Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner15.jpg
Oplossing

Loopbaanstrategie

Een heldere loopbaanstrategie is een kompas in een snel veranderende wereld. Blijf relevant met een wendbare organisatie en duurzame, flexibele loopbanen.

Klinken deze uitdagingen bekend?

  • Mensen blijven langer aan de slag, ook in uw bedrijf. Dat vraagt om een andere kijk op loopbanen en jobs, o.m. in het kader van nieuwe wetgeving.
  • Digitalisering, globalisering en automatisering hertekenen de arbeidsmarkt. Nieuwe functies ontstaan, andere verdwijnen of worden anders ingevuld.
  • Vlakkere structuren slopen de klassieke carrièreladder: loopbanen worden horizontaler en medewerkers zoeken daarin begeleiding.
  • Reorganisaties, fusies en overnames zijn kansen om uw bedrijfsstructuur kritisch tegen het licht te houden en klaar te stomen voor de toekomst.
  • Talent aantrekken en gemotiveerd houden is essentieel in de War for Talent. Hoe benut u de talent pool van uw organisatie?

Blijf competitief. Blijf relevant. Blijf bestaan.

Wilt u binnen enkele jaren nog meespelen in een snel veranderende wereld? Dan is een heldere loopbaanstrategie de sleutel. Samen met uw HR-management tekenen we die uit op 3 niveaus:

  1. Business strategie | Welke rollen heeft u nodig in de toekomst? Ontwikkel scenario’s om future proof te blijven en integreer succession planning op elk niveau.
  2. Invulling rollen | Werkt u met outsourcing of freelancers? Wanneer doet u beter beroep op vaste medewerkers? Wij maken het helder.
  3. Stakeholdercommunicatie | Hoe betrekt u alle stakeholders bij uw loopbaanstrategie, zodat zij er mee hun schouders onder zetten? Reken op ons advies.

De win-win van uw loopbaanstrategie? Een slagkrachtige, wendbare organisatie die waardevol talent aantrekt én behoudt. Daardoor boekt u goede resultaten, nu en in de toekomst. En duurzame, flexibele loopbanen voor uw mensen.

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Burn-out als selectiecriterium?

De zin en onzin van burn-out als selectiecriterium

Inzicht

Het aantal werknemers met burn-outklachten neemt jaar na jaar toe. Steeds meer burn-outpatiënten komen voor lange tijd op een ziekte- of invaliditeitsuitkering terecht. De regering wil dan ook meer inzetten op re-integratie van deze groep als oplossing voor het tekort aan krachten op onze arbeidsmarkt. Maar is het voor jou als werkgever wel een goede zet om een (ex-)burn-outpatiënt een kans te geven op de werkvloer? Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-out coach bij Skill BuilderS, ging op onderzoek.

Ruth Van Impe, HR Manager bij Skill BuilderS geeft haar kijk op boemerang-rekrutering

Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?

Inzicht

Boemerang-rekrutering of het aanwerven van ex-medewerkers kan deel uitmaken van een rekruteringsstrategie en die begint al bij de offboarding. Maar waarom zou je inzetten op het gericht aantrekken van medewerkers die ooit het bedrijf (al dan niet vrijwillig) verlaten hebben? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze collega Ruth Van Impe naar haar visie. Ruth is HR Manager bij Skill BuilderS en zelf een mooi voorbeeld van een succesvolle boemerang-rekrutering.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor