Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Fade%20banner-01_0.png
Oplossing

Less Stress Academy

Wil je graag je vitaliteit en energie boosten? Wil je stress een halt toeroepen? En burn-out vermijden? Merk je dat je snel overprikkeld bent?  Dan biedt de Less Stress Academy jou de oplossing bij uitstek.

Hoe pak je dit aan?

Je hebt besloten nu echt iets te doen aan je energiepeil en je stressgevoel. Je wil meer grip krijgen op je stress, minder klachten ervaren en terug het gevoel hebben dat je jezelf in balans kan houden, zelfs in drukke tijden. Je beseft dat de nood hoog is maar je botst op ellenlange wachtlijsten bij diverse zorgverstrekkers. Daarnaast is het aanbod zo ruim en onduidelijk en je weet niet waar te starten.

0

 

 

0
50-50
midden

Unieke en snelle oplossing in 15 weken

In dit intensief digitaal traject van 15 weken leer je niet alleen bij over stress, maar ga je ook experimenteren en oefenen met allerlei acties die jou helpen om je stress weer onder controle te krijgen. Het traject dat na de kantooruren georganiseerd wordt, is opgebouwd uit:

0
Online individueel intakegesprek met de coach

Ter voorbereiding op het intakegesprek vul je twee vragenlijsten in waarmee we zo goed mogelijk in kaart brengen welke soorten stressklachten je ervaart en hoe ernstig die klachten voor jou zijn. De coach gaat tijdens het gesprek nog verder in op de impact die stress op jou heeft. Op basis hiervan bekijken jullie samen op welke manier de Less Stress Academy je kan helpen en welke zaken jij prioritair wil aanpakken om je terug beter in je vel te kunnen voelen.

6 online sessies in groep 

Workshop 1 - Psycho-educatie

In deze workshop leer je alles over stress: wat is het, waarvoor dient het, hoe herken je het, enz. Maar even goed: wanneer spreken we over “gezonde stress” en wanneer wordt het eerder problematische stress die mogelijks op langere termijn kan leiden tot overspannenheid of zelfs burn-out? Op basis van de theorie ga je zelf onderzoeken hoe stress er bij jou uitziet en wanneer die vooral de kop opsteekt.

Workshop 2 - Mind & body

Stress zit in je lichaam én in je hoofd. Daarom leren we je hoe de biologische processen in je lichaam hand in hand gaan met je gedachten, want bij aanhoudende stress ontstaat hier een vicieuze cirkel. Via oefeningen ontdek je hoe je zowel fysiek als mentaal je stress terug kan doen afnemen om de cirkel te doorbreken.

Workshop 3 - Energie

We onderzoeken jouw persoonlijke energiebalans: wat geeft jou energie en wat vreet jouw energie? En hoe kan je die balans herstellen zodat je je weer beter kan voelen? We hebben het dan niet alleen over rust nemen en leuke hobby’s doen, maar ook over jouw zelfbeeld en hoe je mogelijks je eigen energie ondermijnt met allerlei niet-helpende gedachten.

Workshop 4 - Coping strategieën

Iedereen bedenkt manieren om te kunnen omgaan met dagelijkse stress. En hoewel je geen enkele oplossing kan categoriseren als ronduit goed of slecht, is het wel belangrijk om stil te staan bij wat er voor jou specifiek werkt en niet werkt. We leren hoe je voor jezelf kan beoordelen wat jou vooruit helpt en wat niet, en hoe je uit je oude patronen kan stappen om veerkrachtiger in het leven te staan.

Workshop 5 - Balans opmaken

Je hebt ondertussen heel veel dingen geleerd en hebt al kunnen experimenteren met talloze methodieken om zowel fysiek als mentaal te recupereren. Ieder van ons is uniek. De uitdaging bestaat erin te blijven oefenen en te ontdekken wat jij meeneemt naar de toekomst. We gieten daarom samen je (voorlopige) ervaringen en doelen in een concreet actieplan zodat je weet hoe je verder wil gaan.

Workshop 6 - Terugkommoment

Een maand later zien we elkaar terug in een laatste workshop. Samen bespreken we hoe het loopt om je nieuwe gewoontes te introduceren in je leven, wat er al goed gaat en wat er misschien nog moeilijk is. Je coach en je groepsgenoten helpen je om je actieplan nog verder te verfijnen om de werkbaarheid op lange termijn te garanderen.

2 online individuele coachingsessies 
 1. Tussen workshop 2 (mind & body) en workshop 3 (energie) plannen we een 1ste individuele coachingsessie. Je ontdekt tijdens de workshops allerlei concrete oefeningen en krijgt ook opdrachten mee om te gaan experimenteren met diverse manieren om je stress te reduceren. In een tussentijds 1-op-1 coachinggesprek bepaal jij de richting en breng je de topics aan die je verder wil verdiepen. Je krijgt hierbij individuele coaching om de inzichten en oefeningen optimaal te integreren in je dagelijks leven.
   
 2. Na workshop 5 'balans opmaken' voorzien we nog een 2de individuele coachingsessie om je actieplan te vervolledigen en te verfijnen. Je coach helpt je om je acties af te stemmen op wie jij bent en wat jouw context is, zodat de haalbaarheid van je plan en je kansen op succes optimaal zijn.
0
0

Nuttig oefenmateriaal om maximaal bij te leren

Als voorbereiding op elk contactmoment krijg je tevens ook toegang tot in totaal 6 uitgebreide e-learning modules die jou alles leren over stress en stressreductie. 

Voor en na elk contactmoment krijg je gerichte oefeningen en opdrachten. Die helpen jou om je eigen stressprofiel beter te leren kennen en oplossingen te vinden die voor jou werken. Zo zie je echte resultaten en leer je nieuwe, goede gewoontes aan die je ook op lange termijn kan volhouden. 

Je experimenteert elke dag kort en krachtig met een brede waaier aan wetenschappelijk onderbouwde technieken, o.a. uit Acceptance and Commitment Therapy en uit de positieve psychologie. Deze simpele en laagdrempelige oefeningen helpen je om je lichaam en geest meer stressresistent te maken. 

0

Investering?

850 euro incl. btw voor een intensief traject gespreid over 15 weken

Dit komt neer op een bedrag van iets meer dan 50 euro per week, een investering die vast en zeker loont!

Benieuwd naar eventuele subsidies?

 • Beoefen je een vrij beroep en val je onder het paritair comité 336? Dan heb je recht op een opleidingspremie via Liberform. Ontdek hier meer info.  
 • Ben je werknemer van PC 209 of 111, dan heb je recht op een subsidie via de Loopbaanrekening
0

Annulering en terugbetaling

Dit kan schriftelijk of per e-mail:

 • > 5 weken vooraf: geen annuleringskosten
 • Tussen 5 en 2 weken vooraf: 50% van je inschrijving
 • < 2 weken: je betaalt 100% van je inschrijving
0

Ontdek onze e-learning modules met waardevolle inzichten en tips rond:

Je betaalt 40 euro per e-learning. Teken je daarna in op onze Less Stress Academy, dan wordt het bedrag van 40 euro in mindering gebracht. 

0
50-50
midden

Hoe ga je concreet aan de slag?

 • via onze e-learning modules gebaseerd op wetenschappelijke inzichten 
 • via bijhorende oefeningen om de theorie uit de e-learning modules toe te passen
 • via online workshops (elke 2 weken)
 • via diverse, wetenschappelijk onderbouwde oefeningen 
 • via reflectie-opdrachten om een zicht te krijgen op de oorzaak van je stress

Resultaat aan het einde van het traject?

 • een grondig stressprofiel
 • een rugzak vol tools en technieken om gericht je stressklachten te reduceren
 • een werkbaar actieplan dat je op lange termijn kan blijven uitvoeren
0

Zin om meteen te starten?

Je hoeft niet lang te wachten om met onze professionals aan de slag te gaan in dit digitaal traject. We garanderen één vast opstartmoment per maand, voor groepen vanaf minimaal 6 personen. De sessies - zowel individueel als in groep - worden na de kantooruren gepland. Hieronder vind je de data per traject terug:

Traject opstart 4 maart 2024:

 • 04/03 - 18/03 - 04/04 - 29/04 - 13/05 - 27/05 - 10/06 - 24/06 - 30/07

Traject opstart 9 april 2024:

 • 09/04 - 23/04 - 07/05 - 21/05 - 04/06 - 18/06 - 02/07 - 16/07 - 20/08

Traject opstart 8 mei 2024:

 • 08/05 - 22/05 - 05/06 - 19/06 - 04/07 - 17/07 - 31/07 - 14/08 - 16/09

Traject opstart 6 juni 2024:

 • 06/06 - 20/06 - 04/07 - 18/07 - 01/08 - 14/08 - 29/08 - 12/09 - 10/10

Interesse?

Schrijf je in op één van onze digitale' Less Stress' trajecten

0
Kies de startdatum die jou past

Heb je vragen? Wens je meer info?

Aarzel niet en neem contact op met

 

Wil je eerst even proeven van onze aanpak? 

Ontdek onze e-learning modules met waardevolle inzichten en tips die echt werken rond:

Je betaalt 40 euro, incl btw per e-learning. Teken je daarna in op onze Less Stress Academy, dan betalen we je de 40 euro terug. 

 

Merk je dat jouw werk je grootste bron van stress is? Wil je je loopbaan een andere wending geven zodat je terug beter in je vel zit? 
Dan staan we je bij met raad en daad via onze loopbaanbegeleiding bij Skill BuilderS.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Cadeaus in vermomming

Cadeaus komen soms in vermomming

Inzicht

Mensen die ziek zijn, worden soms gedwongen hun aandacht heel anders te gaan richten. De ziekte blijkt ze als het ware uit te nodigen om hun aandacht naar binnen te richten. Ze nemen hun opvattingen en levensstijl die ze tot dan toe hadden, onder de loep. Herken je dat in je omgeving? Of bij jezelf, als jij in deze situatie verkeert?

Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS, zocht in het boek Anatomie van de ziel uit 2020, geschreven door Caroline Myss, naar inzichten.

Parental Mental Health Day

27 januari - Parent Mental Health Day

Inzicht

Uit een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat maar liefst 82% van alle ouders zich dikwijls overspoeld voelt en geïsoleerd van vrienden en familie. We weten uit onderzoek dat het geluksniveau piekt tijdens de zwangerschap, maar daalt na de geboorte. Ja, het ouderschap is prachtig en graag zien krijgt een hele nieuwe dimensie, maar het is ook slaaptekort, onzekerheid, frustratie, verlies van vrijheid, … Er komt een nieuwe rol bij en er moet een balans gezocht worden met al die andere rollen die er daarvoor waren. Zo is er de combinatie gezin en werk. Saskia Poelmans, psycholoog en coach stress & burn-out, deelt haar inzichten.

spring in het nieuwe jaar

Spring in het nieuwe jaar

Inzicht

De eindejaarsfeesten zijn voorbij, velen hebben de kerstversiering weer opgeborgen en het is volgens de etiquette ook alweer te laat om elkaar nog een gelukkig nieuwjaar te wensen. Kortom we staan volop met onze beide voeten in het nieuwe jaar. Een nieuw jaar dat lonkt met hoop en dingen om naar uit te kijken, maar ook met onzekerheden en vraagtekens. Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach bij Skill BuilderS, geeft haar kijk en deelt haar persoonlijk verhaal.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor