Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

Tips, Nieuws & Inzichten

Filter

Op automatische piloot door het leven

Inzicht
Automatische piloot

Op automatische piloot door het leven

Dagelijkse vaste routines, leven op automatische piloot, geleefd worden... Herken jij dit bij jezelf? Uiteraard is een bepaald automatisme in je dagelijks leven goed en wellicht tot op zekere hoogte zelfs onmisbaar en noodzakelijk. Aan het woord Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS. Zij reikt enkele praktische handvaten aan om bewuster te leven.

Elke dag is een nieuw begin

Inzicht
Opnieuw beginnen

Elke dag is een nieuw begin

Het leven is een constante stroom van verstoringen, veranderingen, niet uitgevoerde plannen en vertragingen. Elke dag beginnen we opnieuw. Elk moment is gewoon een nieuwe start. Dat kan een bron van frustratie of juist bevrijdend werken. Laten we kiezen voor 'bevrijding'! Dat is de boodschap die Skill BuilderS wil overbrengen! Natalia Al-Mbaidin, Coach Outplacement bij Skill BuilderS geeft tips over hoe je jezelf kan heruitvinden.

Thuiswerken tijdens corona

Inzicht
Thuiswerken

Thuiswerken tijdens corona

Door corona is er een grote shift van kantoorwerk naar thuiswerk ontstaan. Positief: je moet in de ochtend niet meer urenlang in de file staan en je ervaart meer flexibiliteit om je werkdag in te delen. Toch voelt dit voor sommige ook aan als een vervaging tussen werk en privéleven, waardoor de balans soms zoek is. In dit artikel deelt Julie Vertommen, Gezondheidspsychologe en Career Counselor bij Skill BuilderS, enkele tips over hoe men die balans kan terugvinden om zo het thuiswerken aangenamer te maken.

Ervaringsbewijs: wat is dat en waarvoor dient het?

Inzicht
Ervaringsbewijs

Ervaringsbewijs: wat is dat en waarvoor dient het?

Mensen die dagdagelijks collega’s begeleiden, opleiden en opvolgen verkrijgen op termijn werkervaring. Maar soms wordt de werkervaring op voorhand gevraagd. In dat geval kan je een assessment voor opleider afleggen om zo te kunnen bewijzen dat je wel degelijk over de ervaring beschikt. Een ervaringsbewijs: wat is dat dan precies? Michèle Titeca, coach bij Skill BuilderS legt uit.

Tegenslag: wat nu?

Inzicht
Tegenslag

Tegenslag: wat nu?

Soms gebeuren er dingen in je leven waardoor plots jouw wereld helemaal op zijn kop gezet wordt. Een overlijden, ontslag, faillissement, scheiding, ziekte,… zijn voorbeelden van diepgaande aard.  Maar ook slechte feedback op het werk, een discussie, een ruzie, kunnen ernstig inhakken op je gemoed. Hoe kan je omgaan met die tegenslag? Ellen Tackx, coach bij Skill BuilderS, geeft tips.

"Mijn droom? Euh... Ik zie wel wat er op mijn pad komt"

Inzicht
Inzicht

"Mijn droom? Euh... Ik zie wel wat er op mijn pad komt"

Weet jij waar je naartoe werkt in je leven? En in je professionele carrière? Zonder doel geen motivatie en zonder motivatie geen doel. Ofwel: 'wees geen marionettenmopje van het leven'. Aan het woord is Ellen Tackx, Coach bij Skill BuilderS. Zij getuigt over haar traject waarbij ze, niet zonder slag of stoot, de droom bereikte die ze wilde realiseren.

Werkhervatting na burn-out: hoe ga je hier als leidinggevende mee om?

Inzicht
Burn Out

Werkhervatting na burn-out: hoe ga je hier als leidinggevende mee om?

Enige tijd geleden viel jouw medewerker uit met een burn-out. Na een al dan niet lange periode van herstel is deze persoon klaar om het werk te hervatten. Bij menig leidinggevende zorgt deze positieve gebeurtenis dan weer voor stress. Je planning werd door de burn-out in de war gestuurd en je zit nog steeds met frustraties. Saskia Poelmans, Psycholoog outplacement & stress- en burn-outbegeleiding, legt uit hoe je hier als leidinggevende het best mee omgaat. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor