Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Waarden%20%26%20gedrag.png
Inzicht

Veranderende waarden

Waarden kunnen doorheen ons leven veranderen. Is er een fundamenteel verschil tussen mensen die hun 'goede voornemens' of doelen opgeven en mensen die daadwerkelijk iets in hun leven veranderen? Kathy Van Deun, trainer, coach en gedragsveranderaar licht toe.

Stap 1: Durf bloedeerlijk te zijn met jezelf 

Wat vind jij momenteel het allerbelangrijkste in het leven?

Het is een interessante vraag om te stellen omdat dit uiteindelijk je (onbewuste) drijfveer wordt in je leven en veel inzicht geeft in je motivatie en gedrag van vandaag. 

Vind je gezondheid belangrijk? Is het je werk? Je kinderen? Je relatie? Is het geld?

Misschien vind je dit allemaal belangrijk? Hoewel, als je eerlijk bent, kan je een bepaalde hiërarchie, een bepaalde volgorde aangeven. 

Die ene waarde een tikkeltje belangrijker vinden dan de ander, beïnvloedt de keuzes die jij maakt. Het is belangrijk om dit bij jezelf na te gaan. Zo ontdek je wat jouw persoonlijke waarden zijn en in welke volgorde deze staan.

Stap 2: Bekijk of je huidige gedragingen jou en die belangrijke zaken in je leven eigenlijk wel dienen

Het kan best wat moeite kosten om de waarden die jij belangrijk vindt, te benoemen en voor jezelf uit te maken of deze je dan ook nog wel dienen. Ze kunnen best een hele tijd werken zonder dat je daar directe negatieve gevolgen van ondervindt. 

Je levensstijl? Ongezond eten, roken, drinken, weinig bewegen en de onderliggende waarden die daarbij horen kunnen op korte termijn veel meer plezier of voldoening geven dan de mogelijke problemen op langere termijn. 

Je motivatie om je levensstijl aan te passen, zal niet bijzonder groot zijn.  

Echte verandering wordt vaak, helaas, getriggerd door pijnlijke ervaringen. De zogenaamde wake up calls die ons duidelijk maken dat we eigenlijk niet goed bezig zijn.

Stap 3: Neem het heft in eigen handen en verander je gedragingen indien nodig

Verandering is oncomfortabel, volgens Ben Tiggelaar. We zullen geneigd zijn om terug te grijpen naar wat we al jaar en dag doen, maar we moeten de discipline opbrengen om te vechten voor onze waarden. De voordelen van ons oude (soms destructieve) gedrag leveren op korte termijn meer op en daarvan loskomen kost ons veel energie en moeite.

Gelukkig - en dat is positief - kan jij elke dag opnieuw beslissen en keuzes maken. Jij bepaalt immers wat belangrijk is voor jou. Jij kiest hoe je je tijd doorbrengt en wat je aandacht geeft. 

Wil je daadwerkelijk iets veranderen in je leven? Wees dan vooral eerlijk met jezelf. Ontdek je waarden. Bepaal je doelen. En besef dat je waarden kunnen veranderen en dus ook je doelen.
 

Lees ook het artikel

Interesse om hierover meer te weten? 

  Ontdek ons learning traject 'Op exploratie naar de leider in jezelf'

  Tijdens dit boeiend en inspirerend groeitraject investeer je in een diepere verbinding met jezelf om je (nog) beter te kunnen verbinden met anderen.

  0

  Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

  Psychologische veiligheid

  Psychologische veiligheid

  Inzicht

  Een essentieel ingrediënt van een open leercultuur

  Psychologische veiligheid en leren in organisaties: ze gaan hand in hand. Dat hebben Elke Ruelens, L&D experte en Matthias Eeckhout, Assessment Manager, ervaren toen ze verschillende invalshoeken samenbrachten voor een project rond psychologische veiligheid binnen Skill BuilderS. 

  Competentiedenken

  Competentiedenken als antwoord op de 'War for Talent'

  Inzicht

  Wat zijn de uitdagingen van de toekomst en hoe kan HR hier een rol in spelen?
  In 2024 verplicht de arbeidsdeal 5 verplichte opleidingsdagen aan te bieden aan medewerkers. Hoe pakt de werkgever dit best aan met een nu al te hoge werkdruk?
  Hoe vinden we in de toekomst voldoende personeel? Hoe zal alles verder evolueren met de structurele arbeidskrapte en de 'war for talent'? 

  Stuk voor stuk vragen die meerdere Belgische KMO’s wakker houden.
  Marieke Van Lysebetten, HR Consultant bij Skill BuilderS, deelt haar inzichten over competentiedenken en legt vanuit haar job de link met de structurele arbeidskrapte.

  growth mindset

  De kracht van je mindset

  Inzicht

  Denk jij: “Onderhandelen, da’s een talent. Daarmee ben je geboren of niet; ik zal daar nooit echt goed in zijn”? Of geloof je toch eerder: “Met tijd, moeite en wat hulp kom ik er wel. Dan zal ik mijn mannetje/vrouwtje wel kunnen staan tijdens een onderhandeling”? Met een growth mindset ben je tot meer in staat dan je denkt. 

  Contacteer ons

  Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

  Vind een kantoor

  VDAB
  Loopbaancheques
  Combilogo Vlaanderen en ESF
  Actiris Brussels
  Kmo-Portefeuille
  Certo
  Qfor