Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/virtual_meeting.jpg
Inzicht

Het ‘nieuwe normaal’ na COVID 19?

Hoe zal het ‘nieuwe normaal’ eruit zien nadat COVID 19 onder controle is? Willen we sterker uit deze crisis komen, dan moeten we de huidige challenges op ons pad omzetten in nieuwe kansen. Hoe zorg je, ook in virtuele tijden, voor (h)echte teamdynamiek? Sascha Klenke, expert trainer coach bij Skill BuilderS, geeft meer toelichting. Zijn inzicht is ook te lezen in de september-editie van het #ZigZagHR-tijdschrift.

Het boek The 5 dysfunctions of a team van bestsellerauteur, gevierd keynote speaker en leadership expert Patrick Lencioni (The Table Group) staat al jaren bovenaan de bestsellerlijst van Managementboeken. In onze huidige - soms surrealistische - situatie van social distancing en virtuele realiteit wordt het steeds belangrijker om ons bewust te zijn van de 5 essenties die bijdragen tot het succes van een gezond team.

De 5 essenties van een gezond team
67-33

5 essenties van een gezond team, ook in virtuele tijden

  1. Vertrouwen / Trust

Blijf kwetsbaar met elkaar. Organiseer virtuele meetings via TEAMS, ZOOM, SKYPE, WEBEX etc. niet alleen om operationele problemen op te lossen, maar ook om met elkaar in te checken. Stel vragen als ‘Hoe gaat het met je?’, ‘Hoe ga je thuis om met de situatie?’, ‘Wat doe je om mentaal en fysiek fit te blijven?’, ‘Wat heb je van mij/ons nodig om deze periode door te komen?’.  Laat het menselijk aspect primeren, nu meer dan ooit!

  1. Conflict

Geef jezelf voldoende tijd om een gezond debat te voeren en concentreer je niet te veel op efficiëntie in virtuele vergaderingen. Accepteer dat de dialoog rommelig is. Daag mensen indien nodig direct uit om hun standpunt te delen. Ga door met 'to mine for conflict' zoals Pat Lencioni het noemt. Nodig iedereen uit om tijdens de bijeenkomsten zijn of haar video en microfoon aan te zetten om verbale en non-verbale reacties op te vangen.

  1. Betrokkenheid / Commitment

Virtuele bijeenkomsten maken het vaak moeilijker om de juiste betekenis van wat anderen zeggen op te vangen, nuances op te sporen en het non-verbale gedrag van anderen te observeren. Neem je samen met je team een beslissing, noteer die in de notitie-sectie van je technisch platform. Zo vermijd je verkeerde interpretaties bij de deelnemers. En vraag commitment in open vragen, zoals bijvoorbeeld ‘Wat hebben we nog nodig om ons volledig in te zetten voor deze beslissing?’. Zo zorg je ervoor dat een commitment een echt commitment is.

  1. Verantwoording / Accountability

Blijf mensen verantwoordelijk houden voor hun commitment. In virtuele vergaderingen wil je het onderwerp misschien iets minder direct benaderen. Hou er rekening mee dat andere mensen aan de andere kant van het virtuele kanaal aanwezig kunnen zijn, zoals echtgenoten en kinderen. En communiceer negatieve berichten niet via mail omdat de andere persoon niet ‘aanwezig’ is. In virtuele en pre-COVID 19 tijden kan wat je in een mail schrijft, leiden tot misinterpretatie en komt de boodschap vaker harder binnen dan wanneer het face-to-face gezegd wordt. Doe het nu via videocall.

  1. Resultaten / Results

De situatie is drastisch veranderd en wat 6 maanden geleden nog 'het belangrijkste was', is vandaag misschien minder relevant. Of zelfs helemaal niet meer belangrijk. Het is tijd om je team opnieuw in lijn te brengen met jullie nieuwe gemeenschappelijke topprioriteit.

Wat leren we vandaag?

Veel van wat we vandaag leren, zal deel gaan uitmaken van het 'nieuwe normaal', zoals

  • meer flexibiliteit dankzij videocalls,
  • meer effectiviteit door ons af te vragen of een vergadering echt noodzakelijk is,
  • minder formaliteit door het meer delen van onze persoonlijke gedachten en emoties.

Hoe zie jij het 'nieuwe normaal'?

Alle feedback is heel welkom via mail of … bel ons voor een inspirerende babbel.

Ontdek Sascha's artikel in #ZigZagHR

0

Of ontdek het artikel in de #ZigZagHR newsletter

0
67-33

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Training met impact: het belang van leerengagement

Het belang van leerengagement

Inzicht

'Hoe leren mensen?' Bij Skill BuilderS staan we hier regelmatig bij stil. In onze trainingen en workshops houden we regelmatig de vinger aan de pols en bekijken kritisch waar we het leerproces nog kunnen optimaliseren. Onderzoek naar hoe mensen leren, staat bovendien niet stil, en wij dus ook niet. Elke Ruelens, L&D Expert bij Skill BuilderS, licht toe. 

Is verandering zo moeilijk?

Is gedragsverandering moeilijk?

Inzicht

Hoe komen we los van ons oude (niet gewenste) gedrag én hoe kunnen we plaatsmaken voor nieuw gewenst gedrag? Wat maakt gedragsverandering zo moeilijk? Kathy Van Deun, trainer, coach en gedragsveranderaar, licht in onderstaand inzichtsartikel toe dat veranderen een leerproces is, met vallen en opstaan.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor