Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner13.jpg

Veelgestelde vragen loopbaanbegeleiding

We krijgen elke dag heel wat vragen van (toekomstige) coachees over loopbaanbegeleiding. Hieronder lijsten we de meest gestelde even op. Staat jouw vraag er niet tussen? Geef ons een seintje.

Zal mijn werkgever weten dat ik loopbaanbegeleiding volg?

Je loopbaanbegeleiding is volledig privé. Je werkgever weet er dus niets van als jij dat niet wilt. Enkel wie jij erover vertelt, is op de hoogte. We garanderen jouw privacy en zetten dat ook op papier in een geschreven overeenkomst.

Hoeveel uur loopbaanbegeleiding heb ik nodig?

Elke loopbaanbegeleiding is uniek. We gaan ervan uit dat je 8u nodig hebt om het antwoord te vinden op vragen zoals ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik (niet)?’, ‘Waar liggen mijn interesses en verwachtingen?’, ‘Waaruit haal ik energie?’, ‘Wat zijn mijn waarden?’, ‘Wat wil ik bereiken?’ en ‘Hoe ga ik daar geraken?’ Maar als je na 4u alleen verder kan – en dat gebeurt regelmatig – dan zeggen we jou dat.

Wat als het niet klikt met mijn coach?

We doen er alles aan om de coach te vinden die bij jou en je uitdaging past. Maar heel af en toe regelen we – als dat nodig is - een match met een andere coach die wel bij jou past. Daar mag je op rekenen.

Hoe weet ik of jullie mij het best zullen helpen?

Ontdek alvast waarom coachees voor ons kiezen. En weet dat we er tijdens het vrijblijvend kennismakingsgesprek alles aan doen om de coach te vinden die bij jou past. Hebben we niet het gevoel dat we jou kunnen helpen? Dan zeggen we dat gewoon. En verwijzen we jou door waar mogelijk.

Wat als ik er na 8 uur nog niet uit ben?

Om jou meteen gerust te stellen: zowat al onze coachees (907 vorig jaar!) ronden na 8u begeleiding het traject tevreden af. Daar zorgt onze bewezen aanpak voor. Ben jij na 8u toch nog niet zover? Dan vinden we samen de best mogelijke oplossing.

Kan de loopbaanbegeleiding bij mij thuis?

We promoten dit niet. Maar waarom niet, als dit voor jou de beste oplossing zou zijn?

Heb ik recht op loopbaancheques?

Als je aan deze 4 voorwaarden voldoet bij je aanvraag, dan heb je recht op loopbaancheques:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je werkte in de laatste 2 jaar minimum 1 jaar als werknemer of zelfstandige.
  • Je kreeg de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Naast deze algemene voorwaarden zijn er nog enkele uitzonderingen waarbij je toch recht hebt op loopbaancheques. Je vindt alle up-to-date informatie op de site van de VDAB of bij onze loopbaanconsulente Ellen.

Heb ik recht op loopbaancheques tijdens mijn opzeg?

Zolang je nog onder contract staat, kan je loopbaancheques aanvragen. Ook al gebruik je ze pas wanneer je al werkzoekend bent. Let op: je kan slechts één loopbaancheque (4u) per keer bestellen, voor de volgende moet je wachten tot je 4u coaching hebt gekregen. Ben je op dat moment al werkzoekend, dan heb je helaas geen recht meer op loopbaancheques.

Hoe bestel ik loopbaancheques?

Dat kan via de VDAB-site of via het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8u tot 19u). Tip: als je zelfstandig bent of je in een specifieke situatie bevindt, dan bestel je je loopbaancheques best telefonisch. Alle info over het bestelproces vind je op de VDAB-site.

Hoe lang duurt het voor ik mijn loopbaancheques krijg?

Na je aanvraag checkt de VDAB of je recht hebt op loopbaancheques. Is dat het geval, dan krijg je een betalingsuitnodiging. Na je betaling ontvang je de loopbaancheques normaalgezien binnen 6 werkdagen per e-mail. Is dat niet het geval, dan bel je best even naar het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8u tot 19u).

Waar gaat mijn loopbaanbegeleiding door?

Altijd bij jou in de buurt. Op onze site staan al onze locaties. Het zijn er 200 en ze liggen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Er is er dus zeker één in de buurt van jouw huis of werk. Onze coaches zijn flexibel: elke coaching kan doorgaan op een andere locatie en zelfs bij jou thuis.

Loopbaanbegeleiding ’s avonds of in het weekend, kan dat?

Zeker. Wij passen ons aan jouw agenda aan en zoeken samen het moment dat voor jou past. Tip: denk al even na over je ideale dag en uur voor je ons contacteert.

Wie wordt mijn loopbaancoach?

Dat vertellen we jou graag tijdens het vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we jouw verwachtingen uitvoerig bespreken. Zo vinden we de gewenste locatie en het tijdstip, en natuurlijk de coach die bij jou past. Je krijgt dan meteen ook zijn/haar rechtstreekse contactgegevens.

Ik kreeg recent al loopbaanbegeleiding, wat nu?

Geen nood! Gebruikte je al één cheque, dan heb je nog altijd een cheque over en heb je dus recht op 4u coaching. Als je die eerste cheque bij ons besteedde, dan plannen we je nieuwe coaching in bij dezelfde of een andere coach, zoals jij wil. Gebruikte je al twee cheques, dan doen we jou graag een vrijblijvend voorstel op maat. Geef ons een seintje!

Ik ben zelfstandig, heb ik recht op loopbaancheques?

Absoluut, je geniet van dezelfde voorwaarden als werknemers. Bestel je loopbaancheques best via het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8u tot 19u).

Wanneer kan ik een afspraak krijgen?

Als je op hete kolen zit en vooruit wil, dan begrijpen we dat zeker. Afhankelijk van je coach, tijdstip en locatie krijg je een afspraak binnen 1 à 2 weken. Soms kan het al binnen enkele dagen! Kon je ons niet meteen bereiken? Dan bellen we jou sowieso binnen 48u terug voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kunnen jullie me bellen na de kantooruren?

Jij kan ons doorlopend bereiken op werkdagen tussen 8u en 17u30. Past dat niet, dan bellen we jou graag ’s avonds terug. Geef een seintje via het contactformulier en we nemen binnen 48u contact op, op het tijdstip dat jou het best past.

Staat je vraag er niet tussen?

Contacteer onze loopbaanconsulente Ellen voor een vrijblijvende telefonische kennismaking. Ze neemt graag de tijd om naar je verhaal te luisteren en geeft jou antwoord op al je praktische vragen! Vermeld je ook je telefoonnummer in je mail? Zo kan Ellen je snel contacteren. 

Onze coaches          Coachees getuigen ž

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Welk patroon blokkeert jouw loopbaan?

Inzicht
Welk patroon blokkeert jouw loopbaan? Loopbaancoaching helpt je dit te ontdekken.
05.08.2019

Welk patroon blokkeert jouw loopbaan?

Niks is meer frustrerend dan weten wat je wil en jezelf er dan toch op betrappen dat je blijft hangen in je oude gewoontes. Dat er niets verandert, zelfs al wil je het enorm graag. Wil je iets veranderen in je leven, dan moet je jezelf vrijmaken van hindernissen. Dat begint bij jezelf en je naaste omgeving. Loopbaancoaching helpt je patronen te doorbreken. Onze expert loopbaancoach Anouk Smets licht dit verder toe aan de hand van 3 verhalen.

Besluitvaardig zijn, hoe doe je dat?

Inzicht
Loopbaanbegeleiding
05.07.2019

Besluitvaardig zijn, hoe doe je dat?

In een coachingstraject kan je niet om keuzes heen. Kiezen om iets wel of niet te doen. Kiezen wat we dan exact willen doen. Kiezen hoe we het gaan doen en wanneer we het gaan doen. Het lastige is dat mensen tegenwoordig zo veel opties zien dat ze niet kunnen beslissen welke keuze voor hen de beste is. En zelfs al ze dat wel weten, blijven ze twijfelen en aarzelen en ondernemen ze vaak nog altijd niets. Besluitvaardig zijn, hoe doe je dat? Onze expert loopbaancoach Anouk Smets geeft enkele tips.

Het dertigersdilemma

Inzicht
30 dilemma
11.06.2019

Het dertigersdilemma

Het is een enorm frustrerend gevoel wanneer je voelt dat er íets moet veranderen, maar je blijft maar ter plaatse trappelen. Dit gevoel herken ik bij mijn coachees in loopbaanbegeleiding, ... dringend tijd dus om het befaamde dertigersdilemma eens onder de loep te nemen! Aan het woord: onze expert loopbaancoach Anouk Smets.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

Qfor
Certo
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
VDAB
Loopbaancheques