Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner-ik.jpg

Meer focus en meer tijd

Onze snel veranderende (bedrijfs)wereld is boeiend, maar ook erg uitdagend. Informatie verdubbelt iedere 72 uur. We zijn geconnecteerd op elk moment van de dag, met om het even wie en waar. 

Leer je tijd optimaal te benutten

In deze training ontdek je hoe je jouw to do’s gedaan krijgt door het nemen van de juiste beslissingen. Je ontdekt routines en leert je tijd optimaal te benutten. Het effect is dat je structureel meer gedaan krijgt en minder stress ervaart. 

0
Visual6
67-33
midden

Klinkt dit jou bekend in de oren?

 • Op het einde van de dag wil ik mijn prioriteiten behandeld hebben. 

 • Ik wil mijn afleiders de baas zijn. 

 • Hoe behoud ik mijn geplande focustijd? 

 • Onvoorziene opdrachten brengen mij niet van de wijs. 

 • Mijn planning is steeds haalbaar. 

0
Take-aways
Kalender
50-50
midden

Take-Aways

 • Eén bron hebben met al jouw informatie en planning 

 • Plannen en werken op lange termijn 

 • Focus op de juiste zaken bewaren 

 • Kunnen omgaan met de e-mail en informatiestroom 

 • De juiste taken aan de juiste personen kunnen delegeren 

 • Meerdere taken en afspraken tegelijkertijd kunnen beheren 

 • Productiever zijn op een duurzame basis 

0

Topics op de agenda

 • 'Wat is focus?' en 'Wat is focus management?' 

 • Oude gewoontes afleren en nieuwe aanleren  

 • Ken jouw doelen en maak de juiste keuzes

 • Je tijd en agenda bewaken: assertiviteit en realisme 

 • Omgaan met het onverwachte 

 • Trainen van focus 

0
50-50
rechts

Voor wie is deze workshop?

Iederereen die worstelt met deadlines, hoge workload, concentratieproblemen en meer focus zoekt. 

Download hier het groeitraject

0
50-50
midden

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

growth mindset

De kracht van je mindset

Inzicht

Denk jij: “Onderhandelen, da’s een talent. Daarmee ben je geboren of niet; ik zal daar nooit echt goed in zijn”? Of geloof je toch eerder: “Met tijd, moeite en wat hulp kom ik er wel. Dan zal ik mijn mannetje/vrouwtje wel kunnen staan tijdens een onderhandeling”? Met een growth mindset ben je tot meer in staat dan je denkt. 

Goede voornemens

Ze zijn er weer ... de goede voornemens!

Inzicht

Wat is jouw goed voornemen voor 2023? Die vraag gaat hand in hand met: hoe kijk jij terug naar 2022? Welke weg heb jij afgelegd en wat was er belangrijk voor jou? Het nieuwe jaar is in aantocht en dus ook die goede voornemens ... Iedereen doet er wel eens aan mee – al dan niet lachend. De populairste en bekendste: stoppen met roken, afvallen, meer sporten, minder alcohol drinken, gezonder eten, geld sparen en een betere job vinden. Maar wat zijn nu precies de slaagkansen van goede voornemens? Deze vraag legden we voor aan Anouk Smets, expert loopbaancoach bij Skill BuilderS. 

Is burn-out besmettelijk?

Is een burn-out besmettelijk?

Inzicht

Burn-out wordt verspreid als een infectieziekte. Dat was de conclusie van een intrigerend onderzoek dat onlangs belicht werd door professor Anseel in een column in De Tijd. Onderzoekers volgden over een periode van 12 jaar Deense werknemers. Blijkt dat werknemers die tewerkgesteld waren in een bedrijf waar veel medische diagnoses gesteld werden in verband met angst, depressie en burn-out vervolgens terechtkomen in een bedrijf waar vervolgens deze diagnoses ook toenemen. Zelfs als deze werknemers zelf geen diagnose hebben gekregen. Conclusie? Werknemers zijn onbewust drager van een mentale stoornis en kunnen daarmee anderen aansteken. Net zoals je soms onbewust drager bent van een virus en het kan doorgeven zonder zelf ziek te worden. Straffe uitspraak, vond onze collega Saskia Poelmans, Psycholoog outplacement & stress- en burn-outbegeleiding, en ging verder op onderzoek.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor