Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash.jpg
Tip

Hoe opnieuw connecteren met je team?

Hoe verenig je na maanden home office het beste van twee werelden tot een nieuw ‘team-werken’, waarbij iedereen performant en gelukkig werkt? Zijn we intussen veranderd? Minder collegiaal geworden? Kan de terugkeer naar kantoor spanningen veroorzaken? Ieder van ons heeft de voorbije maanden anders beleefd. Hoe verbind je je opnieuw met je team?

Enkele praktische tips om opnieuw te connecteren met je team

 1. Wees transparant
  Beantwoord alle vragen zo open en eerlijk mogelijk. Werk aan vertrouwen en vermijd onnodige stress.
 2. Bevraag noden en bezorgdheden voor je overgaat naar de ‘orde van de dag’
  Stel vragen, toon oprechte interesse. Ga in dialoog met je team: hoeveel dagen per week zou je op kantoor willen werken? Wat maakt de terugkeer naar kantoor gemakkelijker voor je? Wat voor soort werk doe je het liefst thuis en wat vanop kantoor?
 3. Maak verwachtingen bespreekbaar
  Verwachtingen liggen van persoon tot persoon vaak ander. Maak dit bespreekbaar. Door iedereen op zijn of haar sterktes in te zetten, kunnen de verschillen tussen je teamleden voor waardevolle synergie zorgen. Bovendien wordt wáár je werkt, minder belangrijk. Het moment waarop je werkt verdient daarom aandacht. Maak afspraken hoe je elkaar informeert, via welke kanalen, vanuit intern en externe klantgedrevenheid zodat de team-productiviteit ondersteund wordt en negatieve energie en frustraties voorkomen worden.
 4. Benut nieuwe vaardigheden
  Corona heeft ons nieuwe dingen laten ontdekken, over het werk, over onszelf. We deden dingen die we nooit eerder deden. Wat heeft elkeen geleerd over zijn kwaliteiten en valkuilen? Waarvan worden je teamleden blij en hoe kan je dit optimaal inzetten? Samen de werkplek van de toekomst boetseren, zorgt voor verbinding.  
 5. Neem de tijd om opnieuw met elkaar te connecteren
  Het is niet eenvoudig zomaar de draad weer op te pikken. Zijn we elkaar als team en collega’s wat kwijtgeraakt en hoe kunnen we de banden weer versterken? Hoe gaan we om met nieuwe collega’s? Informeer ook bij collega’s die langere tijd afwezig zijn geweest.
 6. Stel deze verandering voor als een experiment
  Mensen veranderen niet graag. In het begin is het opnieuw zoeken naar een evenwicht, elkaar opnieuw leren kennen. De terugkeer naar kantoor is een leerproces. Als teamleden beseffen dat er kan bijgestuurd worden, dan geeft dit een veilig gevoel. Het hoeft niet perfect te zijn vanaf het prille begin. 

Tot slot: vertrouw elkaar en het team. Mensen nemen pas verantwoordelijkheid wanneer je loslaat en ruimte durft geven.  Is het vertrouwen wat geschonden? Ga dan terug naar de voorgaande tips.

0

DO’S

 • Geef en krijg VERTROUWEN 
 • Doe het samen
 • Wees een klankbord
 • Maak afspraken
 • Bepaal doelen
  0

  DON’TS

  • Meteen invliegen
  • Zonder reflectie terugkeren naar hoe het was
  • Denken dat IEDEREEN dezelfde verwachtingen/noden heeft
  0
  50-50
  midden

  Wil je effectief met je team aan de slag?

  Tijdens het boeiende traject 'Opnieuw verbinden' gaat je team via een inspirerende combinatie van teambuilding en opleiding op zoek naar verbinding en een nieuwe manier van samenwerken.

  Wat houdt zo'n traject precies in? 

  0
  50-50
  midden

  Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

  Psychologische veiligheid

  Psychologische veiligheid, sleutel voor eigenaarschap

  Inzicht

  Vertrouwen, psychologische veiligheid, … het zijn begrippen die vaak opduiken in een context van teamontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat ze beide essentieel zijn in een organisatie voor de uitbouw van een gezonde en effectieve samenwerkingscultuur.
  Een cultuur van psychologische veiligheid zou maken dat medewerkers sneller en meer eigenaarschap opnemen. Hamvraag is: op welke manier kan je als organisatie het eigenaarschap van je medewerkers versterken?
  In onderstaand inzichtsartikel zoomt Hilde Brackeva, HR Strategist bij Skill BuilderS, hierop in en reikt alvast 5 praktische tips aan.

  Psychologische veiligheid

  Psychologische veiligheid

  Inzicht

  Een essentieel ingrediënt van een open leercultuur

  Psychologische veiligheid en leren in organisaties: ze gaan hand in hand. Dat hebben Elke Ruelens, L&D experte en Matthias Eeckhout, Assessment Manager, ervaren toen ze verschillende invalshoeken samenbrachten voor een project rond psychologische veiligheid binnen Skill BuilderS. 

  Competentiedenken

  Competentiedenken als antwoord op de 'War for Talent'

  Inzicht

  Wat zijn de uitdagingen van de toekomst en hoe kan HR hier een rol in spelen?
  In 2024 verplicht de arbeidsdeal 5 verplichte opleidingsdagen aan te bieden aan medewerkers. Hoe pakt de werkgever dit best aan met een nu al te hoge werkdruk?
  Hoe vinden we in de toekomst voldoende personeel? Hoe zal alles verder evolueren met de structurele arbeidskrapte en de 'war for talent'? 

  Stuk voor stuk vragen die meerdere Belgische KMO’s wakker houden.
  Marieke Van Lysebetten, HR Consultant bij Skill BuilderS, deelt haar inzichten over competentiedenken en legt vanuit haar job de link met de structurele arbeidskrapte.

  Contacteer ons

  Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

  Vind een kantoor

  VDAB
  Loopbaancheques
  Combilogo Vlaanderen en ESF
  Actiris Brussels
  Kmo-Portefeuille
  Certo
  Qfor