Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/pexels-joshua-woroniecki-3832684.jpg
Inzicht

Zijn je kernwaarden in steen gebeiteld?

Dat je plannen en dromen doorheen de jaren veranderen, is niet meer dan logisch. Je behaalt je doelen en daarna komen er nieuwe doelen. Prioriteiten en omstandigheden veranderen, en je doelen veranderen mee. Logisch toch? Geldt dit ook voor onze kernwaarden, vroeg Elke Ruelens, L &D Specialist bij Skill BuilderS, zich af. 

Liggen kernwaarden vast?

In de eerste sessie van de opleiding 'Op exploratie naar de leider in jezelf' werd Elke gevraagd een oefening te doen om haar kernwaarden te ontdekken. Een 4-tal jaar geleden had ze dezelfde oefening gedaan met als resultaat: nieuwsgierigheid, groei, eerlijkheid, kwaliteitsgerichtheid, betrouwbaarheid. Nu kwamen de waarden betrouwbaarheid, eerlijkheid, genot, persoonlijke groei, zachtmoedigheid naar voren.

Dat nieuwsgierigheid verdween, verbaasde Elke niet. 'In mijn hoofd zijn nieuwsgierigheid en persoonlijke groei onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je zou dus kunnen zeggen dat ik ze gewoon eerder gegroepeerd heb, en samen onder 'persoonlijke groei' beschouw. Die nadruk op genieten (van kleine en grote zaken) en zachtmoedigheid - dat trok mijn aandacht des te meer.'

In steen gebeiteld?

Het ligt nochtans helemaal in lijn met Elke's aangepaste doelen (en meer standvastige purpose). '4 jaar geleden werkte ik in een heel andere omgeving: gericht op wetenschap, objectiviteit; een strenge, competitieve omgeving. Mijn voornaamste doel was het behalen van mijn doctoraat. Soms leek het alsof ik niet één, maar twee full-time jobs combineerde, en dat stoorde me niet in het minste. Maar na enkele jaren wist ik zeker dat die omgeving niet helemaal bij mij paste. Mijn prioriteiten zijn ondertussen ook veranderd en de ervaringen die ik opdeed, hebben de scherp(st)e kantjes ervan afgehaald.'

Even stilstaan

Misschien is het best OK om af en toe eens stil te staan bij je doelen, je dromen én je kernwaarden. Voelen die 'core values' nog comfortabel? Zijn ze misschien geëvolueerd doorheen de jaren? 

Lees ook het inzichtsartikel

Interesse? 

Wil je

  • investeren in een diepere verbinding met jezelf om je beter te verbinden met je team
  • toewerken naar een leiderschapsrol 
  • inzicht krijgen in jezelf en meer impact hebben op anderen

Ontdek alle info over de opleiding 'Op exploratie naar de leider in jezelf'

 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Loopbaan

De loopbaan - hoe een term in de 16de eeuw al treffend gekozen werd

Inzicht

Wist je dat het woord carrière is afgeleid van de Latijnse benaming voor een renbaan (Shorne, 2001)? Het vond zijn oorsprong in de wereld van de paardenraces en daar betekende het “elke snelle en ononderbroken activiteit”. Later zijn we het, net als het woord loopbaan, ook gaan gebruiken in de context van werk, waar het dan een zekere vooruitgang in werk betekende (Williams, 1983). Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach bij Skill BuilderS geeft haar persoonlijke kijk op het woord ‘loop-baan’. 

Cadeaus in vermomming

Cadeaus komen soms in vermomming

Inzicht

Mensen die ziek zijn, worden soms gedwongen hun aandacht heel anders te gaan richten. De ziekte blijkt ze als het ware uit te nodigen om hun aandacht naar binnen te richten. Ze nemen hun opvattingen en levensstijl die ze tot dan toe hadden, onder de loep. Herken je dat in je omgeving? Of bij jezelf, als jij in deze situatie verkeert?

Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS, zocht in het boek Anatomie van de ziel uit 2020, geschreven door Caroline Myss, naar inzichten.

Stop met ronddraaien in cirkels

Stop met ronddraaien in cirkels

Inzicht

We weten het allemaal: als er te veel druk op de ketel komt, val je snel terug in oude patronen. Voor je het weet kom je in een negatieve spiraal van zelfverwijt, frustratie, verbetenheid om het anders en beter te doen. Om daar vervolgens weer in te ‘mislukken’. Ondertussen gaat het ritje in de mentale mallemolen maar door. Aline Aelberts, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS, ging te rade bij Deb Dana en het boek De polyvagaaltheorie in therapie. Het ritme van regulatie. Ontdek hier haar inzichten.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor