan het woord, Matthias Eeckhout, Manager Assessment & Development bij Skill BuilderS.

Iedereen een coach

Coaching als katalysator van zelfreflectie

Inzicht

In het leven worden we vaak geconfronteerd met abstracte concepten, zoals persoonlijke groei, succes, en geluk. Hoewel deze concepten inspirerend en zingevend kunnen zijn, kunnen ze ook vaag en overweldigend aanvoelen. Een professionele coach kan ons ondersteunen om dergelijke 'vage' concepten te vertalen in concrete doelen, om zelfreflectie te stimuleren en zo resultaten te behalen. Brinda Priem en Stan Pelckmans, beiden ICF Certified coach, illustreren dit aan de hand van een praktijkvoorbeeld. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor