Stilstaan is achteruitgaan…
Onze snel veranderende wereld biedt elke dag nieuwe kansen. Organisaties die daar flexibel op inspelen en optimaal wendbaar blijven, bouwen een duurzame voorsprong uit.
De sleutel? Talent Mobility bij uw medewerkers als motor van innovatie, groei en competitiviteit voor uw organisatie.
Wat is Talent Mobility?
Kort samengevat: talent ontdekken, ontwikkelen en optimaal inzetten.
In organisaties die daarop inzetten, weten medewerkers wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze kunnen. Ze nemen hun loopbaan in handen en ontwikkelen functie-overstijgende metacompetenties zoals ‘analytisch vermogen’ of ‘veerkracht’. Die garanderen dat ze ook in andere rollen aan de slag kunnen en duurzaam aan het werk blijven. Loopbaanzekerheid dus.
De win-win van Talent Mobility
- Voor uw organisatie: zet uw talent pool optimaal in door mensen intern te laten doorgroeien. Zo houdt u de organisatie flexibel. U speelt vlot en wendbaar in op de kansen en uitdagingen van morgen. Interne doorgroei maakt uw bedrijf sterker.
- Voor uw medewerkers: van rol (kunnen) veranderen, zorgt ervoor dat mensen nieuwe talenten en skills ontplooien en het beste uit zichzelf halen. Zo blijven ze groeien, stijgt hun motivatie en blijven ze gelukkiger in hun job.
Altijd 100% op uw maat
Of het nu om (een combinatie van) loopbaanstrategie, loopbaanbegeleiding of competentieworkshops gaat, we vertrekken altijd van uw context, organisatie, cultuur en rollen. We beschikken over een waaier aan oplossingen en co-creëren samen met u het maattraject dat de beste ROI geeft.
Relevante Tips, Nieuws & Inzichten
Geslaagde HR Summit 2022
De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
De verliescyclus van stress
Stress wordt nog vaak gezien als iets erg statisch: er gebeurt iets in de omgeving en daarop komt een reactie van het individu. In een stress-situatie wordt een verliescyclus in gang gezet. In onderstaand artikel gaat Saskia Poelmans, psycholoog en stress- & burn-out coach bij Skill BuilderS, verder in op de impact van het al dan niet kunnen gebruik maken van hulpbronnen, ons stressniveau bepaalt.
De zin en onzin van burn-out als selectiecriterium
Het aantal werknemers met burn-outklachten neemt jaar na jaar toe. Steeds meer burn-outpatiënten komen voor lange tijd op een ziekte- of invaliditeitsuitkering terecht. De regering wil dan ook meer inzetten op re-integratie van deze groep als oplossing voor het tekort aan krachten op onze arbeidsmarkt. Maar is het voor jou als werkgever wel een goede zet om een (ex-)burn-outpatiënt een kans te geven op de werkvloer? Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-out coach bij Skill BuilderS, ging op onderzoek.