Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/2_paden.png
Inzicht

Hoe neem je de juiste beslissing?

Sta jij af en toe stil bij je leven en bij de keuzes die je moet maken? Jaag je bepaalde doelen na? Of leef je van dag tot dag en ga je beslissingen uit de weg? Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS, vertelt heel authentiek en transparant over hoe zij haar doelen achterna gegaan is. 

‘Ik weet nog goed dat ik een paar jaar geleden een beslissing moest nemen, maar me dat niet lukte. Ik blokkeerde, ging aan alles en iedereen zo twijfelen dat mijn haren er van omhoog kwamen. Door het volgen van coaching, lezen van boeken en heel eerlijk met mezelf te zijn, ontdekte ik wie de boosdoener was van mijn besluiteloosheid. Ikzelf!

Een simpel voorbeeld: Stap in de auto en zeg ‘we gaan een eindje rijden’. Leuk toch? Het eerste kruispunt passeer je zonder nadenken, het tweede ook nog, maar bij het derde begin je al te twijfelen. Rechts, links of rechtdoor? Je moet een beslissing nemen, zonder dat je doel (waar je naartoe rijdt) eigenlijk vaststaat.  Zonder een (reis)doel, sta je bij elk volgende kruispunt voor hetzelfde probleem. Rechts, links of rechtdoor.

STEL JE DOELEN

Wat leren we uit dit autoritje? Stel je doelen. Ik stelde me een aantal jaren geleden de vraag: “Ellen, wat wil je met je leven? Welke doelen heb je?” Vragen waarvan de antwoorden niet simpelweg in een keukenla liggen, laat staan dat ik ze even uit mijn mouw kon schudden. Bovendien zijn de antwoorden voor iedereen anders. Ik startte heel eenvoudig, stap voor stap.  Ik had altijd een notitieboekje binnen handbereik.Thuis, in mijn handtas of in de auto. Als me iets te binnen schoot, schreef ik het op.  Hoe klein het misschien ook was, alles werd genoteerd. Dat notitieboekje werd mijn reisplanner, mijn doelen-boekje.

Elk doel gaf richting aan mijn (nieuwe) leven. En elk doel dwong me tot beslissen, met gelukkig altijd een keuzemogelijkheid.  Eerst bij kleine beslissingen zoals ‘ga ik vandaag mijn keuken poetsen of lekker uitwaaien aan zee? Dit zijn eenvoudige keuzes. Maar wat als je een beslissing moet nemen  waar wel wat van afhangt?  Bijvoorbeeld een andere job. Wel, ik nam mijn doelen erbij en stelde me de vraag: “Brengt mijn beslissing voor een andere job me dichter bij mijn doel?’ Het antwoord was nee, want de hele dag bezig zijn met administratie, laat thuis komen en geen tijd meer hebben voor mijn neven-activiteiten waarin ik al mijn passie kon leggen, neen dat wilde ik niet. Dus haakte ik af, met pijn in mijn hart. En ging ik verder, volledig vertrouwend op mijn doelen.

MIJN TIP

  • Schrijf je doelen op. Groot of klein
  • Heel specifiek tot in detail, zodat je het kan voelen
  • Denk bij elke belangrijke beslissing die je moet nemen, in het voordeel van jouw doelen en stel je steeds de vraag ‘Brengt deze beslissing me dichter bij mijn doel?’
  • JA => go for it!
  • Nee => laat het links liggen

En heel belangrijk, wees niet bang om het verkeerde te doen. Je mag fouten maken. Veel fouten kunnen hersteld worden. En zo niet – dan ben je in ieder geval weer iets wijzer geworden. 

Veel succes met het nemen van jouw beslissingen!’

0

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Aarzel niet en contacteer Ellen Tackx of bel ons op 0800 616 71.

Ontdek alle info over onze loopbaanbegeleidingstrajecten. Tijdens onze begeleidingen maak je met zelfkennis en zelfvertrouwen de loopbaankeuzes die bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien. Als werknemer in loondienst of zelfstandige kan je loopbaancoaching betalen met loopbaancheques. Ontdek of jij ook recht hebt op loopbaancheques. Je betaalt zelf slechts 40 euro per cheque, de rest betaalt de overheid.

0
Ellen Tackx
50-50

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Welk record verbreek jij?

Inzicht
Verbreek je eigen records

Welk record verbreek jij?

Valt het je ook op dat het ene record na het andere record wordt verbroken. Op sportief, medisch en cognitief vlak. Ook jij kan records verbreken!  Het is puur een kwestie van mindset. Aan het woord is Ellen Tackx, Coach bij Skill BuilderS. Volgens haar is het en kwestie van vertrouwen en zelfvertrouwen zodat ook jij persoonlijke records gaat verbreken.

Wat hebben medewerkers nodig in onzekere tijden?

Inzicht
Vrouw

Wat hebben medewerkers nodig in onzekere tijden?

Het voorbije jaar kwamen er heel wat uitdagingen op ons af, zowel in ons privéleven als op de werkvloer. De pandemie impacteerde ons leven. Een uniek experiment waarbij we allen massaal van de ene dag op de andere overschakelden naar thuiswerk. Voor de een was dit een zegen, voor de ander een ramp. Werkgevers zagen stress bij hun medewerkers toenemen, de betrokkenheid dalen en het middellange ziekteverzuim stijgen. HR-medewerkers en leidinggevenden werden overspoeld met vragen en bezorgdheden van hun medewerkers. Hoe kan je als organisatie inspelen op de behoeften van je medewerkers in onzekere tijden?  Saskia Poelmans, psycholoog en burn-outcoach, zoomt in op een recente publicatie van de vakgroep sociale psychologie van de UGent.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor