Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner15.jpg
Oplossing

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding of -counseling geeft mensen begeleiding op persoonlijke ontwikkeling en overtuigingen. Breng hen in beweging, laat hen doorgroeien en stel zo uw toekomst veilig.

Uw loopbaanstrategie is helder. En nu?

U wilt medewerkers bewust leren omgaan met hun loopbaan, hen in beweging brengen en zo uw organisatie klaarstomen voor de toekomst. Daarbij:

  • wil u ‘over de muur’ kijken, naar best practices uit andere bedrijven of sectoren. Hoe geven zij vorm aan deze uitdaging van actieve loopbanen?
  • botst u op issues bij medewerkers of teams die u niet opgelost krijgt en die uw vooruitgang vertragen.
  • hebt u tijdelijk nood aan extra. Intern coaches opleiden duurt te lang of is geen optie.

Beeld u in:

  • Medewerkers voelen dat u in hen investeert. Gevolg: motivatie, werkgeluk, betrokkenheid en perspectief binnen of buiten uw organisatie.
  • U hebt zicht op uw talentpool en laat mensen gericht doorgroeien. Mét positieve impact voor allen.
  • Voor sleutelposities in uw bedrijf staan opvolgers klaar. Zo stelt u met loopbaancoaching de toekomst van uw mensen en organisatie veilig.

Loopbaanbegeleiding: 2 opties

Train uw HR en leidinggevenden in coaching

Haal de expertise in huis om zelf aan loopbaanontwikkeling te doen. Integreer dit in het DNA van uw bedrijf, als sleutel tot flexibiliteit en toekomstgerichtheid.

Wij ondersteunen u met deze trajecten:

  • Coach the Coach

Laat HR-medewerkers en leidinggevenden opleiden tot interne personal coaches.

> Recente cases: Bpost

 

  • Team Counseling

Laat HR-medewerkers en leidinggevenden trainen tot interne teamcoaches.

> Recente cases: Baloise

 

  • Career Counseling

Laat HR-medewerkers opleiden tot interne – al dan niet gecerticifeerde – loopbaancoaches.

> Recente cases: ING, BNP Paribas Fortis, Gryson-JTI

 

Schakel ons in voor loopbaanbegeleiding

Wij geven uw blue-collar, white-collar en C-level medewerkers inzicht in waar ze staan, waar ze naartoe willen en hoe ze daar kunnen komen. In een traject op maat zetten we een mix in van individuele en teamcoaching. Binnen of buiten uw bedrijf en al dan niet op afstand.

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

HR Summit 2022

Geslaagde HR Summit 2022

Nieuws

De 11de editie van de HR Summit met als thema 'HR in 2022, leading or following? vond plaats in het Communicatiehuis in Gent. De digitale opgang heeft de vraag naar mensen niet doen afnemen. Integendeel. Nooit eerder woedde de voorbije 50 jaar de oorlog om talent heviger. Bedrijven kreunen onder het tekort aan medewerkers. Dat plaatst de medewerker in een ongekend sterke positie. De machtsverhouding tussen medewerker en organisatie heeft zich de voorbije decennia volledig omgekeerd.
 

De verliescyclus van stress

De verliescyclus van stress

Inzicht

Stress wordt nog vaak gezien als iets erg statisch: er gebeurt iets in de omgeving en daarop komt een reactie van het individu. In een stress-situatie wordt een verliescyclus in gang gezet. In onderstaand artikel gaat Saskia Poelmans, psycholoog en stress- & burn-out coach bij Skill BuilderS, verder in op de impact van het al dan niet kunnen gebruik maken van hulpbronnen, ons stressniveau bepaalt.

Burn-out als selectiecriterium?

De zin en onzin van burn-out als selectiecriterium

Inzicht

Het aantal werknemers met burn-outklachten neemt jaar na jaar toe. Steeds meer burn-outpatiënten komen voor lange tijd op een ziekte- of invaliditeitsuitkering terecht. De regering wil dan ook meer inzetten op re-integratie van deze groep als oplossing voor het tekort aan krachten op onze arbeidsmarkt. Maar is het voor jou als werkgever wel een goede zet om een (ex-)burn-outpatiënt een kans te geven op de werkvloer? Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-out coach bij Skill BuilderS, ging op onderzoek.

Contacteer ons

Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor