Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/pexels-joshua-woroniecki-3832684.jpg
Inzicht

Zijn je kernwaarden in steen gebeiteld?

Dat je plannen en dromen doorheen de jaren veranderen, is niet meer dan logisch. Je behaalt je doelen en daarna komen er nieuwe doelen. Prioriteiten en omstandigheden veranderen, en je doelen veranderen mee. Logisch toch? Geldt dit ook voor onze kernwaarden, vroeg Elke Ruelens, L &D Specialist bij Skill BuilderS, zich af. 

Liggen kernwaarden vast?

In de eerste sessie van de opleiding 'Op exploratie naar de leider in jezelf' werd Elke gevraagd een oefening te doen om haar kernwaarden te ontdekken. Een 4-tal jaar geleden had ze dezelfde oefening gedaan met als resultaat: nieuwsgierigheid, groei, eerlijkheid, kwaliteitsgerichtheid, betrouwbaarheid. Nu kwamen de waarden betrouwbaarheid, eerlijkheid, genot, persoonlijke groei, zachtmoedigheid naar voren.

Dat nieuwsgierigheid verdween, verbaasde Elke niet. 'In mijn hoofd zijn nieuwsgierigheid en persoonlijke groei onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je zou dus kunnen zeggen dat ik ze gewoon eerder gegroepeerd heb, en samen onder 'persoonlijke groei' beschouw. Die nadruk op genieten (van kleine en grote zaken) en zachtmoedigheid - dat trok mijn aandacht des te meer.'

In steen gebeiteld?

Het ligt nochtans helemaal in lijn met Elke's aangepaste doelen (en meer standvastige purpose). '4 jaar geleden werkte ik in een heel andere omgeving: gericht op wetenschap, objectiviteit; een strenge, competitieve omgeving. Mijn voornaamste doel was het behalen van mijn doctoraat. Soms leek het alsof ik niet één, maar twee full-time jobs combineerde, en dat stoorde me niet in het minste. Maar na enkele jaren wist ik zeker dat die omgeving niet helemaal bij mij paste. Mijn prioriteiten zijn ondertussen ook veranderd en de ervaringen die ik opdeed, hebben de scherp(st)e kantjes ervan afgehaald.'

Even stilstaan

Misschien is het best OK om af en toe eens stil te staan bij je doelen, je dromen én je kernwaarden. Voelen die 'core values' nog comfortabel? Zijn ze misschien geëvolueerd doorheen de jaren? 

Lees ook het inzichtsartikel

Interesse? 

Wil je

  • investeren in een diepere verbinding met jezelf om je beter te verbinden met je team
  • toewerken naar een leiderschapsrol 
  • inzicht krijgen in jezelf en meer impact hebben op anderen

Ontdek alle info over de opleiding 'Op exploratie naar de leider in jezelf'

 

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Stress bij nieuwe normaal?

Ervaar jij stress bij de aanpassing aan het nieuwe normaal?

Inzicht

We hebben ons de laatste twee jaar met vallen en opstaan heel vaak moeten aanpassen. Maar die laatste aanpassing, aan het zogenaamde nieuwe normaal, die lijken we vanzelfsprekend te vinden. Want dat is hetgeen waar we zo lang naar uitgekeken hebben, toch? Saskia Poelmans, psycholoog en stress-& burn-outcoach bij Skill BuilderS, stelde haar Linkedin-netwerk de vraag. Ontdek hier de resultaten.

Het taboe van stress ...

Het taboe van stress

Inzicht

Stress... we hebben het allemaal en toch vinden we het vaak heel moeilijk om erover te praten, laat staan er iets aan te doen. In een bevraging op LinkedIn ging Anouk Smets, coach the coach bij Skill BuilderS, op zoek naar wie mensen in vertrouwen nemen wanneer ze stressklachten ervaren. Bij wie kunnen ze terecht met hun gedachten en gevoelens wanneer het niet zo goed gaat?

Training met impact: het belang van leerengagement

Het belang van leerengagement

Inzicht

'Hoe leren mensen?' Bij Skill BuilderS staan we hier regelmatig bij stil. In onze trainingen en workshops houden we regelmatig de vinger aan de pols en bekijken kritisch waar we het leerproces nog kunnen optimaliseren. Onderzoek naar hoe mensen leren, staat bovendien niet stil, en wij dus ook niet. Elke Ruelens, L&D Expert bij Skill BuilderS, licht toe. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor