Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash.jpg
Tip

Hoe opnieuw connecteren met je team?

Hoe verenig je na maanden home office het beste van twee werelden tot een nieuw ‘team-werken’, waarbij iedereen performant en gelukkig werkt? Zijn we intussen veranderd? Minder collegiaal geworden? Kan de terugkeer naar kantoor spanningen veroorzaken? Ieder van ons heeft de voorbije maanden anders beleefd. Hoe verbind je je opnieuw met je team?

Enkele praktische tips om opnieuw te connecteren met je team

 1. Wees transparant
  Beantwoord alle vragen zo open en eerlijk mogelijk. Werk aan vertrouwen en vermijd onnodige stress.
 2. Bevraag noden en bezorgdheden voor je overgaat naar de ‘orde van de dag’
  Stel vragen, toon oprechte interesse. Ga in dialoog met je team: hoeveel dagen per week zou je op kantoor willen werken? Wat maakt de terugkeer naar kantoor gemakkelijker voor je? Wat voor soort werk doe je het liefst thuis en wat vanop kantoor?
 3. Maak verwachtingen bespreekbaar
  Verwachtingen liggen van persoon tot persoon vaak ander. Maak dit bespreekbaar. Door iedereen op zijn of haar sterktes in te zetten, kunnen de verschillen tussen je teamleden voor waardevolle synergie zorgen. Bovendien wordt wáár je werkt, minder belangrijk. Het moment waarop je werkt verdient daarom aandacht. Maak afspraken hoe je elkaar informeert, via welke kanalen, vanuit intern en externe klantgedrevenheid zodat de team-productiviteit ondersteund wordt en negatieve energie en frustraties voorkomen worden.
 4. Benut nieuwe vaardigheden
  Corona heeft ons nieuwe dingen laten ontdekken, over het werk, over onszelf. We deden dingen die we nooit eerder deden. Wat heeft elkeen geleerd over zijn kwaliteiten en valkuilen? Waarvan worden je teamleden blij en hoe kan je dit optimaal inzetten? Samen de werkplek van de toekomst boetseren, zorgt voor verbinding.  
 5. Neem de tijd om opnieuw met elkaar te connecteren
  Het is niet eenvoudig zomaar de draad weer op te pikken. Zijn we elkaar als team en collega’s wat kwijtgeraakt en hoe kunnen we de banden weer versterken? Hoe gaan we om met nieuwe collega’s? Informeer ook bij collega’s die langere tijd afwezig zijn geweest.
 6. Stel deze verandering voor als een experiment
  Mensen veranderen niet graag. In het begin is het opnieuw zoeken naar een evenwicht, elkaar opnieuw leren kennen. De terugkeer naar kantoor is een leerproces. Als teamleden beseffen dat er kan bijgestuurd worden, dan geeft dit een veilig gevoel. Het hoeft niet perfect te zijn vanaf het prille begin. 

Tot slot: vertrouw elkaar en het team. Mensen nemen pas verantwoordelijkheid wanneer je loslaat en ruimte durft geven.  Is het vertrouwen wat geschonden? Ga dan terug naar de voorgaande tips.

0

DO’S

 • Geef en krijg VERTROUWEN 
 • Doe het samen
 • Wees een klankbord
 • Maak afspraken
 • Bepaal doelen
  0

  DON’TS

  • Meteen invliegen
  • Zonder reflectie terugkeren naar hoe het was
  • Denken dat IEDEREEN dezelfde verwachtingen/noden heeft
  0
  50-50
  midden

  Wil je effectief met je team aan de slag?

  Tijdens het boeiende traject 'Opnieuw verbinden' gaat je team via een inspirerende combinatie van teambuilding en opleiding op zoek naar verbinding en een nieuwe manier van samenwerken.

  Wat houdt zo'n traject precies in? 

  0
  50-50
  midden

  Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

  Terugblik op geslaagde HR Summit 2021

  Nieuws
  Summit

  Terugblik op geslaagde HR Summit 2021

  De tiende HR Summit ging – na de virtuele editie van 2020 – opnieuw door voor een live publiek. Het thema stond in het teken van de effecten van verandering op mensen en organisaties. De voorbije maanden werd transformatie in vele organisaties versneld door de gezondheidscrisis. Hoe gaat de HR Professional vandaag om met de uitdagende polariteit tussen business en menselijk kapitaal?

  Wat hebben medewerkers nodig in onzekere tijden?

  Inzicht
  Vrouw

  Wat hebben medewerkers nodig in onzekere tijden?

  Het voorbije jaar kwamen er heel wat uitdagingen op ons af, zowel in ons privéleven als op de werkvloer. De pandemie impacteerde ons leven. Een uniek experiment waarbij we allen massaal van de ene dag op de andere overschakelden naar thuiswerk. Voor de een was dit een zegen, voor de ander een ramp. Werkgevers zagen stress bij hun medewerkers toenemen, de betrokkenheid dalen en het middellange ziekteverzuim stijgen. HR-medewerkers en leidinggevenden werden overspoeld met vragen en bezorgdheden van hun medewerkers. Hoe kan je als organisatie inspelen op de behoeften van je medewerkers in onzekere tijden?  Saskia Poelmans, psycholoog en burn-outcoach, zoomt in op een recente publicatie van de vakgroep sociale psychologie van de UGent.

  Opnieuw verbinden

  Inzicht
  Opnieuw verbinden

  Opnieuw verbinden

  Nu de cijfers de goede richting blijven uitgaan, de vaccinatiegraad gestaag stijgt en er verdere versoepelingen zitten aan te komen, kijken we met z’n allen uit naar hoe we terug aan de slag gaan na de zomer. Het voorbije jaar zijn we immers allen anders gaan werken en zelfs helemaal anders gaan leven. Hoe gaat jouw team de toekomst tegemoet? Hoe verenig je het beste van twee werelden tot een nieuw ‘team-werken’, waarbij iedereen performant en gelukkig werkt?

  Contacteer ons

  Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

  Vind een kantoor

  VDAB
  Loopbaancheques
  ESF
  EU
  Vlaanderen
  Actiris Brussels
  Kmo-Portefeuille
  Certo
  Qfor