Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-wij.jpg

Van goed naar GOUD

Vertrouwen vormt de basis van een goed functionerend, samenhangend team. Teamvertrouwen groeit voort uit de kwetsbaarheid van de leden. Eens er vertrouwen is, voelen teamleden zich veilig om te zeggen wat ze willen zeggen en durven ze vragen stellen en elkaar positief uitdagen.

De kracht van vertrouwen

Door open en onbevreesd te werken en samen tot acties, initiatieven en oplossingen te komen, worden teamleden betrokken en gemotiveerd. Zij zetten zich in voor gezamenlijke doelstellingen en zullen elkaar hierover aanspreken. 

Het uiteindelijke doel van het opbouwen van meer vertrouwen, gezond debat, betrokkenheid en verantwoordelijkheid is één ding; het behalen van resultaat is een ander belangrijk punt. Is jouw team klaar om te excelleren binnen een open en veilig werkklimaat? 

0
Visual
50-50
midden

Klinkt dit jou bekend in de oren?

 • Samen wil ik tot een cohesief team komen.
 • Ik wil een psychologisch veilige omgeving creëren voor mijn team.
 • We willen elkaar stimuleren en aanspreken om tot optimale resultaten te komen.
 • Ik wil mijn team en teamleden (h)erkennen in hun sterkten en ontwikkelpunten 
 • Ik wil werken aan een team dat elkaar versterkt, waar complementariteit benut wordt.
 • We zoeken naar een hogere teamconnectie op een energetische en toffe manier.
 • We willen de diversiteit in ons team optimaal begrijpen en benutten.
0
Visual take aways
Kalender
50-50
midden

Take-Aways

 • Werken op vertrouwen voor een performante samenwerking
 • Elkaar versterken en complementariteit benutten
 • Elkaar feedback geven en elkaar doen groeien
 • Connecteren en verbinden op interpersoonlijk en teamniveau
 • Samen bouwen aan een team met verantwoordelijkheid
 • Benutten en erkennen van elkaar sterktes 
 • Gezamenlijk tot goede teamafspraken komen
0

Topics op de agenda

 • Bouwen aan een veilige leeromgeving & cohesief team
 • Teamafspraken over hoe met elkaar in dialoog gaan
 • 5 essenties van een high performing team
 • Collectieve doelen en aansprakelijkheid 
 • Rollen en verantwoordelijkheden voor teamafspraken 
 • Geven, ontvangen en vragen van feedback
 • ONS teamcharter 
0
50-50
rechts

Voor wie is deze workshop?

Voor elke team dat SAMEN wil bouwen aan een performant team dat schittert in samenwerking en het behalen van uitmuntende resultaten.

Dit traject is erkend door de Vlaamse overheid. Je kan gebruik maken van de KMO-portefeuille Vlaanderen. Kleine ondernemingen krijgen 30% steun, middelgrote ondernemingen 20%. Je kan maximaal € 7.500 steun per jaar krijgen. 

Download hier het groeitraject

0
67-33
midden

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

growth mindset

De kracht van je mindset

Inzicht

Denk jij: “Onderhandelen, da’s een talent. Daarmee ben je geboren of niet; ik zal daar nooit echt goed in zijn”? Of geloof je toch eerder: “Met tijd, moeite en wat hulp kom ik er wel. Dan zal ik mijn mannetje/vrouwtje wel kunnen staan tijdens een onderhandeling”? Met een growth mindset ben je tot meer in staat dan je denkt. 

Goede voornemens

Ze zijn er weer ... de goede voornemens!

Inzicht

Wat is jouw goed voornemen voor 2023? Die vraag gaat hand in hand met: hoe kijk jij terug naar 2022? Welke weg heb jij afgelegd en wat was er belangrijk voor jou? Het nieuwe jaar is in aantocht en dus ook die goede voornemens ... Iedereen doet er wel eens aan mee – al dan niet lachend. De populairste en bekendste: stoppen met roken, afvallen, meer sporten, minder alcohol drinken, gezonder eten, geld sparen en een betere job vinden. Maar wat zijn nu precies de slaagkansen van goede voornemens? Deze vraag legden we voor aan Anouk Smets, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS. 

Is burn-out besmettelijk?

Is een burn-out besmettelijk?

Inzicht

Burn-out wordt verspreid als een infectieziekte. Dat was de conclusie van een intrigerend onderzoek dat onlangs belicht werd door professor Anseel in een column in De Tijd. Onderzoekers volgden over een periode van 12 jaar Deense werknemers. Blijkt dat werknemers die tewerkgesteld waren in een bedrijf waar veel medische diagnoses gesteld werden in verband met angst, depressie en burn-out vervolgens terechtkomen in een bedrijf waar vervolgens deze diagnoses ook toenemen. Zelfs als deze werknemers zelf geen diagnose hebben gekregen. Conclusie? Werknemers zijn onbewust drager van een mentale stoornis en kunnen daarmee anderen aansteken. Net zoals je soms onbewust drager bent van een virus en het kan doorgeven zonder zelf ziek te worden. Straffe uitspraak, vond onze collega Saskia Poelmans, Psycholoog outplacement & stress- en burn-outbegeleiding, en ging verder op onderzoek.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor