Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/2_paden.png
Inzicht

Hoe neem je de juiste beslissing?

Sta jij af en toe stil bij je leven en bij de keuzes die je moet maken? Jaag je bepaalde doelen na? Of leef je van dag tot dag en ga je beslissingen uit de weg? Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS, vertelt heel authentiek en transparant over hoe zij haar doelen achterna gegaan is. 

‘Ik weet nog goed dat ik een paar jaar geleden een beslissing moest nemen, maar me dat niet lukte. Ik blokkeerde, ging aan alles en iedereen zo twijfelen dat mijn haren er van omhoog kwamen. Door het volgen van coaching, lezen van boeken en heel eerlijk met mezelf te zijn, ontdekte ik wie de boosdoener was van mijn besluiteloosheid. Ikzelf!

Een simpel voorbeeld: Stap in de auto en zeg ‘we gaan een eindje rijden’. Leuk toch? Het eerste kruispunt passeer je zonder nadenken, het tweede ook nog, maar bij het derde begin je al te twijfelen. Rechts, links of rechtdoor? Je moet een beslissing nemen, zonder dat je doel (waar je naartoe rijdt) eigenlijk vaststaat.  Zonder een (reis)doel, sta je bij elk volgende kruispunt voor hetzelfde probleem. Rechts, links of rechtdoor.

STEL JE DOELEN

Wat leren we uit dit autoritje? Stel je doelen. Ik stelde me een aantal jaren geleden de vraag: “Ellen, wat wil je met je leven? Welke doelen heb je?” Vragen waarvan de antwoorden niet simpelweg in een keukenla liggen, laat staan dat ik ze even uit mijn mouw kon schudden. Bovendien zijn de antwoorden voor iedereen anders. Ik startte heel eenvoudig, stap voor stap.  Ik had altijd een notitieboekje binnen handbereik.Thuis, in mijn handtas of in de auto. Als me iets te binnen schoot, schreef ik het op.  Hoe klein het misschien ook was, alles werd genoteerd. Dat notitieboekje werd mijn reisplanner, mijn doelen-boekje.

Elk doel gaf richting aan mijn (nieuwe) leven. En elk doel dwong me tot beslissen, met gelukkig altijd een keuzemogelijkheid.  Eerst bij kleine beslissingen zoals ‘ga ik vandaag mijn keuken poetsen of lekker uitwaaien aan zee? Dit zijn eenvoudige keuzes. Maar wat als je een beslissing moet nemen  waar wel wat van afhangt?  Bijvoorbeeld een andere job. Wel, ik nam mijn doelen erbij en stelde me de vraag: “Brengt mijn beslissing voor een andere job me dichter bij mijn doel?’ Het antwoord was nee, want de hele dag bezig zijn met administratie, laat thuis komen en geen tijd meer hebben voor mijn neven-activiteiten waarin ik al mijn passie kon leggen, neen dat wilde ik niet. Dus haakte ik af, met pijn in mijn hart. En ging ik verder, volledig vertrouwend op mijn doelen.

MIJN TIP

  • Schrijf je doelen op. Groot of klein
  • Heel specifiek tot in detail, zodat je het kan voelen
  • Denk bij elke belangrijke beslissing die je moet nemen, in het voordeel van jouw doelen en stel je steeds de vraag ‘Brengt deze beslissing me dichter bij mijn doel?’
  • JA => go for it!
  • Nee => laat het links liggen

En heel belangrijk, wees niet bang om het verkeerde te doen. Je mag fouten maken. Veel fouten kunnen hersteld worden. En zo niet – dan ben je in ieder geval weer iets wijzer geworden. 

Veel succes met het nemen van jouw beslissingen!’

0

Wil je hierover graag meer in detail praten?

Aarzel niet en contacteer Ellen Tackx of bel ons op 0800 616 71.

Ontdek alle info over onze loopbaanbegeleidingstrajecten. Tijdens onze begeleidingen maak je met zelfkennis en zelfvertrouwen de loopbaankeuzes die bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien. Als werknemer in loondienst of zelfstandige kan je loopbaancoaching betalen met loopbaancheques. Ontdek of jij ook recht hebt op loopbaancheques. Je betaalt zelf slechts 40 euro per cheque, de rest betaalt de overheid.

0
Ellen Tackx
50-50

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Waarom is weten wat je wil zo belangrijk?

Inzicht
Weten wat je wil

Waarom is weten wat je wil zo belangrijk?

Ik hoor heel vaak tijdens mijn coaching dat mensen geen energie meer hebben. s’ Avonds uitgeblust thuis komen. Op de bank ploffen en zich dan aan de andere kant schuldig voelen. Voor mij heel herkenbaar. Heel hard werken, elke minuut bezig. Druk, druk, geen rust nemen, want dan krijg ik een schuldgevoel dat ik te weinig doe en als puntje bij paaltje komt: niets gerealiseerd.

Ik werd er me van bewust en begon me af te vragen: ‘Ellen waar ben je mee bezig? en wat wil je eigenlijk bereiken?’ Het werd stil, ik begon te denken maar voelde niets.

Dat ene vraagje “Wat wil je bereiken?” brengt vaak stilte mee

Mensen durven niet meer dromen. Hoe vaak hoor ik niet “Ik zal wel zien wat er komt…” Zulke uitspraak doet mij de kriebels krijgen. Ik wil het even duidelijk stellen: wachten op wat er komt zet geen zoden aan de dijk. Stel jezelf een doel en zet de bakens uit!

Ga maar eens in je auto zitten zonder te weten wat je eindbestemming is. Het eerste kruispunt, heb je al een probleem. Ga je links, rechts of rechtdoor? Voor iedereen kan dit anders zijn, een groot of een klein doel, het maakt niet uit, maar je hebt iets nodig wat ons verder laat drijven in een richting waar wij met ons hart naar toe willen. Wanneer je dit niet hebt, wordt het een hele opgave om beslissingen te nemen.

Wees geen marionettenpopje van het leven

Bepaal wat je wil, dan heb je de drive om ’s avonds nog iets te doen, vind je die energie om dat extraatje te doen. Ben je bereid om dingen te doen die ver buiten je comfortzone liggen.

Ik weet nog goed dat ik 2 dagen per maand naar Zellik moest voor het volgen van een belangrijke coaching cursus. Ik moest om 6 u vertrekken om rond 10 u te arriveren. Totaal buiten mijn comfortzone. Omdat ik mijn droom -coach worden- wilde realiseren, vond ik de energie om telkens heel deze verkeerschaos te trotseren. Ik besefte me dat ik mijn doel echt wel wilde bereiken, anders was ik halverwege al lang terug gedraaid. Maar nu had ik er geen problemen mee.

Samen met mijn coach stippelde ik een stappenplan uit, want de weg was en is nog lang. Maar de chaos verdween in mijn hoofd, want ik wist duidelijk waar ik naar toe wou, allemaal in overzichtelijke kleine, doenbare stapjes.

Denk nu niet dat dit feilloos gaat, nee vallen is mijn specialiteit. Maar terug rechtstaan mijn kracht. Vergelijk het met een weg. Je weet waar je naar toe wil, maar je komt een kuil (een probleem) tegen onderweg, waardoor je naast de weg valt. Daar lig je dan.

Inderdaad, ik ben al heel vaak gevallen, maar dan kijk ik op, daar wil ik naar toe, haal het stof van mijn schouders en stap terug op die weg, richting bestemming. Het is een traject, waar je volharding, motivatie en energie haalt uit je droom die je wilt realiseren. Ga niet kijken wat er gaat komen, draai het om!

Mag het ook ietsje meer zijn?

Inzicht
Visie op bevlogenheid

Mag het ook ietsje meer zijn?

Neen, we hebben het niet over een extra ‘snede hesp’ bij de slager. Maar wel over de manier waarop er gedacht wordt over welzijn op het werk. Mag het ook ietsje meer zijn dan herstellen van een burn-out? Of voorkomen dat we in een burn-out terechtkomen? Mag het pas ietsje meer zijn als we ons doodvervelen of doodergeren in onze job?  Mogen we dan pas beginnen nadenken over onze loopbaan? Kan werk niet méér zijn dan iets ziekmakend, maar net iets dat een bron kan zijn van positieve dingen zoals groei, ontplooiing, plezier,…? Kan het ook iets zijn waar we ook aan bouwen vooraleer de fundamenten instorten? Aan het woord: onze collega Saskia Poelmans, psycholoog en burn-out coach.

Hoe kies ik het juiste outplacementkantoor?

Tip
Outplacement

Hoe kies ik het juiste outplacementkantoor?

In mijn vorig artikel bescheef ik hoe outplacement je interne en externe bedrijfsimago versterkt. Maar hoe kies je als werkgever nu een geschikt outplacement kantoor? Uiteindelijk betaal je toch een mooie som. Zorg dan dat de begeleiding geen slag in het water is.
 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor