Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/micheile-henderson-zvprbbmt8qa-unsplash.jpg
Inzicht

Wat kost outplacement?

In deze moeilijke tijden is de eerste vraag in het kader van outplacement vaak: Wat kost outplacement nu eigenlijk? Of: Waarom moet ik dat als werkgever betalen? Kan ik korting krijgen? Kan ik een afbetalingsplan krijgen? Stuk voor stuk logische vragen van ondernemers die, getroffen door de crisis, mensen moeten laten gaan. Jens Van Mol, Managing Partner bij Skill BuilderS, geeft hierop alvast enkele antwoorden.

Wat kost outplacement?

Een outplacement van 1 jaar begeleiding en ondersteuning kost standaard (excl. btw) tussen € 1.800 en € 5.500. Exclusieve programma’s kunnen tot € 15.000 of meer bedragen.

De prijs varieert naargelang het programma dat aan de ontslagen werknemer aangeboden wordt. Zo zal begeleiding meer of minder in groep ofwel individueel gegeven worden. Daarnaast worden er veel extra’s aangeboden zoals opleidingen, digitale tools, expertenadvies, jobevents, administratieve ondersteuning,... Dit alles heeft invloed op de prijs.

Waarom moet ik als werkgever betalen?

De werkgever reikt de ontslagen werknemer de handvaten om een nieuwe job te vinden. Hij biedt outplacement aan voor die werknemers die een opzeg- of verbrekingsvergoeding hebben van 30 weken of meer. Ook werknemers die geen 30 weken opzeg hebben, maar ouder dan 45 jaar zijn en minimum 1 jaar in dienst, krijgen een outplacementaanbod door de werkgever.

Tegelijk neemt de werknemer ook zelf zijn loopbaan in handen te nemen. In het geval van een verbreking met minimum 30 weken maakt het outplacement deel uit van de ontslagvergoeding.

In de andere gevallen komt de kost van het outplacement bovenop de opzegvergoeding. Ook al ontslaat geen enkele werkgever graag, valt deze kost voor de werkgever soms moeilijk. Zeker als de relatie met de werknemer verzuurd is.

Als werkgever heb je er echter alle belang bij dat je op de best mogelijke manier afscheid neemt. We leven in een kleine wereld. Maak de werknemer duidelijk dat jullie samenwerking dan wel eindigt, maar dat je hem/haar met outplacement alle steun wil geven om een nieuwe job te vinden. Maak van je ex- werknemers ambassadeurs. Zo zijn er ook werkgevers die hun mensen outplacement aanbieden zonder dat ze daar de wettelijke verplichting toe hebben.

We zoeken met elke ondernemer uit welk programma het meest aangewezen is voor de ontslagen werknemer. We kijken ook voor de werkgever na of er een tussenkomst – of soms zelfs volledige (terug)betaling - is door de sector. Daarenboven voeren we alle administratieve verplichtingen voor hem/haar uit.

Kan ik korting krijgen?

Vandaag horen we regelmatig dat we in deze coronatijden ongetwijfeld zeer goede zaken doen in outplacement. “De één zijn dood is de ander zijn brood”.

We hebben het inderdaad druk. We zijn nu éénmaal de “eerste hulp” van de arbeidsmarkt. De EHBO die mensen opvangt, ondersteunt en terug aan een job helpt.

De begeleidingen zijn vandaag intenser en duren gemiddeld langer dan in normale tijden om tot een duurzaam resultaat te komen. Werknemers die ontslagen worden, zijn – nu nog meer dan anders - zeer onzeker over de toekomst. Het extra aantal personen in begeleiding compenseert de extra inspanningen. Daardoor verandert de prijs van het outplacement niet.

Kan ik een afbetalingsplan krijgen?

Met werkgevers die het moeilijk hebben, maken we een afbetalingsplan op. We kijken met hen wat financieel haalbaar is en binnen welke periode. Dit brengt ook voor ons enige financiële onzekerheid mee. Maar als ondernemers moet je elkaar vertrouwen. En weer verder bouwen aan de toekomst. Vérder met ieders talent naar werk – plek – geluk.

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Laat het ons weten via telefoon op 053/85 77 70 of via mail. Wij luisteren en helpen je graag verder. 

 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

HR Summit 2022

Geslaagde HR Summit 2022

Nieuws

De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
 

Fail to succes

Omgaan met tegenslagen...

Inzicht

Ik durf te stellen dat ik in mijn leven al wel wat watertjes doorzwommen heb qua tegenslagen. Zowel op persoonlijk, sportief, fysiek, mentaal als professioneel vlak. ‘Harde kloppen van de hamer krijgen’, ‘hitting rockbottom’, ‘het bos door de bomen niet meer zien’ (of was dit nu omgekeerd? 😊), me angstig en onzeker voelen, …  Telkens opnieuw de kracht vinden – mits hulp van vele mensen en netwerk – om jezelf te herpakken, te leren, te groeien en uiteindelijk wel sterker eruit te komen. Ik weet het, het kan ‘corny’ en ‘cliché’ klinken, anderzijds liggen hierin veel waarheden.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor