Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner15.jpg

Mensen en bedrijven in beweging

Talent Mobility – talent identificeren, ontwikkelen en optimaal inzetten – is de sleutel tot een flexibele, slagkrachtige organisatie die naar gelukkige, loyale medewerkers streeft.

Stilstaan is achteruitgaan…

Onze snel veranderende wereld biedt elke dag nieuwe kansen. Organisaties die daar flexibel op inspelen en optimaal wendbaar blijven, bouwen een duurzame voorsprong uit.

De sleutel? Talent Mobility bij uw medewerkers als motor van innovatie, groei en competitiviteit voor uw organisatie.

  Wat is Talent Mobility?

  Kort samengevat: talent ontdekken, ontwikkelen en optimaal inzetten.

  In organisaties die daarop inzetten, weten medewerkers wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze kunnen. Ze nemen hun loopbaan in handen en ontwikkelen functie-overstijgende metacompetenties zoals ‘analytisch vermogen’ of ‘veerkracht’. Die garanderen dat ze ook in andere rollen aan de slag kunnen en duurzaam aan het werk blijven. Loopbaanzekerheid dus.

   De win-win van Talent Mobility

   • Voor uw organisatie: zet uw talent pool optimaal in door mensen intern te laten doorgroeien. Zo houdt u de organisatie flexibel. U speelt  vlot en wendbaar in op de kansen en uitdagingen van morgen. Interne doorgroei maakt uw bedrijf sterker.
     
   • Voor uw medewerkers: van rol (kunnen) veranderen, zorgt ervoor dat mensen nieuwe talenten en skills ontplooien en het beste uit zichzelf halen. Zo blijven ze groeien, stijgt hun motivatie en blijven ze gelukkiger in hun job.

   Altijd 100% op uw maat

   Of het nu om (een combinatie van) loopbaanstrategie, loopbaanbegeleiding of competentieworkshops gaat, we vertrekken altijd van uw context, organisatie, cultuur en rollen. We beschikken over een waaier aan oplossingen en co-creëren samen met u het maattraject dat de beste ROI geeft. 

   Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

   HR Summit 2022

   Geslaagde HR Summit 2022

   Nieuws

   De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
    

   De verliescyclus van stress

   De verliescyclus van stress

   Inzicht

   Stress wordt nog vaak gezien als iets erg statisch: er gebeurt iets in de omgeving en daarop komt een reactie van het individu. In een stress-situatie wordt een verliescyclus in gang gezet. In onderstaand artikel gaat Saskia Poelmans, psycholoog en stress- & burn-out coach bij Skill BuilderS, verder in op de impact van het al dan niet kunnen gebruik maken van hulpbronnen, ons stressniveau bepaalt.

   Burn-out als selectiecriterium?

   De zin en onzin van burn-out als selectiecriterium

   Inzicht

   Het aantal werknemers met burn-outklachten neemt jaar na jaar toe. Steeds meer burn-outpatiënten komen voor lange tijd op een ziekte- of invaliditeitsuitkering terecht. De regering wil dan ook meer inzetten op re-integratie van deze groep als oplossing voor het tekort aan krachten op onze arbeidsmarkt. Maar is het voor jou als werkgever wel een goede zet om een (ex-)burn-outpatiënt een kans te geven op de werkvloer? Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-out coach bij Skill BuilderS, ging op onderzoek.

   Contacteer ons

   Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

   Vind een kantoor

   VDAB
   Loopbaancheques
   Combilogo Vlaanderen en ESF
   Actiris Brussels
   Kmo-Portefeuille
   Certo
   Qfor