Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

Tips, Nieuws & Inzichten

Filter
Verbinding met je klant: toopic in de Sales Academy van Skill BuilderS

Hoe zorg je voor een optimale klantenverbinding?

Inzicht

Verkopen is zoveel meer dan een deal binnenhalen. Vaak lijkt het te gaan over winnen. Maar als je je focust op winnen, verlies je iets heel belangrijks uit het oog: de verbinding met je (potentiële) klant. Om je optimaal te verbinden met je klant is het cruciaal om elke stap in het verkoopproces aan te passen aan je (potentiële) klant. Zo creëer je een bepaalde gemoedstoestand bij hem of haar en kan je verder werken op de verbinding met je klant.
 

Training met impact: het belang van leerengagement

Het belang van leerengagement

Inzicht

'Hoe leren mensen?' Bij Skill BuilderS staan we hier regelmatig bij stil. In onze trainingen en workshops houden we regelmatig de vinger aan de pols en bekijken kritisch waar we het leerproces nog kunnen optimaliseren. Onderzoek naar hoe mensen leren, staat bovendien niet stil, en wij dus ook niet. Elke Ruelens, L&D Expert bij Skill BuilderS, licht toe. 

Is verandering zo moeilijk?

Is gedragsverandering moeilijk?

Inzicht

Hoe komen we los van ons oude (niet gewenste) gedrag én hoe kunnen we plaatsmaken voor nieuw gewenst gedrag? Wat maakt gedragsverandering zo moeilijk? Kathy Van Deun, trainer, coach en gedragsveranderaar, licht in onderstaand inzichtsartikel toe dat veranderen een leerproces is, met vallen en opstaan.

Gedrag en waarden passen in elkaar

Veranderende waarden

Inzicht

Waarden kunnen doorheen ons leven veranderen. Is er een fundamenteel verschil tussen mensen die hun 'goede voornemens' of doelen opgeven en mensen die daadwerkelijk iets in hun leven veranderen? Kathy Van Deun, trainer, coach en gedragsveranderaar licht toe.

Doe jij regelmatig een loopbaancheck-up?

Doe jij af en toe een loopbaancheck-up?

Inzicht

Twee jaar geleden, op 18 maart 2020, startte in België de eerste lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Je hebt ondertussen twee jaar lang geleefd van de ene set maatregelen naar de andere. Je hebt ervaren hoe je werk, je gezinsleven, je sociaal leven en je vrije tijd andere vormen moesten aannemen. Heb jij - zo'n twee jaar later - al eens een loopbaancheck-up gedaan? 

Verlies van een job is meer dan een job verliezen

Het verlies van een job is meer dan een job verliezen

Inzicht

Onze outplacementcoaches krijgen wel eens de vraag hoe het komt dat er in deze tijden van arbeidsmarktkrapte toch nog zoveel mensen in outplacementbegeleiding zijn. Voor velen lijkt het eenvoudig: je verliest je job, er staan duizenden werkgevers te wachten op nieuw talent, dus je gaat meteen terug aan de slag. 1+1=2. Of niet? Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-out coach, licht toe. 

Een goede company match beïnvloedt jouw werkgeluk

Een goede company match beïnvloedt jouw werkgeluk positief

Inzicht

Werkplekgeluk gaat niet enkel om het inzetten van je talenten. Je wil echt floreren en dat doe je in een omgeving die echt klikt met wie jij bent. In een reeks van 3 artikelen gaat loopbaancoach Anouk Smets op zoek naar elementen die je werkplekgeluk sterk beïnvloeden én vertelt ze hoe ze in een loopbaancoaching hiermee aan de slag gaat. Naast het inzetten van talenten als sleutel tot voldoening en welbevinden en het belang steeds jezelf te kunnen zijn, ook op het werk, verkent Anouk in onderstaand artikel hoe belangrijk waarden en een goede company match zijn voor het vinden van werkplekgeluk.

De kracht van introvert (zelf)leiderschap

De kracht van introvert (zelf)leiderschap

Inzicht

Het lijkt alsof we al lang overtuigd zijn van de sterkte van de extravert terwijl we onszelf en anderen nog moeten overtuigen van de sterktes van de introvert. En zo ook over leiderschap, kijk maar eens na hoeveel google hits je krijgt over introvert leiderschap in vergelijking met extravert leiderschap. Dat laatste lijkt zo evident dat er geen inkt over hoeft te vloeien. Onderzoek toont dan ook aan dat extraverten vaker promotie maken dan introverten en dat je ook meer extraverten dan introverten terug vindt in leidinggevende posities. Onze collega Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-out coach, stelde zich de vraag: 'Is dat terecht?'

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor